Amy Schumer Är Obotlig Om Hennes Vikt, Så Hon Borde Vara

Amy Schumer har en hel del att säga om samhällets dubbelmoral

Det är ingen tvekan om Amy Schumer har tagit komedi världen med storm. Hon är en starkt ärlig, självironiskt, och har en mun som en lastbilschaufför, alla kvaliteter som vi beundrar hos en kvinna. Hon tar upp frågor som är viktiga för kvinnor i ett modigt sätt och använder humor för att understryka ridiculousness av samhällets dubbelmoral. Komikern tappade en ny stand-up special på Netflix den här veckan frågan av vikt var ett centralt tema.

Vikten har varit ett område Schumer har varit mycket öppen om tidigare. Under en 2015 Glamour UK Kvinnorna År tal, sade hon, "jag är nog, som, 160 pounds just nu och jag kan fånga en dildo när jag vill. Liksom, det är sanningen. Det är inte ett problem." Hennes Amy Schumer: Läder Särskilda är oförfalskad, lustiga, och med löften om att samma nivå av uppriktighet har vi alla kommit att älska och förvänta sig. "Jag twittrade ut en bild på mig själv iklädd bara kalsonger — ingenting annat än underkläder," hon säger i sitt särskilda, med hänvisning till sin numera berömda Annie Liebovitz foto som hon hade delat på Instagram 2015. "Jag håller en kaffe, jag är topless i bara underkläder, och det går virus. Som om det var överallt. Varje nyhetsprogram. Varje webbplats."

"Och det är när jag lärt mig ord som du inte vill att folk ska använda när en naken bild på dig goes viral: modig."

"Jag är vad Hollywood kallar" mycket fett,'" Amy skämt. "Du känner mig. Jag känner mig väldigt bra i min egen kropp. Jag känner mig stark. Jag känner mig frisk. Det gör jag. Jag känner mig sexig." "[Men] när jag gjorde min första film Trainwreck innan jag gjorde något, någon förklarade för mig, "Bara så du vet, Amy, ingen press, men om du väger över 140 kilo, det kommer att skada människors ögon," förklarar hon. "Jag har precis köpt det. Jag var som, " OK, jag är ny till stan.' Så jag gick ner i vikt."

Samtidigt som vi älskar att Amy kan skämta om det absurda i att betraktas som fett, minst 30 miljoner människor av alla åldrar och kön lider av en ätstörning i USA Varje 62 minuter minst en person avlider som en direkt följd av en ätstörning. I själva verket, de har den högsta dödligheten av någon psykisk sjukdom. Kvinnor dödar sig själva för att leva upp till någon form av standard som anges av samhället att diktera för dem hur de ska se ut.

Efter att förlora vikt, Amy kom till insikt om att hon var gladare innan hon förlorade vikt. "Tack gud för att jag ser väldigt dum spinkig," fortsätter hon. "Min dumma huvudet förblir samma storlek, men då min kropp, som, shrivels och jag bara ser ut som en Thanksgiving Day parade flyta av Tonya Harding ... Ingen gillar det. Det är inte söt på mig."

Schumer mest kraftfulla one-liner om kroppen bild kom inte som ett skämt, men som en påminnelse om att kvinnor som vi är ansvariga för våra egna berättelser. Vid en gala för några år sedan, sade hon, "jag är en kvinna, med tankar och frågor och skit att säga. Jag säger om att jag är vacker. Jag säger om jag är stark. Du kommer inte att avgöra min berättelse — jag kommer."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar