Min Mans Affär som Gjort Honom Agera Som En helt Annan Person

Min man kom hem från jobbet en kväll och förlorade humöret på vår äldsta son, eftersom han inte att få sin pyjamas på tillräckligt snabbt. Jag hade aldrig sett honom, den man jag känt i över 12 år att förlora sitt humör på det sätt han gjorde den natten.

Jag tittade på honom och veta att jag såg en version av honom som inte riktigt honom. En känsla gled ner min hals, i mitt bröst, och delas upp i min mage. Jag satt där med för resten av kvällen, långt efter att jag hade lagt våra tre barn till sängs med mig.

Tårarna höll bubblar upp, och de var inte milda tårar heller. De har kämpat för att få ur mig och jag fortsatte att tvinga dem tillbaka ner — de kände sig våldsamt, och jag försökte svårt att hålla dem tillbaka för mina barn, men min kropp var att vinna och jag kunde inte hålla flämtar tyst.

Vi hade inte tala för resten av natten, och så fick han klädde innan att hamna i säng den kvällen medan jag låtsades sova, jag långsamt öppnade jag ögonen och sneglade på honom i mörkret. Jag tittade på min man — såg verkligen på honom . Han var smalare än jag någonsin sett honom. Hans ögon var trötta. Jag hade hört honom att flytta runt i sängen varje natt för att få senaste veckorna som jag försökte sova. Men jag ignorerade honom så att han tror att jag var vaken och vill ha sex. Det fanns inget sätt jag skulle kunna förmå mig till att vara intim med den man som han var på att förvandlas till.

Några kvällar senare gick vi ut för att middag för våra 9: e bröllopsdag. Det var lugnt och kände sig tvingad, och ingen av oss ville gå, men jag tänkte, Kanske detta är vad vi behöver, för att spendera de faktiska tid tillsammans — bara vi . Efter att vi beställde ett glas vin, han tittade på mig och sade, "Den andra natten, när jag var med på en öl, jag ville dricka för evigt. Jag kände mig som att jag kunde ha haft 12, lätt."

Inte bara var min man en mycket sällsynt dricker som bara haft en och annan öl eller ett glas vin, tonen i hans röst var avlägsna arg, nästan desperat. Jag tittade på honom och sa, "Vad är det för fel med dig på sistone? Det är som att jag inte ens vet du."

Och jag ärligt talat inte. Jag hade ingen aning om vem denna människa som sitter framför mig var. Jag hade aldrig träffat honom innan, och jag var rädd.

Han svarade inte förrän ett par veckor senare när han erkände sin affär. Han berättade att han hade slutat med det och var i en djup depression hela tiden. Han sade att han inte tänkte, hade ingen ursäkt, och inte veta vad det är som händer med honom. En kvinna i 20-årsåldern som visste att han var gift gjort ett pass på honom, och han sade att han "inte vet hur man stoppar det."

Medan han var med den här affären, medan han hade sex med en kvinna över tio år yngre än honom när jag trodde han var på jobbet, hans beteende hade berättat för mig att något var på gång — men jag struntade i det. Jag har alltid trott att kvinnor fann läppstift deras mannens krage, eller skulle de luktar parfym när de kom hem om de hade en affär. Jag trodde att de skulle ligga och det skulle vara så öppet varje kvinna skulle kunna knäcka koden.

Men hans beteende inte göra något av detta. Och ibland undrar jag om det är vad som skrämde mig mest — att han skulle tillåta sig själv att göra något som skadar honom och hans familj så djupt, något som ändrar honom, och "inte kunna stoppa det."

Jag var rädd eftersom jag visste att jag höll på att förlora min man och förhållandet vi brukade dela. Jag var rädd eftersom jag inte vet hur man rättar till det. Och jag var rädd för, djupt ner, jag hade känt att han hade en affär även om jag inte skulle låta det register. Det hade varit en tanke jag fortsatte att trycka bort det eftersom han inte jobbade sent, eller på sin telefon hela tiden. Det fanns inga bevis för en annan kvinna, och han var inte luriga, han var bara väldigt olika.

Och det bröt oss.

Varför inte min man "vet" hur man kan stoppa det? Det var den kommentar som fick mig att haja till varje gång jag spelade på den i m mind — vilket jag gjorde en hel del — för de kommande sex åren medan jag fortfarande var gift med honom.

Att han inte vet hur man stoppar det betydde att han inte bryr sig tillräckligt mycket om mig för att stoppa det. Det betydde att han inte värdet vår familj på det sätt jag gjorde. Det innebar att jag inte var "hans person." Det betydde att han hade gett upp om oss. Det betydde att han inte skulle kunna stoppa det om det hände igen. Det betydde att han inte bryr sig att det gjorde honom till en man med kort stubin som skulle ta ut sin frustration på sina barn.

Och jag visste inte hur man kan vara gift med honom längre. Vi försökte under flera år — men i slutändan, det var början på slutet för mig. Denna nya person — en man som "inte vet hur man ska stoppa den", och var ständigt arg — var inte den mannen jag hade gift sig.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar