En Expert Förälder

Förra veckan i min konfessionell någon anklagade mig för att tänka att jag visste allt om föräldraskap. Uttalandet fick mig att skratta högt, eftersom det aldrig har jag en gång påstod sig veta något, never mind allt om föräldraskap. Jag gör alltid fel saker och göra mentala anteckningar om vad man ska ta itu med mina barn i deras terapi sessioner. Den sista sak som jag skulle någonsin göra anspråk på att vara ett föräldraskap expert.

Fråga: Min säng. Jag skämtar om den nattliga spel av musikaliska sängar som vi alla spela, men det är verkligen inte så roligt. Min värkande rygg, make och jag är sätt över detta oavsiktliga familj säng som jag har byggt.

Hur hamnade vi här? En kort tillbakablick...

När Lilja var en nyfödd, jag kände mig så skyldig och om att inte kunna amma henne att jag tvingade henne att somna på mitt bröst bara för att genomdriva en viss mängd av närhet. Jag var övertygad om att annars skulle vi aldrig bond. (Tack, amning fanatiker! Väl utfört arbete!) De första åren av hennes liv var ett helvete. Hon skrek i hennes spjälsäng i timmar och timmar och bara kunde somna om någon var där med henne. Hon växte ur den så småningom, och för ett par härliga år sovit i sitt eget rum. Det var en lycklig tid. Och sedan vi flyttade in i detta hus. Hennes rum ligger på tredje våningen, bortsett från alla de andra sovrummen. Det är ett fantastiskt rum, en små flickor drömmer. Tja, någon liten flicka andra än min. Hon är helt och fullständigt livrädd för att vara uppe ensam. Vi har fått henne värmeljus i överflöd, kudde husdjur att sätta sitt huvud på och musik att lyssna på. Ingenting fungerar och hon insisterar på att sova på soffan i vårt rum. Jag är på en fullständig förlust.

Ben var mästare sleeper. Vi lärde oss från Lily vad inte att göra och den här killen har sovit i sin säng från 3 månader. Ett par låtar, en snabb klapp på axeln och att det är det. Det var härliga . Och sedan, när han var två år, han hade en tonsillektomi som sparkade sin lilla röv. Återhämtningen var brutal, så han sov i vårt rum för ett par veckor. För några veckor blev till ett par månader och sen flyttade vi. Jag kan räkna på två händer hur många gånger som han har sovit i sitt eget rum. Han är faktiskt hade mage att hänvisa till mig som hans rumskamrat.

Evan kommer att sova i sitt eget rum, men bara om jag är där när han somnar och så fort han vaknar upp han driver– bokstavligen går att ta på mig.

Det är dåligt. Det är riktigt, riktigt illa.

Så, jag är vänder sig till dig, andra "experter" i föräldraskapet: Vad fan gör jag?

Har jag gjort obotlig skada? Jag verkligen hatar att höra dem gråta, men är det den enda svar nu? Jag har provat alla andra sak jag kan tänka på och jag har inte en jävla aning om vad de ska göra härnäst. Och jag skulle aldrig påstå något annat.

Så, snälla, hjälp! Jag lyssnar...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar