6 Råd Nya Mammor inte Vill

När du har ett barn, människor som är full av råd. En del av det är riktigt bra och helt praktiskt, speciellt när det kommer med en flaska vin eller ett presentkort. Men sedan finns det råd som inte är bra i det minsta, som något du kan hitta dig själv att portionera ut en gång du är den erfarna mor...

1. "Njut av varje ögonblick." Detta faktiskt gör min hud är varm. Som, omedelbart alla började agera som om jag skulle vara du njuter av allt som jag var på spring break i Cabo eller något. Jag hade bröstmjölk torkat till min tjocka rullar och påsar under mina ögon för månader. (Vänta, scratch that. Fyra år). Plötsligt, jag har det tuffaste jobbet jag någonsin haft och jag ska njuta av det hela? Precis som alla. vakna. ögonblick? Skit. Sanningen skall fram, jag var inte njuter väldigt många stunder när jag hade en nyfödd screamy-screamer. Visst, jag var head-over-heels förälskad, besatt även, med min nya baby. Men jag var utmattad än vad jag någonsin skulle komma i närheten av att uppleva. Mina bröst värkte. Min rygg värkte. Jag var ensam nästan hela tiden och min bebis skrek blodiga mord genom de flesta av varje tio timmars dag när min man var på jobbet. Jag trodde att sova och duscha var borta från mitt liv för alltid. Folk talar om för mig att njuta av varje ögonblick började få mig att känna mig som att jag gjorde något fruktansvärt, fruktansvärt fel. Det var inte förrän långt senare som jag insåg att anledningen till att folk säger att det beror på att de helt glömde bort att njuta av varje ögonblick och att de inte vill att oss att göra samma misstag. De ska också tydligt glömt exakt varför de fick inte njuta av dem.

2. "Ta tid för dig själv." Folk skulle tala om för mig det här hela tiden när jag var en ny förälder och jag bara undrade WTF? Vad gör jag för fel som jag inte tycks kunna hitta detta mystiska "tid"? När du är ansluten till en liten människa 24/7, kan du knappast komma ihåg att du en gång haft tid att både göra dig själv en smörgås och faktiskt få chansen att äta, sa smörgås. Om den person som gör detta förslag är på väg till ditt hus för att vara barnvakt, det är skit råd.

3. "Känner mig inte skyldig..." Faktum är, skuld följande nya mammor som en skugga. Jag har träffat en hel del badass moms, men jag har inte träffat alla, speciellt nya mammor, som framgångsrikt undvikit skuld helt och hållet. Ett bättre förslag vore, "det är okej att kämpa med balansen. Det tar tid att lära känna dig själv som förälder och hitta vad som fungerar." Jag önskar att någon hade sagt det till mig. Känslan av någon föräldrarnas skuld är helt normalt. Det betyder bara att vi bryr oss och räkna ut vad som är viktigt. Känna skuld över att känna skuld är bara alldeles för mycket av en börda. Klippa ut det med navelsträngen.

4. "Sova när barnet sover." Hej, de flesta falska råd någonsin. Nyfödda barn sover för cirka tolv minuter åt gången, arton om de är"bra sliprar." Plus, de flesta av den tid som det faktiskt har gjort du. Om du har narkolepsi, du är inte somna de andra barnens ögon nära. Chansen finns att du fortfarande försöker att äta smörgås för rädsla av svält.

5. "Om du är lugn, ditt barn kommer att vara lugn." Ja, barn är ganska bra på att plocka upp på negativ energi och en jäkla freak out. Men, om du är lugn, det gör det definitivt inte garantera att du kommer att ha en lugn bebis. Ingen jäkla sätt. Om det var sant, jag skulle precis blivit stenad för två år och swooned på min ljuva, lugna barn och samtidigt äta Doritos och omvårdnad bort de kalorier. Vissa barn är bara små spazoids och de kan förvandla även den coolaste gurka av en mamma till en spazoid också.

6. "Det är bara att lyssna till dina instinkter." Okej, fine, ibland är detta sant. Men, så ofta vi åta sig att den här idén att vi borde i sig ha alla svar, att de bara magiskt kommer till oss när barnet kommer. Vi bör få veta hur till sjuksköterska, linda, suga snor ur näsan etc, etc, etc... och när vi inte gör det vi känner för misslyckanden. En bättre sak att säga skulle vara "jag har varit där du är och det kan vara helt skrämmande. Jag är här om du har frågor."

Till förmån för nya mammor överallt, kan vi enas om att undvika att ge de pärlor av visdom? Låt oss ge dem vad de verkligen behöver: En hand.

Relaterade: 15 Saker Veteran Mammor Egentligen Vill Säga

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar