Ett Ensamkommande Barn

Sommaren rullar framåt, det verkar som alla pratar om familj semester planer, inklusive planer på att skicka unga avkommor iväg till nöjesparker, berömda campingplatser, och animerade wonderlands med mor-och farföräldrar, att ge mammor och pappor välbehövliga pauser för att vara en vuxen par som istället för föräldrar till två lyckliga veckor av året.

När min son Jake var sex, vi var på Maui och mina föräldrar bodde i Oregon. De kallade den sommaren och meddelade att de ville ta Jake till Disneyland i Kalifornien. Efter mycket diskussion om det bästa sättet att få Jake till dem: "min mor informerade mig om att hon skulle kallas redan flygbolag, och de sa Jake kunde flyga utan att endera föräldern, som ett "ensamkommande barn."

Han är sex år, Mamma. SEX. Som i "år gammal." Inte bara det, han var liten.

Så jag ser tvärs över rummet på mina små barn, med sin Hawaii-stil rakat huvud och små runda glasögon, ser ut som en bedårande liten Harry Potter, och hon talar om för honom att komma på en 747 med sig själv och att flyga till Portland.

"Det kommer att bli bra, sa hon. "De tilldelar en flygvärdinna till honom, och han är aldrig ensam. Hon är ansvarig för honom hela vägen. Dessutom är det ett direktflyg. Vi ska plocka upp honom i Portland."

Efter en flera minuter av debatt, med Jake hoppar upp och ner flera gånger och gärna skriker "jag ska till Disneyland!! Jag ska till Disneyland!!" Jag satte ner det på papper påse jag var väsande andning in och gått med på att lämna över mitt barn till någon okänd flygvärdinna, att lita på att hon inte oavsiktligt skicka honom till Botswana, vilket resulterar i en massiv, global barn-hunt, följt av en-för-TV-film som heter "jag Gav Mitt Barn till en Främling och De Förlorade Honom. Dålig Mamma."

Jake och jag åkte till flygplatsen, där jag har fyllt ut de åtta sida, tre former, som bifogas kopior av hans födelseattest, mitt körkort, och en lista av akut kontakt med namnen på varje enskild person i tre stater och två länderna att han var släkt på något sätt. Jake var utom sig av upphetsning om att resa "med sig själv," och jag var ett rinnande röra. "Oroa dig inte," den som flygvärdinna och log, "Vi har inte förlorat något ännu." Men ändå?? OMG. Flera minuter senare, jag sätter mitt enda barn på planet och grät hela vägen hem.

Han hade tid av sitt liv.

Två veckor senare, när jag var ivrigt väntar på att min baby ska komma av planet, beväpnad med 30 stycken-ID krävs för att ta bort ett barn på flygplatsen, jag slutligen såg hans leende ansikte, och tänkte en kort stund korsade mitt sinne att han såg äldre. Mer självsäker. Mer ung pojke än små barn. Men som jag försökte bearbeta förändringar i min son (kan den här resan har verkligen varit bra för honom??), Jag instinktivt brast i lättad tårar för att han gjorde det och var säkert hem där jag kunde se honom.

Helt omedvetna att de kommandon för deltagarna att "Stanna bakom den gula linjen, ma' am. BAKOM DEN GULA LINJEN," jag rusade fram, böjde sig ner och tog tag i mitt barn på ett full body mamma-kram, gråter hejdlöst, samtidigt som man försäkrar honom om att han hade missat varenda dag. (Yeah. Det var 6-årig värsta mardröm. Att vara illa tilltygade av din mamma snyftande. I det offentliga. Det skulle utan tvekan komma upp i hans terapi år senare, men jag kunde inte stoppa mig själv. Min bebis var hemma.)

Vanligtvis, när du plockar upp en "unattended mindre" på flygplatsen, ID krav är intensiv. Ingen enkel körkort kommer att göra. De rättsliga konsekvenserna av att låta någon gå ut ur flygplatsen med fel barn är grejer zillioner dollar bosättningar är gjorda av, och flygbolagen är fast beslutna att undvika detta misstag på alla kostnader. Så vid tiden för köpet av biljetten, får du en lista av pappersarbete de måste se innan barnet lämnas över till din depå.

Jag kom fram till min väska för de dokument som krävs, de som flygvärdinna bara log och sa, torra, "Och du måste vara mor." "Ja," jag sniffade, fortfarande fast vid min boy som en livflotte. "Jake," frågade hon, bara för att se till, "Är det din mamma?" Jake, dela en glimt av vad som kom att bli hans varumärke one-liner wit, tittade upp på henne och sa, "ja, hon skulle inte vara mitt första val, men ja, hon är min mamma."

14 år senare, Jake skulle flyga till Irak, och vi skulle återuppleva denna erfarenhet på en annan nivå. Vi tappade bort honom, och jag grät hela vägen hem. När han kom hem ett år senare, säker och sund där jag kunde se honom, jag grät igen och illa tilltygade honom offentligt. Den här gången, han flinade och svarade: "Det är okej, Mamma. Gå galet."

Och så har jag beslutat mig för att barn (oavsett ålder) bör aldrig vara längre bort än att du kan köra för att se dem. Det är bara för jävla hårt på sina mammor. Och när han får omfördelas, jag går med honom. Men det talar jag inte om honom ännu. Jag bara kan sluta flyga som en "ensamkommande mor."

ADVERT

Lägg till din kommentar