Avståndet Mellan Mig Och Min Alkoholiserade Mamma

JJRD / iStock

Vet du hur ofta, som en mamma, jag vill ha tröst av min egen mamma? Mitt liv är ofta ensam, ansträngande och frustrerande. Ibland vill jag inget annat än kärlek och uppmuntran av min mamma, den person som har alltid sagt till mig att jag gör bra och allt kommer att vara OK.

Jag är halv mamma jag är, eftersom hon modellerade sådana känsliga kärlek och förståelse. Hennes främsta uppgift var att erbjuda sina barn acceptans och empati även i de svåraste tider. Hon navigerade tonåring år och syskon rivalitet med nåd och respekt. Hon höll om mig när jag haft dåliga drömmar och låt mig hoppa över skolan en gång i en stund för att umgås med henne. Hon gav mig en inbjudan att alltid vara ärlig med henne genom att aldrig peka ut eller döma mig. Mina barn skulle ha vunnit mormor-lotteri, men en sak står i vägen för inlösning i: hennes drickande.

Hon hade inte alltid dricka. Det började när jag var ungefär 9 år gammal. Jag minns första gången jag såg hennes mörka sida. Min bror och jag lekte med närheten vänner hela dagen och sitta i en vilstol tillsammans på kvällen. När vi frågade henne om vi kunde ha en sleepover med några av våra lekkamrater, att hon inte bara säga nej, men vänt stolen vi sitter på sin rygg. Vi var förbluffad, eftersom vår söta mamma var som agerar så av karaktär. En liknande snålhet förstört Påsk samma år, och jag minns att jag inte kunde göra känsla av den.

Jag började förstå att detta var hur hon var när hon drack, som hon alltid gjorde gömmer sig. Det enda sättet att veta var de hårda blick i hennes ögon och hennes obehagliga väsen. För de år som följde, Jag sökte min mamma är företagets första sak på morgonen bara . För ett tag, hon gav oss ber om ursäkt i morgon för hur hon betedde sig föregående dag. Så småningom, hon gav ber om ursäkt upp, och vi alla accepterat att Mamma har ett alkoholproblem—en som alltid verkade mindre allvarliga på grund av skämt som vi gjorde om det, en som aldrig skulle kännas helt verklig grund av tjock förnekelse. Det var aldrig ett bra tillfälle att prata om det, så det var alltid sopas under mattan.

Min mamma har nyligen besökte mig. Det var första gången jag såg henne i över ett år, och första gången hon träffade min son, som redan hade firat en födelsedag. Jag såg fram emot hennes besök, men det gjorde mig orolig eftersom när hon dricker hon är inte den fantastiska person hon är när hon är nykter. Hon är konfronterande, defensiv, och vanligt ole konstigt. Hon mutters under hennes andedräkt och ger smutsig ut, och jag är inte ens säker på om hon vet det.

Medan hon var på besök, jag njöt av att ha henne nykter version runt. Jag fick be hennes åsikt om allt från, "tror du att barnet behöver Tylenol?" till "Vilken typ av gardiner behöver jag i mitt sovrum?" En dag skickade hon mig till sängen för att ta en tupplur, och i mörkret, jag klättrade upp på en tavla och bröt sönder det. Vet du hur bra det kändes att kunna klaga, " Mamma! Jag bröt min bild! (sniff, sniff)"? Utan att misslyckas, sade hon, "Det är OK. Vi kommer att skaffa en ny." Jag är vanligtvis ett komma gnällde på och en som gör allt bättre. Det kändes så jävla bra att vara mommied mig själv.

Hon sade, "jag kan komma och bo här i Florida. Du kan gå tillbaka till jobbet, och jag kunde ta hand om barn." Det skulle vara en dröm, men inte hon inser att hon har ett problem som står i vägen? Jag lämnade mina barn med henne medan jag gick och shoppade en morgon. När jag kom tillbaka såg jag henne framför, håller barnet i sin högra arm, röka en cigarett med hennes vänstra, och blåser rök i hela hans ansikte. Jag var förhöjda, men åtminstone han inte regelbundet utsätts för sådana brott. Jag kunde inte låta henne göra det hela dagen, varje dag. Vet hon inte det? Jag gick in i köket och öppnade ett skåp för att hitta en ny flaska vin öppna, vilket innebar att kanna (ja, jug) hon började en dag tidigare hade varit poleras bort. Vet hon inte att jag inte skulle göra henne till min barn som är vårdgivare?

Min besvikelse i henne gör mig lite undvika henne. Som många andra vuxna barn till alkoholister Jag behöver inte åka hem för semester, eller någon gång, verkligen. Jag vill att hon ska veta att jag inte hoppa ut på dessa tider för jag bryr mig inte. I själva verket, jag hatar att känna så isolerade, och jag vill att min mamma är så dålig. Förutom, jag vill bara ha en nykter man.

Jag vill att min mamma ska veta hur mycket bättre mitt liv skulle vara med henne på det, för att hjälpa mig med mina barn, och för att påminna mig att få vila. Jag älskar henne, och jag är rädd att hon kommer att dö tro att alla avståndet mellan oss är för att jag är en cold-hearted bitch. Jag vill att hon ska veta att det är inte mig att skapa distans, men hennes drickande. Jag tror inte att hon någonsin kommer att tänka på det, så jag är rädd att jag kommer alltid vara missförstådd.

Även om jag är benägen att klandra henne, jag undrar vad min del är i det hela. Kanske jag ska betala tillbaka alla förståelse och acceptans hon har alltid gett mig. Kanske borde jag ta hennes alkoholism som en lektion i att älska villkorslöst. Jag försöker att inte låta hennes laster överskugga det faktum att hon är en av de snällaste och mest känsliga själar, men för att vara ärlig, att jag inte lyckas. Jag vet att det är barnsligt, men jag kan inte låta bli att ta henne att dricka alkohol och röka personligen, som om hon verkligen ville vara en del av våra liv, att hon skulle ge upp den.

Jag saknar känslan jag hade som en liten flicka mot min mamma—känslan av att allt var bra så länge hon var runt. Nu, som en mamma till mig själv, jag vill att fler än någonsin. Jag vill ha min mamma, inte bara för mig själv, men för mina barn. De inte fullt ut får uppleva glädjen i hennes tendens att förstöra hennes berömda ord, "Visst, lägger den i varukorgen." De har inte hennes medkännande ord för att påminna alla i frustrerande gånger att "de är bara barn." Ingen kommer till deras räddning på de dagar jag knäppa och slam skåp. Jag behöver min mamma, och mina barn behöver sin farmor, men det finns en elefant i rummet som står i vägen.

ADVERT

Lägg till din kommentar