"Du Kanske Vill Gifta Sig Med Min Make" Författare Dör Av Äggstockscancer

Amy Krouse Rosenthal, bästsäljande författare och författare av viral Modern Kärlek uppsats, dog måndag

Chicago författare Amy Krouse Rosenthal som miljontals människor har fallit i kärlek med under de senaste veckorna eftersom hennes Modern Kärlek uppsats "Du Kanske Vill Gifta mig med Min Man" gick viral, dog på måndag morgon. Rosenthal beskrivs sin diagnos i sin essä, skriver, "Vill höra ett dåligt skämt? En man och en hustru promenad till akuten sent på kvällen på September. 5, 2015. Ett par timmar och tester senare, läkare klargör att den ovanliga smärta hustru att känna på hennes högra sida är inte det no biggie blindtarmsinflammation de misstänkta utan snarare äggstockscancer."

Rosenthal och make, Jason, som var gift i 26 år har tre barn; Justin, 24, Miles, 22, och Paris, 19. Rosenthal var en prisbelönt författare, publicera mer än 30 böcker för barn och innan hennes Modern Kärlek uppsats, var mest känd för sina memoarer Encyclopedia av ett Vanligt Liv . Hennes make Jason var i fokus för hennes uppsats och i pjäsen, hon skapat en "dating profil" av olika slag som deras kärlekshistoria utspelar sig.

Jason är "en enkel man att falla i kärlek med. Jag gjorde det på en dag", Rosenthal skrev. "Här är den typ av människa Jason är: Han dök upp vid vår första graviditet ultraljud med blommor. Detta är en man som, eftersom han alltid upp tidigt, förvånar mig varje söndag morgon genom att göra någon form av oddball smiley av objekt nära kaffepannan: en sked, en mugg, en banan."

Rosenthal trodde uppsatsen var "den mest äkta, icke-vas-orienterade gåva" och att hennes hopp var att "rätt person läser detta, finner Jason, och en annan kärlekshistoria börjar." "Jag visste inte exakt vad hon skriver," Jason, 52, sade i ett uttalande släpps till MÄNNISKOR . "Men jag var med henne när hon arbetade genom denna process och jag kan tala om för dig att skriva historien var ingen lätt uppgift. När jag läser hennes ord för första gången, jag blev chockad vid den skönhet, något förvånad över den otroliga prosa med tanke på hennes tillstånd och, naturligtvis, känslomässigt slet isär."

"Jag har inte samma fallenhet för det skrivna ordet," sade han, "men om jag gjorde det, jag kan försäkra er om att min berättelse skulle vara om de mest episka kärlekshistoria... vår".

Oavsett om en make dör, det känns som om du blev bestulen på tid. Jag har suttit med vänner som förlorat en maka / make några år i ett äktenskap, och de sa att det kändes som att deras framtid var stulen från dem. Jag pratar med min 93-åriga mormor som var gift med min farfar för 66 år, och hon säger att hon fortfarande går förbi sin stol i köket och säger, "Helvete Bill, varför var du tvungen att lämna mig så snart?" Det är aldrig tillräckligt med tid när du älskar någon. Rosenthal är episk kärlekshistoria är inget undantag.

I hennes memoarer Lärobok Amy Krouse Rosenthal publicerade 2016, Rosenthal skrev, "Alltid, jag kommer att gå vidare innan jag har fått nog. Mina första ord var " mer." Det kan mycket väl bli min sista."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar