Det är OK Att Erkänna att Ditt Barn Är En Brat

Jag är inte en att skräda orden eller göra ursäkter. Jag har aldrig varit, och som inte förändras när jag blev förälder.

Detta är varför jag tycker ofta att det är irriterande att höra hur andra föräldrar försöker att undvika att skylla på sina barn för dåligt beteende. Detta bortsett från det faktum att de flesta andra föräldrar, och andra föräldrars barn, är irriterande att börja med! (Inget illa. Jag som knappt tycker om mig själv som förälder. Det är egentligen inte en bra titt på någon.)

Visst, vi alla göra ursäkter för våra barn från tid till tid, och några av dem är motiverat, till och med nödvändigt. Barn är barn. Jag är nästan 40 år, och inte bara jag kämpar för att innehålla mina känslor halva tiden (särskilt när de tittar på fotboll eller när min 5-åriga väcker mig vid 2 på morgonen genom att hoppa på min grenen), som jag också vet knappt vad jag gör halva tiden. Jag verkligen inte förvänta mig att få mina barn att ha ett grepp om sig själva.

Men det betyder inte att de får ett pass. Det betyder inte att varje gång de missköter det måste rationaliseras. När min 5-åriga akter ut, jag är fullkomligt nöjd med att ringa honom om det. Barnen är brats ibland. Det är ett faktum i livet, och en som många föräldrar känner igen.

Hur ofta hör du några mom hänvisa till hennes barn som "viljestark" eller "trotsig" eller "pigg"? De är alla kod ord för "mitt barn är en skitstövel" och "jag är på en förlust här." Jag är inte skylla på någon föräldraskap; jag har ingen aning om varför ditt barn är att springa runt som den Tasmanska Djävulen, vägrar att lyssna på dina samtal, upprepade gånger rycker leksaker från andra barn i händerna och skriker utan anledning. Jag bor inte i ditt hus. Kanske han ser för mycket Looney Tunes . Kanske du inte ger honom tillräckligt med struktur och/eller tillgivenhet. Han kanske är född med det. Kanske är det för mycket Gul 5 färgämne. Kanske är det Maybelline! Som eff vet.

Jag har knappt kontroll över mitt eget liv, för att inte tala om mina barn och ungdomars liv. Så jag inte bedöma. Inte varje barn är en ängel, och föräldrar är inte alltid att skylla för det. Men för Guds kärlek, sluta låtsas ditt barn är inte en mardröm ibland. Han är inte pigg, han är besatt. Han är inte viljestark, han kommer bli ur den kommer. Han är inte trotsig; han är en rakt-upp dildo.

Inte säga dessa saker till hans ansikte, naturligtvis, men oroa dig inte för att säga dem till mig. I själva verket, jag vill att du ska säga dem till mig eftersom jag är säker på att som skit kommer att säga något liknande till dig!

Vem skulle du hänga med? En förälder vars barn inte kan göra något fel, som finner en ursäkt för varje felsteg deras usling gör, som aldrig erkänner att de har på deras wit ' s end? Eller den förälder som ibland svär under deras andetag på lite punk, som medger att de ibland inte kan stå för de barn, som ber om ursäkt för hans beteende med en besegrad rycka på axlarna och medger, "Han är en skitstövel, ibland."

Varför är vi så rädda för att prata skit om våra barn? Vet du någon vuxna som är perfekt? Jag vet inte — allra minst jag. Varför ska jag agera som en miniatyr version av mig själv, med mindre livserfarenhet, begränsad empati, och en fortfarande utveckla känslomässiga IQ för att bli bättre?

Ju förr du inser att dina barn är lika bristfällig som varje annan medlem av den mänskliga rasen desto bättre kommer du att bli, och ju förr du vänder ditt barn bakom ryggen samtidigt som man uppmanar dem förkrossande liv-jagare, desto snabbare kommer vi vara vänner, sitter på en barstol tillsammans, klirrande glas och skrattar om den senaste vidrig sak vår vidrig barnen har gjort.

Kom, följ med mig på Realism Ön, där vi bekräftar att våra barn kan vara smärtor i röv och vi sluta låtsas att deras dåliga beteende är en härlig personlighet sarkasm! Baren är öppen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar