Usa: s Behandling Av Våra Mest Utsatta Medborgare som Behöver Förbättras, Så Låt oss Komma Till Det

Som stadens gator runt omkring mig stökade med aktivitet, jag stirrade upp mot himlen, varma solljuset som träffar mitt ansikte. Mitt stetoskop hängde tunga runt min hals och mina fötter värkte från 10 av de 12 timmarna jag spenderade på mina fötter. Jag såg taxi vina genom otåligt och pendlare hastigt ilar längs gatan, tittar smart i sina kostymer och nödvändiga svarta vingspetsar. Jag andades in den varma luften och såg att min patient, också lysande i solen.

Han höll på att dö av hjärtsvikt, som mäter sitt liv i timmar och dagar, efter att ha månader sedan sade adjö till löftet om ett liv mätt i år.

Denna morgon, som jag fick mitt uppdrag, jag rullade mina ögon när jag hörde att han var på min patient listan. En "frequent flyer", han var väl känd för att vår personal och hade en bitter, arg disposition. Han är ofta rädd för nya sjuksköterskor med sin vassa tunga och han var den kalla ljus som aldrig blev mörkt. Kudden var inte rätt, hans middag var för kallt, hans lakan inte täcka hans fötter. Alltid med en begäran, att han skulle förtjänat ett rykte som "mycket svårt" på våra golv.

Och att jag nu var tvungen att spendera 12 timmar med honom, med hans nycker, att försöka göra honom bekväm i hans döende dagar. Jag fruktade att gå in i hans rum eftersom jag var säker på att det skulle bli en lång dag av förolämpningar och bittra ord som kastats i ilska. Mina misstankar bekräftades när jag kom in i hans rum, och han omedelbart barraged mig med en lista av krav i en fientlig ton. Hans rum var mörkt, nattduksbordet var rörig, och när jag tittade på honom på nära håll, svaga och arg i hans säng, hans kropp inte längre sin egen, jag såg rädslan i hans ögon.

Jag satt tyst om att räta på hans rum, öppna nyanser och hjälpa honom att bli bekväm i sin säng. Muttrade han om sina dagliga förtretligheter, och det var då jag insåg att hans klagomål var bara ett sätt att få folk att stanna i sitt rum. Han var rädd för att vara ensam, men hade inte ord för att säga så. Efter ronder på min andra patienter, jag gick tillbaka till sitt rum och frågade honom en enkel fråga.

"Vad är det som du vill ha med att göra innan du dör, Mr Smith?"

Han såg förvånad ut, men hans svar var snabbt på hans tunga. "Jag vill känna solen på mitt ansikte en gång till", sade han lugnt.

Och, så, det är hur jag fann mig själv på en trafikerad gata i staden med en patient i rullstol, fortfarande kopplad till hans IV dropp och syrgas. När jag såg honom, solade sig själv, att känna den friska luften på hans ansikte och den enkla glädjen i en solig dag, insåg jag att om man ser bortom ilska och hurt kan resultera i verklig läkning. Genom att sätta mina egna känslor åt sidan och genom att verkligen lyssna till någon i uppenbar smärta, kunde jag ge en annan människa en liten present innan han dog.

Min patient dog nästa dag, och jag har aldrig glömt hur det kändes att vara i den stunden med honom.

Nyligen, en video som flöt omkring i min Facebook-feed, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte få mig till tårar varje gång. På mindre än en minut, ad byrån Cleansheet Kommunikation kunde förmedla delaktighet och värdighet för utsatta barn. De skapade en annons för en Kanadensiska tire företag som har direkt gått viral på grund av dess enkla budskap: När de bästa av oss, steg upp, vår nation står lite längre.

Jag vet inte om dig, men jag behöver verkligen mer av detta i mitt liv.

Under de senaste månaderna, jag har tänkt en hel del om min patient och vår dag i solen. Hur kändes det att hjälpa honom, hur han måste ha känt att inse att någon kunde tyda hans rop på hjälp, och hur det måste ha sett att de går förbi oss på gatan. Och även om det var en svår uppgift att samordna sina vård-och säkerhetsnormer för att rulla sin solstol på trottoaren mitt på dagen i en hektisk stad, det är fortfarande mitt stoltaste ögonblick som sjuksköterska. Inte för att jag vill eller beröm, lovord men eftersom jag lyssnade och ställde sig upp när någon behövde mig mest.

Och vi har alla makt att göra samma sak för våra mest utsatta medborgare. Vägen till en stor nation inte ligga med skräckpropaganda politiker eller debattörer sprutande halv sanningar på morgonen visar. Snarare, en stor nation bildas på det sätt som vi behandlar de som behöver oss mest: barn av fattigdom, ett offer för övergrepp mot äldre, och de som söker en fristad i vårt land därför att de har varit förföljda i sina hemländer.

Vi är bara så bra som vår svagaste länkar, och just nu, vår kedjan är bruten. Men det är inte inte att reparera. Vi har alla makt att bygga upp vårt försvar, för att stötta upp vår medmänsklighet, för att göra vårt land bra. Men det kommer att ta för att stå upp mot orättvisor, en efter en, dag för dag.

Stå upp innebär inte att rulla dina ögon när du ser en liten pojke klädd i en klänning på lekplatsen .

Stå upp innebär att man tar bort ord som "ofärdig" och "crazy" från ditt tal, eftersom de differently abled gemenskapen finner dessa ord offensiv . (Det innebär också att man inte blathering på i försvaret av dessa ord när det finns så många andra som kan enkelt byta ut dem.)

Stå upp innebär inte att tolerera ledare som mock funktionshindrade eller som hindrar transsexuella från att använda vissa badrum.

Stå upp innebär förståelse för illegala invandrare ge hopp, en stark arbetsmoral, och en önskan att vara en del av vårt land, när de passerar våra gränser. Det är att inse att vi borde hitta ett sätt att vara inkluderande och ändra lagar mot medborgarskap, snarare än att rensa sina bidrag från vårt land.

Stå upp innebär att inse att alla behöver sin stund i solen och att ibland de soliga stunder har för att vara styrda av dem som har makten att bidra till att sprida ljus i mörkret.

Stå upp innebär att vara obekväm och sårbar ibland, så att vi på ett korrekt sätt kan påverka till förändring för våra marginaliserade grupper.

Och stå upp betyder att sitta ner med dem som inte håller med dig att verkligen lyssna på vad de har att säga. Ibland, i att göra så, kommer du att få ett genombrott — en stund i solen och det är hur det görs framsteg.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar