2 År Sedan, Jag Dog Nästan, Och Detta Är Vad Jag Lärt Mig

Det är en rask februari morgon. Kylan i luften är minimal, men efter sextio graders dag det känns att frysa. Några snöflingor falla till marken när jag går med min dotter. Barnen är tillbaka i skolan efter två snö-dagar så det är mycket aktivitet. Ett fåtal hundar följa med sina familjer på promenad, och vi ser några ryttare cykel pass på Washington och Old Dominion Spår utanför DC.

Det är morgnar som dessa som jag värderar högt. Gå med mina barn till skolan, pratar och skrattar på vägen, säga hej till passerande vänner och grannar. Livet är flyktigt, mina barn växer så snabbt, tiden är så dyrbar.

Jag kom hem till ett tyst hus, tystnaden är både välkomnande och oroande. Jag pet vår kanin, Jordnöt, och hamster, Sebastiana, för att påminna mig själv om att jag inte är ensam.

Jag tror att för en stund om döden som jag titta på en Xarelto kommersiella. Två och ett halvt år sedan, jag nästan dog av flera bilaterala pulmonell embolisms. Jag är så tacksam över att vara vid liv, men jag är fortfarande hemsökt av den dagen. Jag försöker fortfarande återhämta sig både fysiskt och mentalt.

Jag slår på min dator och titta på den skrämmande skandal i Vatikanen och tänka på hur många barn blev skadade och misshandlade av dem som de litade på, jag tycker om alla invandrarbarn som har tagits bort från sina föräldrar och placeras i städer tält eller sämre av denna administration, och än en gång påminns jag om den smärta och det lidande som andra går igenom. Jag smutta på min kamomillte som tusentals människor över hela världen kämpar för att hitta dryck, mat, husrum och kläder. En våg av skuldkänslor sköljer över mig. Det är ofta för mycket att bära.

Jag kan sitta och be för alla dem som är sjuka eller som kämpar i världen. Jag ber för världen och för många människor att hitta lite lugn och ro.

Vi vet aldrig när tragedin drabbar. Vi vet aldrig när vår familj kommer att behöva hjälp. Vi vet aldrig när den sista dagen kommer.

Det är något som vi alla har gemensamt. Det är det som gör oss mänskliga.

Jag minns den tuffa tider jag har mött, och se tuffa tider för många människor i världen upplever, och jag känner mig ledsen.

Då jag tittar upp från mitt tangentbord och bevittna mänskligheten, det mod och den kärlek som alltid följer varje tragisk händelse. Varje personlig förlust eller trauma. I tider av desperation som vi måste se för att den hjälpare som Mr Rogers sade en gång.

Det är som en våg som uppgångar och nedgångar under hela vårt liv. Ibland är vi upp. Ibland är vi. Men, förhoppningsvis kommer vi att ha kärleksfulla vänner, familjen och samhället medlemmar runt om oss som vi går igenom här i livet.

Det är ständiga påminnelser om livets bräcklighet. Det är ständiga påminnelser om hjältar och hjälpare som hjälper oss att plocka upp bitarna.

De finns där utan att ett ögonblick. De är inte där för att söka utmärkelser. De är bara där för att hjälpa till.

Om vi alla försöker att vara som dem, då vår värld kommer att bli en mycket bättre plats.

När vi dör, vi kommer att anamma kärlek till dem runt omkring oss. När vi dör, vi kommer att fundera på om inte vi har gjort en skillnad i andra människors liv. När vi dör, vi kommer att tänka: kunde vi ha gjort mer? Vi kunde ha älskat mer?

Svaret är alltid ja.

Vi kan alltid göra mer för att göra oss själva och andra glada. Vi kan alltid göra mer för att få andra att le. Vi kan alltid göra mer för att hjälpa våra grannar som är utan mat, skydd eller hälso-och sjukvård. Vi kan alltid göra mer genom att stå upp för dem som inte kan stå upp för sig själva.

Två och ett halvt år sedan, jag dog nästan.

Varje årsdag efter blodpropp betyder så mycket för mig. Jag höjer ett glas till gamla vänner och nya. l krama min familj och fira att jag är fortfarande här. Jag försöker mitt bästa för att uppskatta varje ny dag som jag får låna. Jag försöker mitt bästa för att hjälpa andra dock, och när jag kan.

Jag tänker på vad som kommer att hända när jag dör oftare nu efter att ha överlevt mina blodproppar.

När jag dör, jag vet att det kommer vara med ett gott samvete och av hela sitt hjärta. Men den tiden är inte nu.

Nu är det tid att leva.

ADVERT

Lägg till din kommentar