En Ursäkt till Mina Vänner Och Familj

Jag är ledsen.

Att mannen jag blev kär i på den tiden då jag hade inga bekymmer, mina två fina älsklingar som gör allt ljusare, till min familj som håller allt som händer med deras oändliga stöd, och att mina vänner som jag har varit skräp till för länge: jag är ledsen.

Jag är ledsen för att skrika.

Jag är ledsen för att snäppa fast.

Jag är ledsen för att vara grinig.

Jag är ledsen för att inte vara mycket roligt dessa dagar.

Jag är ledsen för att gråta.

Jag är ledsen för att inte se den ljusare sidan.

Jag är ledsen för sällan skrattar.

Ibland, efter ändring av det miljonte blöja och vara uppe hela natten orolig sjuka om ett barn, och ibland, efter att ha kört av Tylenol och glömmer bort en läkartid, och ibland, efter att inte ha kunnat övertyga ditt barn att äta något eller ditt barn att sluta gråta, ibland, efter att besvara varför-frågan 1700 gånger på en dag medan du fortfarande har en huvudvärk – ibland är det svårt att se den roliga sidan och det är svårt att se saker på ett rationellt sätt.

Jag vill inte göra ursäkter för allt detta. Milin är två, Jasmin är nio månader idag – jag är nog inte ens en "ny mamma" längre. Men jag är en mamma med två små barn som fortfarande har ingen aning om vad hon gör. Jag är fortfarande lära sig denna sak som är moderskapet. Jag är fortfarande navigera en labyrint av föräldraskap. Jag är fortfarande få det riktigt fel, hela tiden.

Jag vill inte göra ursäkter. Men tillsammans med min ursäkt, jag vill att du ska veta att denna sömnbrist, distraherad, glömsk, otålig och irriterad kvinna du ser framför dig nu är inte den kvinna som jag trodde jag skulle vara.

Jag önskar att jag fortfarande var den där kvinnan som fick dig att le, eftersom hon försökt att vara underhållande. Jag önskar att jag fortfarande var den där kvinnan som inte bryr sig om konsekvenserna – kul kom först. Jag önskar att jag fortfarande var den kvinna som du skrattade med som inget annat i världen som betydde något men din dumma skämt. Jag önskar att jag fortfarande var den där kvinnan som hade självförtroende att tro på sig själv och helt enkelt acceptera att allt skulle fungera. Jag önskar att jag fortfarande var den där kvinnan som hade energi och tålamod och kreativitet för att göra livet roligare.

Kanske en dag ska jag hitta henne igen.

Men just nu har hon förlorat. Hon förlorade till mamma som är trött och orolig. Hon är förlorad till mamma som bara vill ha en paus några dagar. Hon är förlorad till mamma som fortfarande jävlas saker upp när det verkligen gäller.

Snälla, ha tålamod med mig, le mot mig, fortfarande med att försöka få mig att skratta. Jag vet inte om jag förtjänar det, utan bara stanna med mig ett tag.

Som andra kvinnan kommer tillbaka.

Relaterade inlägg: Förlorade på Parkeringen av Föräldraskap

ADVERT

Lägg till din kommentar