En Enda Barnet

Min familj har inte tagit formen jag förväntade mig att det skulle, tillbaka när jag först förväntat sig.

För åtta år sedan när jag började dejta Joel, en frånskild far till tre små barn, hade jag varit galavanting runt i New York i över ett decennium, osäker på om jag någonsin skulle träffa min blivande make. På en månad årsdagen av vårt första dagen, jag konfronterade honom med min deal breaker fråga:

"Vill du ha fler barn?" Jag frågade, förberett för min whirlwind romantik till slut.

"Jag skulle ha en eller två", sade han. Jag hörde "två" och våga vara hoppfull om att Joel var "en."

Sex veckor efter vårt bröllop, jag blev gravid med Sam, på "avancerad moderns ålder av 36. I mitt sinne, som lämnade gott om tid för att ha en annan innan jag nått super-avancerade moderns ålder av 40. Men, vi kom överens om att inte ens prata om det tills Sam var ett år gammal. Jag vände min uppmärksamhet till min vackra pojke, och sätta samtal under ett år.

Men när Sam fyllde ett, Joel stressade och undvek min blick när jag tog upp som nummer två. Jag visste att han mådde känslomässiga och ekonomiska påtryckningar för att stödja två familjer. Jag bestämde mig för att inte pressa den för hårt, rädd för att det kan driva oss isär, som min moderns ålder höll galopperande tillsammans.

"Jag vill bara att Sam att ha syskon," jag vill anledning.

"Sam redan har syskon," påminde han mig.

Det är värt att nämna att Joel barn är enastående. I åldrarna 12, 14 och 15, de älskar Sam helt, och inkludera honom mycket mer än jag minns, inklusive min egen, yngre syster i mitt sociala liv. Sam har ingen aning om vad en "halv" syskon är och även, när han lär sig, kommer det ingen roll för honom. Om du frågar honom, han kommer stolt att berätta att han har två "brudders" och en syster, som skriva till honom brev från sover bort camp och grotta i ändlösa krav för "Alltför Många Apor."

Men vi får bara se dem varannan helg, och jag ville för Sam vad jag hade med min egen syster: en daglig följeslagare som att cykla innan middagen, viska sent på natten, eller rulla med ögonen när Morsan är att vara helt pinsamt.

Mina vänners familjer hade börjat föröka sig. När de skulle dela den glada nyheten att de väntade Barn #2, jag kröp ihop och log.

"Det är den bästa nyheten!" Jag skulle säga att min röst onaturligt höga och skakig. Jag var glad för dem, men olycklig för mig. Jag kände att min familj var ofullständig.

För att starta, vi flyttade in i en gemenskap där dussintals familjer har flera barn. På en av mina första evenemang på Sam ' s förskola, en liten kvinna täckt från topp till tå i svart, en basketboll en mage som sticker ut från sin lilla ram, hälsade mig varmt om Sam hade några syskon. Som vanligt, jag kände mig som jag var tvungen att göra en ursäkt för att ha bara ett barn.

"Han har tre halv-syskon, så ibland har vi en ganska full house", förklarade jag, kanske bara en aning patronizingly. "Är det här din första?"

"Min nionde", svarade hon.

Poff. Självbelåtenhet avdunstat. Hon hade en full-time Little League-laget för min del-four-torget.

När jag vände 37, 38, 39, jag började oroa mig om min avtagande fönster av fertilitet. Men sedan, bara några veckor innan min 40-årsdag, jag blev förvånad och glad när jag kissade på en sticka och två korta linjer dök upp, en veritabel "är lika med" - tecknet som gjorde mig lika till mina andra mammor med två barn.

Min oro om att behöva en enda barnet plötsligt blev relevant, och jag började göra viktiga planer i mitt huvud, som att förvandla gästrummet till en baby rum och hur skickligt meddela min graviditet på Facebook. Men sju veckor in i den, på en ljuvlig natt på mina föräldrars hus i Florida, är en oönskad fläck kantats en hjärtskärande slut på dessa planer.

Efter det så blev det klart för mig att ett andra barn var osannolikt. Min kropp uppenbarligen inte in i den och mitt hjärta började att följa efter.

Vid första, jag ursäktade mig med att det var mycket mer hanterbart att titta på en unge i poolen och att packa bara en mutter-gratis, välbalanserad lunch. Det var enklare att bara skicka ett barn till den privata skolan att vi föll i kärlek med eller till sommarläger för hela åtta veckor. Det var enklare att bada ett barn och borsta en uppsättning tänder efter en lång, ansträngande dag av arbete.

Jag skulle inte ha sinne för att läsa en extra godnattsaga eller två. Men förmodligen inte nio.

Så jag ordnar massor av playdates, planera semestrar med andra familjer, och se till att vi tillbringar så mycket tid som möjligt med Sam ' s kusiner, "brudders," och syster. Jag försöker att omge honom med människor som älskar honom, alltid. Jag har kommit att inse att familjen är inte ett nummer.

Och det enda jag kan räkna med är mina välsignelser.

Relaterade inlägg: Vad är ditt nummer?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar