Som Land Måste Vi Omvärdera Nu

Jag vet att många av oss känner oss som vi är verksamma på en förlust just nu — förlust för ord, en förlust av hopp, en förlust av optimism, en förlorad tro.

Jag känner mig hjälplös, arg, kränkt, sårad, ledsen och jag är rädd. Jag är förkrossad. Jag är inte bara rädd för mig. Jag är den minsta av mina bekymmer. Jag är rädd för mitt barn, mitt barn färg, och för alla människor av färg. Jag är förkrossad för mina Muslimska vänner och för alla Muslimer i Amerika. Jag är livrädd för alla sexuella övergrepp offer som har att titta på våra ledare som en flashback av ett rovdjur som brutit mot dem , misshandlade dem eller tog dem av fitta utan samtycke. Jag är så jävla besviken över.

Det känns för tidigt att börja leta efter den ljusa sidan. Är det en? Det känns som att vi alla borde sörja för en stund. Stadier av sorg kan ta tid att ta sig igenom. Jag är inte säker på att någon av oss någonsin kommer att göra det hela vägen genom vår sorg process under de kommande fyra åren, men vi måste försöka.

Vi kan finna oss fast i vrede för en stund, att leva i förnekelse eller sorg och vägrar att flytta en annan tum, men vi måste ge det vår bästa chans. Jag vet att vi behöver tid att bearbeta vad fan har hänt bara för att vårt land, våra barns framtid, vår familjs framtid. Vi behöver mer tid. Men vi har inte det eftersom vi har arbete att göra .

Visst, vi skulle vilja tillbringa dagen eller nästa mandatperiod uppkrupen under lakan, bort från sociala medier, bort från jag-sa-du-sos, bort från det hat mot de människor i detta land som vi trodde var på väg att gemensamt bära varandra genom en av de mest progressiva ögonblick i historien. Vi vill att glida iväg till en fyra år lång tupplur.

Men vi kan inte. Vi måste vakna upp. Vi, som ett land, måste vakna fuck upp just nu.

Vi måste gå framåt.

Vi måste lämna dem som hyllas i hat bakom, och vi måste öka i styrka och kärlek. Vi måste hitta vårt folk och förena — mammor-och sjukvårdspersonal, soldater, krigare, överlevande, nurturers, och lärare — vi måste gå framåt.

Detta ordförandeskap är traumatiskt för många, speciellt de i de marginaliserade och minoritetsgrupper, så vi måste nå ut. Vi måste bli allierade till våra Muslimska Amerikaner . Vi måste sätta våra stövlar på marken och fortsätta att skrika "Black Liv Spelar Roll" och "Native Liv spelar Roll" och "Vår kropp, vårt val." Vi måste skänka pengar till dessa orsaker om vi kan. Vi måste se upp för varandra, lyssna på varandra och hålla varandra säker. Vi måste stoppa regression genom modellering progressiva beteende för våra barn.

Jag inser att det här låter bra i teorin. Jag vet att det är lättare sagt än gjort. Jag önskar att jag kunde vifta med trollstaven och skapa en kollektiv förståelse, men tyvärr, jag är inte en trollkarl. Jag är bara en terapeut. I terapi, det är en term som kallas "komponerats." Det ger oss möjligheten att titta på en situation eller omständighet initialt uppfattas som negativa, och se det från en annan vinkel eller perspektiv. Ser vi till den vinkel där vi har möjlighet att få de mest positiva resultat. Det är inte alltid lätt, det kan ta praktiken, och det kan ta lite tid, men det är möjligt.

Jag väljer att inte se nu. Jag väljer därför att jag känner att jag inte har något annat val. Och jag utmanar er att göra samma sak. Jag vägrar att föreviga hatar och negativitet jag ser runt omkring mig. Jag har fått fortsätta att göra rätt med mina barn. Där min nya ledare saknar, jag har fått plocka upp den slappa, för att fostra och vårda sina mjuka hjärtan för att stanna mjuk nog att acceptera och älska, men stark nog att klara denna grymma värld, eftersom det kan vara så jävla grym.

Men eftersom jag är komponerats, jag ska gå till andra sidan av det uttalandet och även att meddela hur jävla vacker här världen är, och hur bra människor kan vara, eftersom det är sant också.

Jag måste hitta styrkan i människor runt omkring mig. Jag måste luta sig på dem. Vi måste luta sig mot varandra. Vi måste omvärdera.

Detta är den sannaste test av vår tid. Vart går vi härifrån? Vi fortsätta framåt och uppåt. Vi fortsätter att sprida kärlek. Jag bryr mig inte vem som driver det här landet. Jag vägrar att bli härdad av honom. Jag vägrar att tro att det inte är bra i denna värld. Vi måste stiga upp och få igenom detta tillsammans. Det är några hårda lärdomar att lära här, men vi måste hålla sig hoppfull.

Jag vet att det känns för tidigt. Jag vet att det är svårt. Men vi kan göra detta tillsammans.

Vi måste göra detta tillsammans. Omvärdera.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar