Att Adoptera En Äldre Barn

Vår dotter kom till oss genom direkt adoption från fosterhem system för elva månader sedan, när hon var nio år gammal. Första gången vi träffade henne var i den administrativa kontor i gruppen anläggning där hon hade bott under de sex månader innan de kommer hem med oss. Jag älskade henne innan jag ens lagt ögonen på henne personligen. Vi hade arbetat för att föra henne hem för sex månader (hela tiden hon var med i gruppen facility). Berg av papper att läsa och skriva, uppdateringar hem till oss för att studera, mer bakgrund kontroller, massor av byråkrati där två stater och flera olika myndigheter. Vi var utvalda att vara med sina föräldrar i November och inte får träffa henne förrän i Maj. Jag bokstavligen marken hål i två av mina tänder i sömnen eftersom jag var så angelägen om att föra hem henne. Hon var 100% min dotter, mitt barn innan hon ens visste att vi fanns.

Hon tillbringade sina första fyra år arbetar med missbruk, vanskötsel, fattigdom och övergivenhet. Då hon tillbringade de kommande fem åren studsar runt fosterhem. Hon var faktiskt i ett barns psykiatriska sjukhus (där hon tillbringat både sin nionde födelsedag och Thanksgiving) när vi var valt att vara hennes föräldrar. Hon kom till oss som diagnostiserats med ADHD, ODD (trotssyndrom), ångest och depression. Vi visste föräldraskap henne skulle vara en utmaning. Vi kände också att vi kan hantera det och att hon var i stånd att läka.

Hon har kommit så långt. I början fick hon stressad om du frågade henne om hon föredrog en kalkon eller skinka smörgås. Som krävs för att titta in till hennes egna tankar och känslor, något som hon kämpade vaksamt för att undvika. Hon vägrade att tala om sitt förflutna. Hon skulle inte erkänna några andra känslor än glad och arg. Hennes "galen" var stor. Hon kan spendera upp till en timme gömmer sig i hennes garderob skriker som om hon var i en skräckfilm. Vi försökte behandling med två olika psykiska hälsa byråer. De hade inte få trauma och anknytning. En terapeut faktiskt gjort saker och ting värre och de andra föreslog att vi skulle sluta när vår dotter stannade tyst i sessioner efter fem månader av varje vecka besök.

Jag läste upp på terapeutiska föräldraskap och anknytning störningar. Jag hittade en online-nätverk för mammor i liknande situationer ("Trauma Mommas") genom bloggar. Jag gav henne ord för sina känslor och berättade för henne om andra barn med "skada delar" som henne. Jag upprepade saker som "Sluta, ta ett djupt andetag och slappna av" och "Du är säker, du är älskad, du kan hantera detta." Både min man och jag lät henne veta att vi var här för att lyssna när hon vill prata, men vi kunde inte tvinga henne att dela med sig av sina minnen eller känslor med oss. Långsamt började hon att öppna upp i sprutar. En dag i bilen hon slumpmässigt frågade, "Hur lång tid tror du att mina barn kommer att få leva med mig?" Nio år gammal, hon var livrädd för att vara en dålig mamma och att ha sina barn bort från henne. "Det är i min historia och människor som alltid säger att historien upprepar sig."

Så hon började att bearbeta sitt förflutna, beteende utmaningar har faktiskt ökat. Hon sysslar med en hel del skada och smärta som hon höll begravd i hela sitt liv. Hon har härdsmältor med skrik, gråt, och fäktande. Hon har episoder av trots, respektlöshet, och förstörelse. Skillnaden är att nu är hon brukar kunna tala om den verkliga orsaken bakom den (i stället för "Du betyder för mig!") och känslor bortom "Du gör mig galen!"

Den gångna Påsken var den sista semester (andra än Mors Dag) innan vi träffade vår ett år tillsammans. Vi hade tre dagar av episka härdsmältor, respektlöshet, och defiance. Några av höjdpunkterna: högg sig själv med en penna, sparka mig, skriker tills hon gjort sig illa och gå runt kvarteret barfota när jag sa till henne att inte lämna gården. Hon berättade att hon var tvungen att flytta flera gånger precis innan semestern. Hon är övertygad om att vi kommer att "bli" hennes "precis som alla andra." Hon tror att detta beror på att hon är en dålig kille som inte förtjänar fina saker eller en familj. Eftersom vi inte "bli" av henne på 4: e juli, Jul, alla Hjärtans Dag etc. hon bara visste att det skulle vara Påsk. Hon försökte att skynda längs vad hon kände var oundvikligt genom att kasta ut det värsta tänkbara beteende. Vårt antagande är klar. Vi är en familj för evigt. Det är svårt att köpa till "för evigt" när saker och ting inte fungerade med dina biologiska föräldrar. Om din biologiska föräldrar inte är för evigt, hur kan du lita på att någon annan ska vara?

Hon vaknade Påsk morgon för att se att hon fortfarande var med oss hem. Hon insåg att vi fortfarande älskade henne, trots att hennes beteende; att vi förlät henne, att vi fortfarande ta hand om henne. Det var fortfarande frukost, rena kläder, kramar, och påskharen även fört henne presenter! Hon tillbringade hela dagen med att krama oss, skriva att vi älskar kommentarer, och påpekade att hon inte hade haft ett utbrott hela dagen.

Jag har lärt mig under det senaste året hur snabbt barn växer och förändras och hur fort tiden hastigheter. Jag är så hedrad att jag är hennes mamma och att hon tillät sig att älska och lita på mig. Jag är tacksam över att min man och jag är i stånd att ge henne med säkerhet och komfort för att börja bearbeta allt som hänt henne och de stora känslor som går med det. Hjälpa henne att läka är svårt, ansträngande och ibland överväldigande, men det är fantastiskt att titta på. Hon kommer att bli okej. Min dotter kommer att vara frisk, lycklig, stark och frisk.

Som jag.

ADVERT

Lägg till din kommentar