Detta Twitter-Tråd Perfekt Naglar Varför Depression Är inte "Ett Val"

Komikern Andy Richter delade den perfekta utbildningen på vad det egentligen innebär att vara deprimerad

Det är en uttömmande mängd missuppfattningar kring depression, en av dem är att det är ett val." Detta begrepp i synnerhet är vanligtvis förs fram av människor som aldrig har upplevt hur det är att vara deprimerad — så, förmodligen inte den mest tillförlitliga källor för att göra den typen av samtal. Tack och lov, komiker Andy Richter levererade en djup Twitter tråd i svaret till alla som känner att folk "väljer" att vara deprimerad.

Han är känd för att vara Conan O 'Brien' s högra hand och är generellt lustiga på Twitter. Men när en alltför förenklad och grundlösa tweet som bokstavligen sa bara "depression är ett val" började få Twitter dragkraft, Richter klev in och klappade tillbaka.

Han fortsatte med att förklara hur hans livslånga kamp med depression har visat hela sitt liv i en mängd olika sätt.

Detta är en otroligt viktig sak att förstå om depression: det kan och kommer att presentera sig själv i olika grader . Till exempel, ibland en betydande trauma kan utlösa en djup, lång mörker. Ibland finns det ingen trigger. Ibland är det bara känslan stel 24/7, till den punkt där du inte är säker på att du klarar av att känna något alls längre.

Är det inte sant? Det är verkligen allt om deras obehag och hur de projekt som den på dig. Vilket ärligt talat är skadliga.

Om jag kunde, skulle jag puss Andy Richter square på munnen för denna exemplariska sträng av ord. Åh vad jag önskar att människor som inte har levt med bördan av depression, ångest eller andra mentala hälsa kamp skulle bara vänligt käften ibland.

Jag, som Richter, har gått genom livet med mina egna "känslomässiga halta." Från puberteten och slutar... ja, aldrig. Jag har känt varje variant av depression, som han beskriver. Jag får skatta mig lycklig att ha några pålitliga, nära vänner och familjemedlemmar som var där för mig i mina mörkaste stunder. Jag har tur jag har inte känt sant förtvivlan i en lång tid. Men jag hörde en gång någon — en bekant som var omedveten om min egen kamp och klaga om depression och det gick lite ungefär så här: "Vi har alla dåliga dagar. Du kan inte sitta och gråta för evigt."

Dåliga dagar. DÅLIGA DAGAR. Vissa människor kommer aldrig någonsin att förstå.

Men Richter s direktiv för dem som inte "får till det" är tydligt: om du har turen att inte vara väl förtrogen med depression i ditt eget liv, du kan lära dig mer om det och fördjupa din empati och förståelse. Eller kan du bara inte uttrycka en åsikt som oklok som "det är ett val" eller någon variant på en sådan sak. Någonsin. Eftersom det inte är.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar