Är jag Alkoholist? 10 Frågor Du Bör Ställa Dig Själv

Jag ringde en rehab på min första nyktra dag. Jag satt på min pappas skrivbord i hans kontor, i huset jag växte upp i. Jag spelade med post-it-lappar för otålig ändamål. Jag försökte att inte gråta. Ryan, min man, var att försöka hålla pojkarna från att komma till dörren för att säga Mamma, Mamma, Mamma om och om igen, men de fortsatte att komma tillbaka. Shhhh han skulle säga, och jag kände att trycket, som jag ska hänga upp och gå till dem.

Den trevliga damen på telefon frågade mig en rad frågor. Svarade jag ärligt. Hon ville inte säga att hon frågade för att se om jag är alkoholist eller inte. Hon bara låt mig tala om varför jag ringde och då hon empathized och sedan ställde hon frågor, en efter en. Då sa hon att det verkade som att rehab skulle vara en bra passform för mig. Jag antar att detta betyder att jag klarat provet eller inte, beroende på hur man ser på det. Jag bara ihåg några av hennes frågor, som "dricker du varje dag?" och "Om ett glas vin är 4 gram (snort) (min snort, inte hennes) hur många glas skulle du säga att du dricker varje kväll?"

Det har gått över fyra år sedan den dagen. Tack Gode Gud. Och min nykterhet och min historia med alkohol har aldrig varit långt från täten av mitt liv och mitt sinne. Det måste vara, för mig att hålla mig nykter. Som sagt, jag skriver detta idag, eftersom en del människor verkligen nära till mig har livet vänt vänt upp och ner (Yo, Fresh Prince) på grund av alkohol och när folk frågar mig om de, eller deras nära och kära, är en alkoholist, kan jag inte svara på. Jag kan bara svara för mig. Jag berätta min historia, med all sin erfarenhet, styrka och hopp.

Jag googlade "jag Är alkoholist" för att se vad andra ser när de google, och alla de listor som jag hittade var fina, men typ lame om jag är ärlig. Dessa listor ofta luta sig mot ytterligheter, kanske för att den bygger på antagandet att en person som söker hjälp är mest sannolikt i de senare stadierna av alkoholism, jag vet inte. Men om jag var i ett tidigt skede, som jag en gång var, jag skulle ha läst dessa frågor och tänkte, PUH, tack och lov! DET ÄR inte jag. Eftersom inte alla av oss svart ut varje kväll, och många av oss har inte haft konsekvenser som en DUI eller en make / maka som lämnar oss. Och ännu fler av oss som inte dricker på morgonen. Några av oss gör, oh ja, men om du inte, som egentligen inte betyda att du inte är en problemet drinker, eller kanske "Ett" ord.

Så jag tänkte att det kan vara till hjälp att skapa en lista som uppfyller fler människor där de är. (Observera: Detta är inte en professionell eller klinisk lista, naturligtvis. Jag är inte en medicinsk eller psykologisk professionell. Jag förmedlar den här listan på grund av min egen erfarenhet med alkohol så du får helt enkelt ta en titt på din egen erfarenhet med alkohol. Slutsatserna är upp till dig.)

1. Även om du inte dricker till överskott dagligen, du dricker ofta och att du verkligen verkligen ser fram emot det.

2. När ut på middag eller på en fest, du är hyper medvetna om hur mycket alkohol som är tillgängliga, vilken typ, vad man ska ha nästa, hur mycket dina vänner dricker, och om det kommer att finnas tillräckligt många kvar för dig i flaskan efter att någon häller.

3. När du är ute med vänner och familj, man undrar om de har märkt vilken glass du är på. Du kanske har därför en eller två drinkar innan du beger dig ut för att säkerställa att du har "nog" utan ser ut att ha för mycket.

4. Du inser att "nog" egentligen inte existerar när det kommer till alkohol. De människor som har en eller två drinkar, ingen känsla för dig.

5. Du har detta sjunkande känsla som du kan ha för mycket av ett beroende av alkohol, men du är bra på att trycka det ur ditt sinne, särskilt med 4 eller 5 pm.

6. Morgonen suga och då under hela dagen, dricka kommer att tänka på en hel del och sedan på natten, phew du få att dricka.

7. Det finns absolut inget bättre i livet än att känslan av lätthet som kommer efter det att bränna av alkohol, hur en KLICKA! gör ditt huvud plötsligt klart upp och hjärtat lättare.

8. Du har aldrig riktigt haft en off när det gäller att dricka. När du börjar, du har ingen plan alls för att stoppa och om du har en plan, som "Ja, jag är inte stanna länge för jag har för att fånga en 6-flygning," du fortfarande sluta dricka alldeles för mycket, eller åtminstone mer än du "planerade".

9. Du har motiverat eller minimeras i din dricka till dig själv och kanske andra. Du jämföra det med att någon som har ett uppenbart missbruk eller om du får defensiv. Även om denna motivering kommer efter rattfylleri eller surrade körning, om du är ärlig, du vet att du kommer nog köra hem igen efter att ha alltför många.

10. Du har gjort löften till dig själv eller andra att du kommer att sluta för en tid, eller ens för en natt, kommer du att gå utan att dricka, men du slutar dricka eftersom verkligen, det är inte som du dricker på morgonen. Kanske behöver du inte ens köra bil berusad/påverkad men du är lite bakfull ganska ofta, men inte alltid, så det är nog okej. (ledsen om det blev förvirrande, men när motiverar, vi brukar tänka i kör-ons)

Om du såg dig själv i en hel del av detta, här är vad jag kan säga till dig: du Kanske vill överväga att prata med någon om ditt drickande. Kanske din relation med alkohol har potential att påverka ditt liv ännu mer än den redan är. Kanske du vill överväga vad livet skulle vara utan att konstant besatthet, som drar mot Den Känslan. Kanske du vill tänka på kraften alkohol har över dig. Jag kan inte berätta för dig om du är eller om du inte är alkoholist. Jag kan bara berätta för er att jag är en alkoholist, så att skriva en lista så det är verkligen lätt för mig, och bekant för mig. Det är min historia, och ingen av oss är exakt samma sak, och vi vet inte ens riktigt har att använda etiketter när vi pratar om det, vi är också en hel del lika.

Kanske du vill tänka på att gå till en återhämtning möte, att bara sitta och ta det i. Att tänka. Du behöver inte förbinda sig till nykterhet för att gå och prata och/eller lyssna. Slutligen, de flesta av tiden, folk vet redan svaret att "jag Är alkoholist?" För mig var det enkelt och självklart, och för en lång tid visste jag att jag hade ett problem, men jag gjorde det komplicerat. Jag skulle ställa mig själv Den Frågan och sedan över-tror det, för då kunde jag fortsätta dricka. När jag först fick nykter, jag visste inte riktigt hur man ska definiera vad jag var, eller vad jag går igenom. Vi använder ord som "alkoholist" och "återhämtning" för då förstår vi att vi behövde hjälp och hälsa.

Alla etiketter åt sidan, vad som var viktigast för mig var att börja lära sig att jag var värdig att välja en sundare fokus för mitt liv. Och du är det också.

ADVERT

Lägg till din kommentar