Alla Sätt jag Hade Fel Om Mödrar

Jag kan inte stå ut med att erkänna att jag har fel. I själva verket medge en punkt eller acceptera nederlag led rätt upp där med skoningslös bikini vax eller omfattande cellprov.

Men faktum kvarstår: jag hade fel. Och i en anda av fullständig öppenhet, jag tror att erkänna min missuppfattning och viskar en ursäkt kallas för. En tyst försoning av olika slag, dolda bakom varje mening och stavelse, som viskar "jag är ledsen" till alla mammor jag har tyst dömd eller tyst bedömas.

Du ser, jag hade den här uppfattningen om vad en modern var—före, naturligtvis, jag blev en.

Jag trodde att hon var äckligt osjälviska, att överge sina drömmar för att åstadkomma förbättringar av hennes familj.

Jag trodde hon var att slå sig för ett liv av tvätt, disk, och afterschool aktiviteter.

Jag trodde att hon var patetiskt typ, så mycket att hon aldrig stod upp för sig själv när hon behövde en stund eller några dyrbara, dyrbara utrymme.

Jag trodde att hon inte var motiverade. att lämna i hennes arbete långbyxor för yoga byxor och en 9-5 för ett 24/7, otacksamt jobb.

Jag trodde att hon var tråkig, helt oförmögen att tala om något ämne annat än hennes barns avföring eller senaste sträng dregla. Kanske ett ansiktsuttryck som om dagen var särskilt fascinerande.

Jag trodde att hon var en frivillig medhjälpare, spela andra fiol till hennes signifikanta andra och deras ambitioner.

Jag trodde att hon inte bryr sig om sitt utseende, att släppa hennes figur och handel i en sixpack för bristningar. Hon skulle avstå från att arbeta ut och istället sitta i soffan och äta en påse Blog, allt i namn av föräldraskap.

Jag trodde att hon aldrig haft sex. Gillar. Någonsin. Inte ens på sin födelsedag.

Jag trodde att hon var fruktansvärt nedlåtande, för alltid insistera på att människor som inte har barn kunde bara inte förstå vad hon såg nu, att de grundläggande begreppen i världen. Som utmattning. Eller sjukdom. Eller tidiga morgnar. Hon hävdar bestämt att hennes liv nu betydde mer än den enda kvinnan bredvid henne, helt enkelt för att hon valde till, och framgångsrikt, återges.

Tack och lov hade jag fel.

En mamma är osjälviska, ännu bär så mycket självrespekt att kräva tillräckligt med tid för sig själv. Det kan inte vara när hon vill, när hon vill eller hur hon vill, men hon förstår att för att sörja för sin familj, så måste hon först ge för sig själv.

En mors drömmar betyder mer nu än någonsin innan. De kan ge för inte bara sig själv, men hennes familj. Hon är motiverad och bestämd och obeveklig.

En mamma som aldrig lägger sig. Medelmåttighet är inte längre ett alternativ eftersom medelmåttighet är inte vad hon vill för sina barn. Hon anger tonen nu. Ett prejudikat.

En mamma är snäll nog att stå upp för sig själv. Hon kommer att älska dig hårt, så mycket så att, från tid till tid, du kommer att hata henne för det.

En mamma är mer inspirerad än hon trott är möjligt. Nu och för resten av hennes liv, hennes prestationer reflektera över fler än bara sig själv. Hon kommer att arbeta hårdare, sova mindre, offra mer och kan nå högre inte bara för hennes skull, utan för hennes familj.

En mor är inte tråkigt, hon är förälskad. Hon älskar att prata om sin familj på grund av en intensiv, överväldigande stolthet; obeskrivlig i bästa fall. Och ärligt talat, det finns tillfällen när hon vill hellre prata om något annat än sin familj.

En mamma som bryr sig om sitt utseende, eftersom hennes barn märker det. Hon försöker, trots några extra kilo eller oönskade bristningar, att älska sig själv så att hennes barn, särskilt döttrar kommer att älska sig själva.

En mor har sex. Det är bara tyst och sporadiska, men mycket mer meningsfullt och uppskattat.

En mamma är förståelse och generös. Hon kan träffa ögonen med utmattad främling i spannmål gången och smärtsamt att känna empati. Hon kan sätta sig själv i andra människors skor eftersom bitar av hennes hjärta är nu går i mänsklig form. Hon vet hur det är att skada när andra skada, att gråta när andra gråter, blöder när andra blöder.

Jag kan inte stå ut med att erkänna när jag har fel.

Men jag var. Jag säkerligen var.

Relaterade inlägg: De Otvättade Massorna av Mödrar

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar