Efter 26 År, Mamma Kommer Äntligen Få Rättvisa För Sin Dotter

Cape Coral Polisen göra greps den 26-åriga cold case

En kväll när jag var 10 år gammal, min mamma bad mig att sitta ner med henne. Hennes ansikte såg konstig, spänd på ett sätt som jag aldrig hade sett, som om hon försökte att inte gråta, men...mer än så. Mitt hjärta slog häftigt när hon berättade för mig att något hemskt hade hänt med min vän Robin från skolan. Jag tänkte, Hon bröt hennes arm. Eller, Hon är mycket sjuk. Men min mor berättade att Robin hade dött. Att någon hade dödat henne.

Vid 10, mord var fortfarande ett abstrakt begrepp, något som hände bara för att andra människor eller kanske bara på film. Men det är definitivt aldrig hänt att barn. När jag försökte bild Robin mord, jag föreställde mig att en man med en av de bankrånare masker, med hål för ögon och näsa, skjuter henne. Jag trodde att kulan hade inte träffa alla vitala organ, som hon var på sjukhuset, betänkligt nära döden men inte bortom all räddning. Jag minns att jag tänkte att de behövs för att kontrollera att Robin hjärta igen. Jag hade sett så många filmer där du trodde att huvudpersonen var död, men då de skulle in för ett hjärtslag en sista gång, och se! Det var ett misstag! De är vid liv trots allt.

Eftersom hon visste att jag skulle lära sig detaljerna i skolan, min mamma berättade hela historien, som min typ, glad, alltid skrattar vän Robin Cornell, tillsammans med sin 32-åriga barnvakt Lisa Historien, hade kvävts och sexuellt utnyttjade. Jag frågade om och om igen, "Hur kan någon vara så elak? Varför är det så menar folk i världen?" Min mamma hade inga svar för mig.

Under de följande dagarna, hela staden höll sitt kollektiva andetag medan vi väntade på polisen för att fånga mördaren. Nyheten om morden har funnits i månader, för att sedan sakta försvunnit tills det reducerats till en årlig resumé. Under de år som fallet var med på America ' s Most Wanted 3 gånger så väl som nationella nyheter organisationer. Det blev en av de längsta öppna mord i Cape Coral, Florida.

Och Robin är vänner inte glömma henne. Jag vet att jag inte är den enda som, när den når ett liv milstolpe, tänker på Robin och hur orättvist det är att hon inte gör det får att nå dessa delmål. Hon bör vara i min ålder, borde ha haft en chans att gå till college, gifta mig, köpa hus, skaffa barn. Varje år runt årsdagen av mordet, min Facebook-feed tänds med minnen av Robin, min lilla elementary school vän. Den andra skolan vänner jag har hunnit med under åren efter bilder och artiklar om henne. Vi gråter och komma ihåg. I 26 år har vi kunnat hålla våra andetag väntar för Robin och Lisa mördaren hittas.

Igår var vi äntligen andas ut. I en känslomässig presskonferens den 28 September th Cape Coral polischefen David Newlan meddelade gripandet av den 54-årige Joseph Zieler. Zieler har varit anklagad för två fall av första graden mord, två fall av sexuellt övergrepp, och en räkning av inbrott. Han var nyligen greps på en separat avgift, men hans DNA tog upp en träff i KODER, Kombinerade DNA Index System; det var en match för DNA hittades på platsen för Robin och Lisa dödsfall.

Joseph Zieler

Vid presskonferens, när Chief Newlan sade, "Vi fick honom," rummet bröt ut i applåder. Robin mor Jan talade så väl, att säga, "jag har bara drömt om denna dag, att aldrig veta om det någonsin kommer att hända, men jag förlorade aldrig tro, och jag har aldrig förlorat hoppet...jag kunde inte vara mer tacksam över idag, jag kunde inte vara mer glad, jag vill att min dotter och min vän att äntligen vila i frid."

När någon du bryr dig om brutalt mördade, vill du ha två saker för dem: Rättvisa, för det första, och för det andra, att de inte glöms bort. Vi, Robin vänner, alla lovade varandra och Robin mor Jan att vi inte skulle glömma hennes söta dotter. Det har varit ett lätt löfte att hålla; Robin har aldrig lämnat våra hjärtan. Och nu, tack vare den vetenskapliga mirakel av DNA-bevis, att vi äntligen kommer att få det andra vi har velat för så länge: rättvisa.

Robin Cornell och Lisa Historia

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar