Jag Skäms För Att Vara En Stanna Hemma Mamma?

Jag kan vara pinsamt att vara en stay-at-home-mom. Jag är alltid på ursäkter för mig själv, för min tid. Jag försöker alltid att försvara mig själv—till mig själv. Eftersom jag tror att ingen annan bryr sig eller tittar på: The demon är inom. Men när jag inte är upptagen i två sekunder, jag säger till mig själv att gå upp och göra något. Jag kan omöjligen har tid att bara sitta och läsa min iPhone. Jag kan inte vara att lat.

Jag är inte här för att argumentera om vår kultur värden stay-at-home förälder eller inte. Det är gjort. Men jag undrar hur vi värderar oss själva genom linsen av samhället efter att vi fattar våra beslut. Till exempel: Hur skulle du sätter värde på mig om jag sa att den andra dagen hade jag tre välsignade timmar när båda mina barn var i skolan och jag bestämde mig för att inte stressa om pengar, jobb ansökningar, tvättservice, ett rent hus eller få saker gjort? Istället tog jag en och en halv timme och jag åkte på en yoga klass—i mitten av dagen! Då hade jag i mina yoga byxor över till caféet och fick en kaffe för $1.34.

Jag vet vilka antaganden hoppa in i ditt huvud omedelbart efter att fått höra det. Dessa ord tränga in i min hjärna, för: Bortskämd. Speciella. Privilegierade. Klart, jag är inte bidra till samhället om jag faktiskt har tid i mitten av morgon för att delta i ett yogapass. Klart, jag behöver mer att göra med mitt liv om jag har tid att göra det.

Dessa ord och antaganden är kultur-driven.

Här är vad jag har insett att: Detta har ingenting att göra med vistelse-at-home-ness men allt som har att göra med kan-vi-bara-sitta-ner-för-en-minut-ness som vår kultur har alltid undvikit. Att vara upptagen är en statussymbol i det Amerikanska livet :

"Upptagenhet fungerar som ett slags existentiell trygghet, en hedge mot tomhet; det är uppenbart att ditt liv inte kan möjligen vara dumma eller triviala eller meningslöst om du är så upptagen, helt fullbokat, efterfrågan varje timme av dagen."

Den kamp som stay-at-home-föräldrar har är att bevisa att vi är värda det–att vi inte är trivial eller betydelselös–genom att hålla upptagen, inte bara till alla där ute att titta på och skriva blogg inlägg, men mest på ett försåtligt sätt, för oss själva. I en kultur som värdesätter brådska, hur ska jag, en stay-at-home-mom som kan få en kopp kaffe under dagen, värderas? Jag gick på yoga i morgon. Jag am de avskydde stereotyp. Det har trängt så djupt att man har börjat få mig att avsky mig själv. For the record, jag avskyr att avsky mig själv.

I ett samhälle där vi applåderar dem som gör det (du vet, den typ vi skriver böcker om: de laga mat, städa och driva företag samtidigt som jag förberedde frysta måltider för månaden, läsa denna veckas bästsäljare och organisera en baka försäljning), det är svårt att mäta mig själv. Men det verkar tydligt hur jag är som mäts.

Detta har fått mig att inse att nyckeln till det löjliga Mamma Krig är inte som en delmängd har det svårare än andra. Nyckeln till dessa krig är att vår kultur värden upptagenhet framför allt: Vem är livligare är uppenbarligen viktigare för samhället. Så vi argumentera om vem som är livligare och, ergo, mer viktiga för samhället.

Det är dumt, är det inte? Vem bryr sig vem som är mer oersättlig för samhället på grund av vår färgkodade maxade kalender? Att vi alla är av yttersta, oersättliga betydelse för våra barn och familjer. Det skulle vara slutet. Men jag faller offer för dessa argument också.

Jag vill verkligen inte göra det. Jag vill inte göra alla dessa saker och vara galen och olycklig och trött (så, så trött). Jag kommer inte att säga mer om hur att livet får mig att känna mig, och jag vet att jag har gjort det. Alla gör sina egna val, och att livet är alldeles för många kvinnor och familjer. Jag vet bara att när jag valde denna livsstil, det passar vår familj gillar att svan klä på Björk. Alla märkte, att alla såg det komma och kröp ihop, och alla hoppades att det skulle bara sluta eller var ett skämt, men sedan blev det ett arv i dess passionerade fruktansvärda-ism i alla fall. Min familj sitter runt nu och säger, "Oh my, kom ihåg att hemska tiden när du försökte göra den där saken, och det var på alla sätt, sätt fel?"

Jag vet att jag inte gillar som modell för mig och min familj gillar inte att modellen för mig heller. Vi är mycket nöjda med att jag blev lugnare.

Och ändå.

Jag kan inte låta bli att bli i mitt eget huvud och straffa mig själv för vad jag har beslutat och gjort plats för. Jag dömer mig själv mot kultur av brådska och de SAHM samspel med det. När min 11 th -klass läraren kom in i klassrummet i en kostym som var resultatet av alltför många bomull bollar och varmt lim vapen (och troligen för mycket whisky), låtsas vara en Puritansk predikant skriker eld och svavel om hur livet krävs hårt och konstant arbete, jag var uppenbarligen tatuerade. Den Puritansk arbetsmoral lyste genom att lärarens papper-pläterad huvud och bläck min själ. För evigt.

Alltså, jag dömer mig själv mot att arbetsmoral eftersom det är vad världen har alltid älskat, hårt och konstant arbete. För evigt.

Vad behöver vi göra för att fixa saker—att fixa min själ och avsluta Krig? Vi behöver värdet inte att vara upptagen mer.

En av mina favorit personer i hela världen, en kreativ själ som mötte mig i livet när jag behövde henne som mest, berättade en gång för mig frimodigt, rent ut sagt, "jag älskar mitt jävla liv! Jag får stanna hemma och laga mat, måla och vara. Jag kan vara här när mina barn behöver mig, och ja, somrarna är svårt eftersom jag är med dem hela tiden, men jag älskar mitt liv. När de går tillbaka till skolan för det finns vissa dagar sitter jag på soffan och göra ingenting, Allison, ingenting för 30 minuter bara för att jag kan. Varför skulle jag ber om ursäkt för det?"

Implicit i vad hon frågar: Varför skulle jag be om ursäkt för vad andra människor drömmer om? Varför ska jag be om ursäkt för att 30 minuter av att göra ingenting? Vad skuld ligger inom mig som jag känner att jag behöver be om ursäkt, be om ursäkt för, eller försvara min situation? För att vara tydlig: jag är inte titta på HGTV och att äta tacos vid 1 pm varje dag. Nu att skulle vara livet. Men också att vara tydlig: Varför känner jag som att jag måste förtydliga det? Så vad händer om jag tittar HGTV och äta tacos till 1 p.m. varje dag!? Om jag får mina uppgifter gjort, gör vad livet frågar och höja min familj, jag ska äta tacos och titta på alla Fixer Övre Jag vill.

Jag tittar på 40. Mina höfter är långt större än vad jag någonsin skulle ha trott, eftersom jag inte kan slåss genetik och två barn pojkar vars huvuden växte mellan dem (även om, låt oss vara ärliga, det är nog tacos). Jag har rynkor på halsen. Det räcker med att säga, jag är gammal .

Jag borde inte bry sig om vad andra människor tycker och tänker. Jag borde inte bry sig om att Puritansk arbetsetik och bomull bollen peruker. Jag vill inte se mitt namn inristade i sten på Berget Olympus eller var det är kända personer går nu när de hittar på Facebook och Periskop. Jag har vuxit nog i livet för att uppskatta dem som göra göra allt samtidigt som de vill ge dem en stor kram och viska, "Shhh, du vet att du inte har för att göra allt detta, eller hur? Världen kommer fortfarande att älska dig." Jag har lärt mig att färg glada är svårt att se och en kameleont färg för att starta. Jag har lärt mig att upptagenhet bör inte vara markör för min framgång.

Varför bryr jag mig om vad andra tycker? Det är för att jag bryr mig vad jag tror. Jag vill ändra på, vad jag tror, och jag vill älska mitt jävla liv också.

ADVERT

Lägg till din kommentar