Är jag en Fotboll Mamma?

En dag när du kör min 8‐åring till fotbollsträning, jag hade en uppenbarelse: jag är en fotboll mom, en stereotyp, som i förorterna, medelålders mamma som gör rubriker varje presidentvalet.

Jag snabbt ses över mitt liv för att se om den etikett som passar. Bevisen var fördömande. Jag har två barn, en av dem spelar fotboll. Jag förlorade min kamp mot minibuss och nu kör en bil som är endast något kortare än en fotbollsplan. Jag bär yoga byxor mer än jag borde. Mycket att fasa av min Los Angeles‐baserade syster, som jag ibland par tennis skor med jeans. År sedan bytte jag stad som lever för ett hus i ett bra förorts-school district. Jag handlar på Kvantum för att köpa två liter av jordnötssmör och 10 hela kycklingar är nu praktiskt snarare än löjligt. Min man och jag funderar på att skaffa hund. Jag har skrek: "sakta ner" på bilar, zooma ner på vår gata. Och kanske värst av allt, jag var genuint glada för att köpa en ny extra stor tvättmaskin och torktumlare.

För första gången i mitt liv, jag verkar passa in i färdiga formen. När jag var barn, jag var aldrig en pojkflicka eller en girly girl, goth eller grunge, en nörd eller en del av den coola mängden, homecoming queen eller jock. Precis som resten av min generation som jag var ett fan av The Breakfast Club men jag ville inte identifiera sig med någon av karaktärerna. Jag såg delar av vissa stereotyper i mig själv, men aldrig den kompletta paket. Jag var bara mig.

Innan man har barn, att jag gjorde narr av minibussar och fruktade att köra bakom en när den gjorde sin väg sakta och försiktigt ner den vägen. Jag valde att leva i en serie av nedgångna lägenheter i hjärtat av staden snarare än att leva i den fruktade burbs. Inte överraskande, jag tillbringat så lite tid som möjligt i sa lägenheter, och jag reste ofta. Jag shoppade på loppmarknader, inte äger en bil, åt på hippa restauranger, och på helgerna jag stannade uppe sent varje natt och sov sent varje morgon. Jag ägde en kastrull och en stekpanna och inte vet vad de ska göra med någon av dem. Jag visste att jag ville ha barn, men endast hade vaga idéer om moderskap.

Jag är gift och hade barn i min trettiotalet. Åren har gått i en sudda tills en dag vaknade jag som en 40‐year‐old soccer mom.

Jag som besatt över mitt medlemskap i soccer-mom kvinnoförening för en pinsamt lång tid, och sedan klättrade jag ner från kanten. Sanningen är att jag inte är en stereotyp—ingen egentligen är. Jag bär fortfarande omaka strumpor, visa matlagning som en syssla, njuta av att bära min pyjamas fram till klockan tolv lat helg på morgonen, älskar att resa och läsa ofta besöka museer, äter kall pizza till frukost när det är tillgängligt, att gråta när jag skrattar, känner antsy om jag inte är ute varje dag, och hoppas på att utgjuta min minibuss så snart som min plånbok och chauffeuring ansvar tillåter. Jag tar upp barn som älskar både NASCAR och opera. Downton Abbey är en av mina topp tio favorit-tv-program, men så är The Walking Dead .

Tidens gång har också radikalt förändrat mina värderingar. Familj, tro, redbarhet, vänner, kärlek till naturen, njuta av livet och inte som närmar sig det som en tävling att vinna en tro på betydelsen av skratt—alla dessa saker var viktiga för mig i tjugoårsåldern. De är fortfarande viktigt för mig.

Min medelålderskris slutade så abrupt som den började. Min soccer mom grannlåt är bara de yttre tecknen av moderskapet—de är inte som jag är. Jag misstänker att det är sant för de flesta av oss. När medelåldern närmar sig, vi har barn, ta hand om åldrande föräldrar, sträva efter att avancera i karriären, och blir orolig för att spara till pensionen. Våra kroppar fråga sin första gnisslar. Vi kan tyckas vara stereotypa medelålders män och kvinnor. Under sken av ålder och ansvar, men, vårt sanna jag fortfarande lurar.

För många år sedan, min 78‐åriga mormor berättade för mig att hennes hjärta var hon fortfarande 25. Innerst inne är vi alla fortfarande 25.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar