Jag Är En Ensamstående Mamma?

Jag är en ensamstående mamma.

Nej, det är inte jag. Ja, det är jag. OK, jag är ibland, men inte alltid.

Förvirrad? Mig också.

När jag först skilde sig någon kallade mig en ensamstående mamma och jag gjorde en dubbel ta. Jag, en ensamstående mamma? Nej. Jag bor i en fin lägenhet i ett bra område. Mina barn får en bra utbildning och vi lever inte hand i mun, lönecheck till lönecheck. Deras pappa, min ex aktier vårdnad och samtidigt som jag ibland önskar att han skulle gå bort, frånvarande är han inte.

Det verkar i dessa dagar finns det en glidande skala av ensamstående mödrar . Ingen frånskild mamma jag vet har det lätt och när det är svårt att mäta grov, hård och trötta känslomässig smärta, det är barometrar som vi kan mäta och jämföra oss själva. Jag har det inte så grov som en del och jag ska inte låtsas att jag gör det.

Ensamstående mammor är de som kämpar för att få mat på bordet, lever i nära fattigdom, jonglering räkningar och deras barn är i bästa fall vad som brukade kallas dörrnyckel barn. Dessa hårt arbetande mamma köra från jobb 1 jobb 2. Jag har sett idrottsmän och kändisar prisa dessa ensamstående mammor för att göra det, för att få sina barn ut i tuffa kvarter och stiger över missbruk och desperation. De är ensamstående mammor, de gjorde det ensam och förtjänar beröm.

Jag har en vän vars ex upp och flyttade hela landet. Annat än några veckor per år, när hennes son går för att besöka honom, hon är förälder. Varje dag, varje natt. Hon arbetar henne i rumpan av att ge till sig själv och hennes son. Det finns inget skyddsnät för henne, inga stora skilsmässa, inte ens en liten lösning för att hjälpa till. Hon är en ensamstående mamma.

Jag har en vän som inte co-parent med hennes före detta make. Tyvärr, kommunikation med hennes ex är bäst att undvika alla tillsammans. Hon bär den känslomässiga bördan av föräldraskap hennes barn solitarily.

Så, vad innebär detta för mig? Mitt ex och jag samtidigt inte bra, klarar av ett sken av co-parenting. Många dagar i sin kalender och schema fokuserad, men när det är frågor om utveckling, emotionell strid, av övergångar i livet, vi försöker att prata och gå djupare än som tar en till födelsedagsfest nästa vecka. Ok. Så vi är inte där ännu, men det är min förhoppning ner linjen. Plus att nu har jag en pojkvän, så när jag är singel, jag är typ inte. Dessutom har jag familj och vänner som stöttar mig och erbjuder ett öra att lyssna eller skjuts hem när det behövs.

Så där har du det. Jag är inte klamrar sig fast vid en livflotte, jag är ok. Så jag är helt klart inte en ensamstående mamma.

Men vänta. Jag är inte gift med mina barns pappa, jag är inte i en romantisk relation med honom och det är inte riktigt en vänskap som ännu heller. Den oro, rädslor, glädjeämnen, framgångar, misslyckanden, fantastiska dagar och hemska nätter har jag att hålla fast vid min egen. När jag är sjuk och jag har barnen är det på mig. När de är sjuka och jag har dem, det är på mig. När jag saknar min son så mycket den första veckan på lägret, jag kan inte rulla över och prata med en person som saknar honom lika mycket som jag gör. När min dotter går ut i köket i en galen kostym och bryter sig in i en fantastisk tolkning av Taylor Swift, jag kan inte skratta och dela glädje med sin pappa. Jag är känslomässigt ansvar för dem 100% av tiden och fysiskt ansvar för dem 50% av tiden. Jag delar ingen av den tiden tillsammans med sin far.

Jag vet inte allt, men detta vet jag, jag är frånskild, jag är singel, jag är en mamma och jag har aldrig varit ett fan av etiketter.

Relaterade inlägg: En Ursäkt Till Ensamstående Föräldrar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar