Anonyma Alkoholister Och De Lögner Jag Sa Till Mig Själv

En annan milstolpe dag här. Även om jag inte beger dig ut för att bestiga Everest, och det var ingen apokalyps, en världsomvälvande händelse skedde i Burlington, Vermont.

Jag gick på mitt första AA-möte.

För de sex månader som jag har varit nykter, jag har motstått du går till ett möte för alla typer av skäl. Det är inte jag. Jag kommer inte att tycka om dem. De som är alkoholister. Jag är bara en person som slutat dricka. Jag är tuff nog att hantera detta själv.

Blah Blah Blah de blah blah.

Jag påminns om några av de lögner som höll mig att dricka. Min favorit? Livet skulle vara för jävla lätt utan baksmälla. Japp, verkligen. Jag sa till mig själv ofta. Listan med motiveringar, ursäkter, fynd och osanningar var så länge den demilitariserade zonen mellan Nord-och Sydkorea. Nej, förlåt, det är inte länge nog—låt oss gå med omkretsen av ekvatorn, 24,902 km.

I morse träffade jag människor som har övervunnit sin egen långa listor att leva mer ärligt. I verkliga försvaret av min ovilja att delta i detta möte—som var starkt rekommenderas av en pal—är det faktum att det börjar vid 8 på morgonen Brukar jag är fortfarande dricker kaffe i min pyjamas på den tiden, eftersom min energi är så låg från hashimotos sjukdom. På något sätt, idag tvingade jag mig själv upp ur sängen klockan 7

Då, helt oförklarligt, jag bestämde mig för att städa toaletter (riktigt) när mitt kaffe var bryggning. Och så iväg gick jag. Jag var så groggy att jag inte ens kunde gissa mig själv , eller göra upp en lögn om varför jag ska vända och gå tillbaka hem, eller ännu bättre, använd min sköldkörtel som en legit ursäkt för att få tillbaka ner i sängen.

Som äkthet flödade bland medlemmar under den en timme långa mötet—där jag kände mig välkommen men inte kvävs—jag tänkte på hur dricker raser oärlighet. Slutligen kan jag erkänna nu att jag använt skrivandet som en ursäkt för att dricka och dricka som en ursäkt för att skriva, tänka: Jag tror att jag ska börja skriva tidigt ikväll!

Sex månader in i recovery, jag gillar att skriva mycket mer, och jag gillar produkten mycket bättre. Åh, låt mig uttrycka denna lögn att resten också: Livet är inte alltför lätt utan baksmälla. Det är tufft som fan, men det visar sig att jag kan möta problem med mina ögon och hjärta på vid gavel—stirra ner i avgrunden, som det var.

Under mötet, som jag även sagt de ord som jag tyst och i hemlighet svor att aldrig, någonsin uttala. Du vet, den stora sanningen: "Hej, mitt namn är Nancy och jag är alkoholist". Och gissa vad? Det var mycket tuffare att hålla dessa ord tillbaka än att låta dem rulla rätt av min tunga.

Jag var fascinerad av de svårigheter och skratt som delas av människor i grupp. Frasen "en komedi av skräck" som spelas i mitt huvud. Jag lyssnade hårt, att inse att med varje ord som talas som jag är, faktiskt, en av dem.

Jag gick iväg vid 9 på morgonen med en blue chip för mina sex månaders nykterhet. Tidigare har jag svurit att aldrig ha begärelse till en av de "dumma" marker. Men jag höll på att värdefull sak i min hand hela vägen hem, som om det vore den Heliga Graalen.

Denna eftermiddag, jag bestämde mig för att berätta min 11-åriga son om att gå på mitt första AA-möte. Han var nyfiken och glad. Sedan gav han den smärtsamma sanningen om hur det kändes när vin verkade vara viktigare för mig än vad han gjorde. Jag hatade att höra det, och jag hatar att skriva det. Men eftersom jag älskar honom lika bred och lång som alla equators i universum, jag ska möta det.

ADVERT

Lägg till din kommentar