Talar Alton och Philando Med Min nya Kör-Svart Tonåring

De flesta morgnar, min tonåring dotter, adopterad från Haiti, vaknar upp och gör två saker: hon läser world news på sin telefon och frågar mig om jag kan ta med henne ut och köra den dagen. Hon är besatt av båda.

Går hon fram från sitt rum och sa ingenting. Efter en lång mys session, mindre vanligt i dessa tonåring åren, och någon gång fräsning om i köket, hon andades djupt och sade: "Mamma, har du läst nyheterna idag? Nyheter om Alton Sterling?"

Jag nickade och frågade om hon behövde prata. Hennes lillebror, som antogs med henne från Haiti, kom in i rummet och jag såg henne mussla upp.

Hon ville inte att han skulle veta.

Det är en gåta jag brottas med varje gång en svart person dödades av polisen, oskyldigt anklagad för ett brott, attackeras av vita rasister eller rasister, en fråga jag ställer mig varje gång Trump denigrates invandrare, varje gång han spyr hat eller okunskap mot människor som ser ut som mitt barn. Ska jag berätta för dem den här gången?

Hon vet dock vid sin unga ålder, att vi måste fortsätta att dela dessa saker . Vi alla behöver för att processen tillsammans och sedan arbeta genom våra individuella svar. Vi, deras vita föräldrar och vit syster, som vill vara en del av lösningen, att tala ut om våra barns räkning. De, mina svarta tonåringar, måste påminna sig själva, ännu en gång, regler att följa när man stoppas av polisen.

Det är en dyster verklighet, något som jag så desperat vill att andra vita föräldrar att förstå när de ifrågasätter begreppet vitt privilegium. Det är en barriär som finns mellan min dotter och hennes vita vänner, en tyst tyngd som pressar ner på möjligheter som skulle kunna växa från deras vänskap.

Senare, hon satte sig på soffan, hennes hund tryckte sig upp mot hennes sida, att söka efter en ny telefon fallet och frågade om hon kunde köpa en med black power fist på det, eller kanske ett med den vackra svarta kvinnan med en krona, en Afrikansk prinsessa.

Hon frågar inte att köra igår.

I dag, när hon vaknade, hon vuxit fram från sitt rum utan att behöva läsa några nyheter.

"Kanske inte läser det riktigt än," jag säger till henne. "Kanske förbereda dig. Prata med mig. Ta lite tid."

Jag stannade till för att bedöma nu. Jag vill inte berätta för henne heller. Jag vill skydda henne från detta. Men hon är månader bort från att få sin egen körkort, månader bort från det som borde vara den lyckligaste dagen i hennes liv hittills.

Hon är månader bort från undrar varenda gång hon får in en bil att köra om hon kommer att bli stoppad av polisen som dagen, och om så är fallet, kommer hon att sluta med samma öde som Alton och Philando. Kommer hennes foto smorde in över media?

Är hennes sociala medier gratis bilder som kan misstas för dåligt beteende? Är hennes kvaliteter tillräckligt bra, hennes verksamhet mousserande nog att hon kan omöjligen vara föremål för en smutskastningskampanj som oundvikligen skulle följa? Dessa är de saker min svarta tonåring tänker på när man kör med hennes tillstånd. Att hon inte har lyxen av att föreställa sig att köra sig till stranden eller för att träffa vänner.

"Hans namn var Philando Kastilien "Jag kommer att berätta för henne. "Han var en rak-A student i high school. Han var nå för hans ID. Han berättade direktör han var nå för hans ID. Men den tjänsteman som sköt honom fyra gånger i alla fall. Hans flickvän är 4-år gamla dotter i baksätet."

Medan jag förbereder dig för att tala om för henne senare denna morgon, efter hennes dans klass, när hon är alltid den som är mest avslappnad, jag öppnar min telefon, klicka på Amazon, och för henne telefonen fallet med den svarta prinsessan på det. Jag slänger i en black power fist också.

Det verkar banalt att tänka på telefonen fall. Det är vad jag kan göra i denna minut. Jag måste bryta hennes hjärta senare denna morgon. Hon kommer att tänka Philando familj. Hon kommer att tänka sin egen familj. Hon kommer att tänka själv.

Jag misstänker att hon inte kommer att be mig att ta henne körning idag heller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar