Jag Är Verkligen Dålig på att Ge Komplimanger

Jag lärde mig något om mig själv häromdagen. Det visar sig att jag kan ha varit hyllningen människor är helt fel.

Låt oss duka för hur detta kom till. Min fru och jag fick chansen att tillbringa några dagar i New Orleans, som var en av de sista städerna på min lista att besöka i Usa. Så nu har jag upplevt det, New Orleans handlar om fantastisk musik, fantastisk mat, och fritt flödande drycker, men för tillämpningen av denna historia kommer vårt fokus vara på mat, till att börja med middagen hade vi vår första natt där, på en legendarisk restaurang som heter Commander ' s Palace .

Denna plats var awesome. Det är den typ av restaurang där du vet att du kommer att vara tillbaka om några stora pengar, men där mat och service gör det lätt värt. Vi var väntade av ett team av tre servrar—en kvinna och två män—och de var alla gör ett helt fantastiskt jobb, är otroligt uppmärksam, vänlig och sakkunnig.

Vår servitris försäkrade oss om att om du aldrig har provat turtle soppa innan, Commander ' s Palace är stället att göra det på. Hon hade rätt. Jag hade varit förväntar sig en viss typ av krämig soppa, men vad vi fick i stället var absurt, unikt bra: en röd-vinröd buljong med perfekt konsistens, fantastisk smak, och bara en antydan till sherry få ihop det hela. Jag följde med en ännu bättre förrätt—pan-stekt kungsfisk i en järn stekpanna. Det var löjligt gott. Allt var perfekt.

Då vår servitris kom förbi för att kolla på oss—och det är där min lektion kom till stånd.

"Hur är du att njuta av allt så här långt?" frågade hon.

"Bara bra", svarade jag.

Detta svar ledde till en kedja av händelser. Vår servitris blev mycket berörda. Åsikter var cross-undersökas, assistenter kallades över. Chefer kan ha hörts. "Bara bra" tydligen inte klippa det på Commander ' s Palace; detta är den typ av plats där de sikta mycket högre—som "otroligt bortom alla andra måltid jag någonsin ätit."

"Bra." Som ett ord, jag hade alltid tyckt att den utgjorde ett komplement—något bra eller positivt, av hög kvalitet. Kanske kommer du att sidan med servitrisen, dock, och dela med sig av sina uppenbar övertygelse om att "bara bra" är en ganska dålig respons. Jag antar att jag borde ha lärt sig för länge sedan—som många av oss har lärt oss med en romantisk partner, till exempel: "bara bra" betyder inte fina alls. Istället, det betyder att knappt tillfredsställande. Mina försök att rätta till min karakterisering misslyckades; det verkar som om servrarna står fast i tanken att om jag skulle verkligen hittat måltid fantastiskt, jag skulle ha sagt så till att börja med.

Lyckligtvis, min fru räddade mig, och förklarar att bara en stund tidigare hade jag sagt något i stil med "Denna middag är freaking amazing!" Hon påpekade också att jag gör det hela tiden—att erbjuda vad andra kan tänka som svagt beröm när jag egentligen menar att föreslå hög beröm. En vän uppnår något omvälvande, och jag svarar, "Det är ganska bra!" eller någon som säger lustiga skämt och jag avslutar med att säga, "Det är faktiskt ganska roligt."

Detta blev ett stående skämt för resten av helgen. Att vara i New Orleans, vi åt en hel del, och jag gjorde en medveten ansträngning att berätta för servrar att våra måltider var "bara bra", bara nu efter det att kommentera med mer over-the-top påskrifter.

"Hur var din gumbo?"

"Åh, bara bra," att jag skulle börja med att lägga, "det var I själva verket den mest fantastiska gumbo jag någonsin haft!"

(Detta sprang också risken för baktändning, som åtminstone en server på en annan restaurang trodde att jag var sarkastisk på hennes bekostnad.)

Jag skulle kunna sätta mig i soffan och försöka lista ut vart allt detta kommer ifrån. Jag är frestad att säga att det kan vara en Irländsk eller Irländsk-Katolsk tendens. Det är lite av fatalism i att kultur, en idé om att något riktigt stort kommer att följas av något hemskt. Träda följande verkligt, tragedi följer triumf. Så jag undrar om det kanske är någon form av ärftlig språkliga ympning.

Oavsett, det lämnar jag undrar hur många andra "inte fint" och "ganska varor" har jag suckar när jag verkligen betydde något mycket mer positivt. Har jag varit en mästare på underskattning och en vanlig under-praiser? Med det skulle jag vilja ge några ursäkter och klargöranden:

Till Vinit Bharara grundare & VD på Café och dess moderbolag, Vissa Spindel : Jag älskar det här jobbet och mitt arbete här. Jag menade inte att antyda annat genom att beskriva det som "definitivt bland de sju eller åtta bästa jobb jag har haft de senaste 15 åren."

Till Peter Hirsch mina kolleger och co-executive editor : Din artikel om att misstas för en hemlös person på Pret à Manger var inte bara "lite roligt" som jag föreslog i stället, det var så roliga att jag nästan fnyste skållande hett kaffe genom näsan medan du läser det.

Att jocks som plockade på mig skoningslöst decennier sedan i skolan : Jag kommer inte bara jaga dig till ändarna på jorden; jag kommer att bortse från hur sfärer arbete .

Till Chrysler Group LLC : Jeep har jag kört sedan 2011 är inte bara "ganska bra." Det är i själva verket "utmärkt," trots upphävandet frågor och relaterade reparation räkningar.

Till de författare som vi pratade med för några veckor sedan : Jag ber om ursäkt för att referera till ditt arbete som "faktiskt ganska bra", och särskilt för hur min röst steg en halv oktav mot slutet av andra ord: Din Modern Kärlek bitar och andra prover var faktiskt bra.

Vädret i New Orleans under de senaste dagarna som jag beskrev som "trevligt" i samtal med ett par från Denver som vi väntade på spårvagnen: I själva verket är din kombination av 65-gradigt soliga dagar och 55 graders fortfarande nätter var exakt den respit vi behövde från början Nordöstra vintern.

ADVERT

Lägg till din kommentar