Ett Brev Till Min Yngsta Barnet: jag är Ledsen

Kära Barn,

Idag, efter att du sover känner för din tupplur i min famn, jag satt där för en sekund, för att pressa dig lite för hårt, andas in din söta nästan-fortfarande-en-baby-doften, och trycka min kind mot din mjuka, lockiga hår.

Och jag ville gråta — inte bara för att du är perfekt och älskling och jag älskar dig så, men eftersom jag inte gör det tillräckligt. Jag får inte tillräckligt med chanser för att bara sitta där med dig, med dig, att vara helt närvarande och njuter av kärnan som är du.

Jag tvekar att säga det här, men jag måste få bort mitt bröst: jag hade mer tid att göra det med din big brother. När han var 3, det var bara två av oss, och livet var bara så mycket långsammare. Allt kretsade kring honom, och jag kunde ge honom den typ av uppmärksamhet som jag så innerligt önskar att jag kunde ge dig.

Du vet att jag älskar dig. Och jag vet att du kommer att förlåta mig innan jag ens säga det, men jag är ledsen.

Jag är ledsen att vi har ett så hektiskt liv, som vi måste vakna upp på morgonen innan du är klar smek mig, att jag måste skjuta frukost ner i halsen, och göra dig lägga dina kläder medan du fortfarande spelar superhjältar och springa runt naken.

Jag är ledsen att du måste lyssna på mig och skrek — tigger och pratar med din storebror till sin sätta sin jäkla lunch i hans ryggsäck för åttionde gången.

Jag är ledsen om alla skriker och bråkar om "big boy" saker.

Jag är ledsen att du måste vara rusade till skolan med oss varje morgon. Jag är ledsen att jag inte har att spendera halva min morgon att ringa samtal, svara på arbete e-post, betala räkningar och göra ändlösa resor till mataffären.

Jag är ledsen att jag måste vara en drill sergeant om naptime, och sedan gör du vaknar innan du är redo, bara att rusa dig tillbaka ut för att plocka upp ditt big brother.

Jag är ledsen att alla dina kläder är din broders hand-me-downs. Jag är ledsen att hälften av dina leksaker och nästan alla dina böcker som används för att vara din bror också.

Jag är ledsen att jag måste muta dig med godis ibland för att få dig att följa med mig för att plocka upp din bror (som du förmodligen inte alltför ledsen om godis dock).

Jag är ledsen att din baby bok är nästan tom.

Jag är ledsen, jag har att säga, "bara en minut" hela tiden när du ber mig att spela med dig.

Jag är ledsen att du någonsin har haft för att bevittna mig att hjälpa någon med tredje klass matteläxor.

Jag är ledsen att du var tvungen att dela med mig för hela ditt liv.

Men jag vill att du ska veta att mitt hjärta har gott om plats för både dig och din bror.

Mitt hjärta är fullt, våra liv är fulla, och det är bara hur det ska vara.

Jag vill att du ska veta att jag hör alla små söta saker du säger.

Och varje gång vi sätter oss ner för att måla, läsa en bok eller titta på de larver tums sin väg över bakgården, jag är där med dig, att blötlägga det i alla.

Det kan ibland verka som att alla omkring dig är större, längre, absorberas i mer vuxen sysselsättningar, men vi blir du. Vi uppskattar att undra och oskuld du föra in i våra liv.

Jag hoppas att jag tillbringar tillräckligt med tid för att påminna dig hur fantastisk du är, hur mycket du får oss att skratta varje dag, och den lätthet och glädje du ta med dig till vår familj.

Jag hoppas att du kommer ihåg hur jag låter dig somna i mina armar för varje tupplur och varje natt.

Jag hoppas att du vet hur desperat jag är håll på din babyhood eftersom jag vet hur snabbt det kommer att vara borta.

Och jag vill att du ska veta att jag kommer att låta dig växa upp, om jag måste, men vad som än händer, du kommer alltid, alltid att vara min bebis.

Kärlek,

Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar