En Ursäkt För Att Stanna-Hemma-Mammor

Jag är skyldig en ursäkt till alla kvinnor. Specifikt för vistelse på home moms.

Jag brukade vara som en hel del män som har den här föreställningen att mammor som stannar hemma med barnen hela dagen är antingen inte dra sin vikt, eller bara sitta och göra ingenting hela dagen. I det förflutna, skulle jag blir ofta upprörd med min fru när vissa saker runt huset inte får gjort när jag kom hem från jobbet. Jag var skyldig till att tänka mer än en gång att "det måste vara skönt att sitta hela dagen och titta på TV".

Hur fel hade jag? Döda fel.

Spola fram några år. Min fru är nu en av oss som går till ett kontor hela dagen, och jag är nu hemmapappa. Först trodde jag att det skulle bli en lätt match och jag skulle få saker runt huset på en bättre, mer effektivt system. I själva verket, en av de första sakerna jag gjorde som en hemmapappa var helt ordna skåp och kylskåp. Jag hade allt i kylen uppradade, etiketter tittar ut, uppdelat på typ av mat, kryddor, etc. och jag var väldigt stolt över mig själv.

Vill du veta vad mitt kylskåp ser ut idag?

Jag fick en riktigt bra start, och tänkte att jag kunde bära på denna drivkraft för att hålla huset rent, tvättade och med middag på bordet när min fru kom hem från jobbet. Tja, jag kunde göra det för ungefär en vecka, och nu ser tillbaka, jag är inte helt säker på hur det varade så länge som det gjorde.

Du ser, jag har aldrig vägt in i vägspärrar och dagliga utmaningar som finns med att vara hemma med barnen hela dagen. Så, jag kommer att bryta ner till en mer noggrann redovisning av min dag att visa er vad jag menar...

6:00 AM : Jag få upp, få min fru kaffe, få min son i duschen, för att få sin väska packad, se till att hans läxor är gjort, och se till att hans tänder är borstade.

6:45 AM : Jag tar min son till busshållplatsen.

7:01 AM : Jag går in genom dörren precis i tid för att höra min tre år gamla gnälla och gråta, tigga kakor och saft. Hon gillar att äta frukost i sängen, medan du tittar på hennes program på TV.

7:02 AM : Hon får sin pannkakor och juice och jag brukar få en tumme upp för godkännande från min dotter, men inte alltid.

7:15 AM : Jag TYCKER om att ta en dusch. Jag kan inte.

7:30 AM : Fru lämnar för arbete.

7:30 AM – 9:00 AM : Detta block av tid är verkligen upp i luften. Ibland får jag tillbaka i sängen med tjejerna ett tag. Om jag inte får i sängen med dem, de gå upp vid 7:30 A. M, och för att vara ärlig, jag kan inte bara ta itu med två flickor och all drama som följer med dem när de är förbrukade obegripligt och skranglig vid lunchtid, eftersom de gick upp så tidigt. Plus att jag jobbar varje kväll fram till midnatt och att jag ibland behöver extra sömn. Men det är inte alltid så lugn när det var 15 minuter är jag sparkas, rullade på, hoppade på, headbutted eller frågade efter napp.

9:00 AM : Jag får en begäran (de tror att jag är en tjänare från deras favorit restaurang som heter "Daddy' s Cafe') från min tre år gamla, att hon vill "Chicken Nuggets och Juice". Efter att berätta för henne att det är för tidigt för Kyckling och Juice, som hon genast kastar ner en fem minuters utbrott fram till...*trumvirvel vänligen*... HON BLIR CHICKEN NUGGETS OCH JUICE. Hon lämnar mig några tips.

9:05 AM : Jag prova och sitta i soffan med min laptop i ett halvhjärtat försök till att försöka få lite arbete gjort.

9:06 AM : Min 18 månader gamla nu äter chicken nuggets och dricka saft när man sitter på mitt huvud.

9:15 AM : Jag borsta kyckling smulor från mitt hår och bort från soffan. Ibland äter hon granola barer och rengöring att upp är ett helt annat djur.

9:17 AM : Blöjbyte.

9:20 AM : Jag sitta ner på soffan.

9:21 AM : Jag har begärt att vända på Svamp Bob Fyrkant. (Splinter-episode – jag gillar hur de begära vissa episoder nu.)

10:30 AM : Den 18 månader gamla handlingsplaner medan den tre år gamla klockor TV, leker med hennes leksaker, och frågar mig en fråga var 20 sekunder.

10:35 AM : Jag äntligen ta en dusch.

10:45 AM : Blöjbyte (den stinkande typ).

11:00 – 12:00 PM: Jag klarar av att sitta ner och få några saker gjort för arbete.

OBS: nu är Det MIDDAGSTID och inte ett uns av hushållsarbete som har gjorts.

12:00 – 12:30 PM: Barnen äter lunch (överraskning-mer kyckling!) medan jag gör ett blygsamt försök till att försöka hålla köket rent medan matlagning deras sju-rätters måltid.

12:30 S. M – 2:00 PM : Jag äntligen få rent i köket och göra lite tvätt. Om jag har tur, jag får plocka upp några av de 19,000+ leksaker och block liggande på golvet i vardagsrummet. Jag är super lycklig om jag kan få igenom vardagsrummet utan att kliva på en av de extremt kraftiga leksaker som leksaken företag anser att det är säkert att sälja till barn. Det är som att vandra genom ett fält av landminor, i ett hus fullt av fientliga terrorister.

2:00 PM – 2:30 PM : Jag få flickor klädda så vi kan gå ner till busshållplatsen. Ja, DE ÄR FORTFARANDE I SIN PYJAMAS.

2:30 till 3:00 PM: Tjejerna spelar på busshållplatsen och väntar på sin bror för att gå av bussen.

3:00 – 4:00 PM : Flickorna lägger ner för tupplurar, medan min son går till sitt rum. Köket är en katastrof igen från honom att få ut snacks och utforska skåp. Ibland kan jag klara av att ta denna timme för mig att fånga upp en del arbete, men inte alltid.

4:00 – 5:00 PM: Jag domaren min son och dotter när de argumentera och slåss om olika meningslösa frågor, bland annat territorium av huset.

Son : "Pappa få SYD ut i mitt rum, hon rörde vid min viktiga saker!" Dotter "Nej, jag vill inte!" Son : "Ja, du är, Syd! Du är rörande alla mina viktiga datorn saker och göra ljud!" Mig : "Sydney, du gör ljud?" Dotter : Nickar på huvudet. Mig : "Varför är du bara försöker reta honom?" Dotter : Skratt "ja"

5:00 PM – 6:00 PM: Jag hjälper min son med hans läxor, städa huset, sopa golv, laga middag.

6:00 PM: Frun kommer hem och vi äter middag. De flesta dagar, jag är för utmattad för att gå in i detalj på hur dagen gick, och ibland är jag så frustrerad att jag äter middag på verandan, ensam.

NOTERA: Detta är en BRA dag.

Varje dag är olika. Jag visste inte att lägga till i sjuka dagar, en timme smälta downs, och olika slumpmässiga mässar, ärenden, slott jag har för att bygga ut av block, schampo måste jag städa av golvet, disk-tvätt tvättmedel som jag är tvungen att rensa ur hundens vatten skålen, refolding ren tvätt som barnen har strödda över hela huset, kissa pölar som jag måste städa upp från när barnet sliter av hennes blöja och kissar på köksgolvet, de bad att jag måste ge mitt på dagen eftersom en av dem trodde att det skulle vara roligt att plaska runt i en mud puddle, re-upphängning av gardiner som barnen har rippat från väggarna, sätta lådor tillbaka till köksskåp att de har dragit ut och gled runt huset gillar bilar, och så vidare och så vidare.

Så vem kommer hem från jobbet, oavsett om det är mannen eller hustrun, de har ingen aning om vad deras make / maka har gått igenom under dagen. Häromdagen, till exempel, min fru kommer hem från jobbet och jag är utanför på uppfarten låta flickorna spela. Det var en vacker dag och jag satt på en gräsmatta stol bara att titta på flickorna. Hon kliver ur bilen och frågar "Vad sägs om middag?" Jag berättade för henne att jag väntade på henne för att få hem så tjejerna kunde leka utomhus och hon ser på mig och säger, och jag citerar:

"Vad är det som händer med dig på sistone?"

EGENTLIGEN!?! Jag tillbringade bara 12 timmar med tre monster hela dagen lång och jag tar ett par minuter för mig själv för att få lite frisk luft och när min fru kommer hem, det är det första jag hör?

Så, avslutningsvis, jag ber om ursäkt till alla och varje kvinna jag någonsin sagt något negativt om, eller skämtade om i fråga om att vara en stanna hemma mamma. Det är inte lätt. Faktum är att det är det svåraste jobb jag någonsin har haft.

Med vänliga hälsningar,

En Hemmapappa

ADVERT

Lägg till din kommentar