Vi är Beroende av Att Vara Upptagen, Och Detta Är Varför Det är Ett Problem

Två mammor går in på en bar.

Man säger, "Hej, hur är det?"

Och den andra säger "Åh, du vet. Upptagen ."

Och sedan de båda ta ett samtal, komma ihåg ett viktigt möte, och rusa ut genom dörren för att göra sista-minuten-livsmedelsbutiker går. Upptagen, upptagen, upptagen.

Åh, jag glömde att nämna: detta är inte ett skämt. Men om du är en mamma, har du förmodligen listat ut nu. Detta är en riktig konversation som sker varje dag, och chansen är stor att du antingen har hört dessa ord eller talat till dem. Många gånger.

Att vara upptagen i sådan en stapelvara i den Amerikanska kulturen, som vi har lagt mycket möda på det. Brådska är ett tecken på ära, men är det något som vi bör verkligen vara firar?

Läkare Dr. Susan skrev i Koven Boston Globe "Under de senaste åren, jag har sett en epidemi av olika slag: patient efter patient som lider av samma åkomma. Symtom på detta tillstånd är trötthet, irritabilitet, sömnlöshet, ångest, huvudvärk, halsbränna, tarm störningar, tillbaka smärta, och viktökning. Det finns inga blodprover eller röntgen för diagnostik av detta tillstånd, och ändå är det lätt att känna igen. Villkoret är alltför stor brådska."

Jag tror att om vi är ärliga, vi måste erkänna att Dr Koven är något på spåren. Sömnlöshet, ångest, irritabilitet och huvudvärk är vanliga symptom av en missbrukare.

Är det möjligt att vi alla beroende till vår brådska? Och om så, vad är det vi medicinering?

Förra veckan var jag slutat på mitt spår av en vän som frågade hur min dag var på väg. Jag svarade: "upptagen", och i stället för att commiserating eller säger "jag också", svarade hon:

"Så vad exakt har du på gång idag?"

Vad är det jag inte har att gå på, Jag ville säga. Hur vågar hon ifrågasätter giltigheten av min brådska? Jag är mycket upptagen.

Jag fick matvaror att ta tag i, ett kök att städa, skriva två deadlines att hålla, gymnastik lektioner för barnen, en måltid att laga mat för en sjuk vän i kyrkan, företag e-post att svara på — jag var bara UPPTAGEN, för helvete!

När jag var klar med skramlande från min lista, log hon.

"Låter som du lägger mycket på din tallrik, MK. Kanske ta en paus i morgon så att du kan njuta av ditt liv lite mer?"

Jag var riktigt irriterad på henne. Varför gjorde hon tror att jag inte njuta av mitt liv? Jag var bara tala om för henne hur upptagen jag var, inte för att jag var olycklig. Jisses, varför måste hon vara så jävla nedlåtande?

Hela utbytet kvar till att jag känner mig tömd, och jag kunde inte lista ut varför.

Den kvällen, efter att barnen var i säng, jag tog en lugn stund för att undersöka mina känslor, eftersom jag fortfarande var ugnsstekning över hennes ord. Varför var jag så illa? Hon var en bra vän, försöker att göra konversation och vara snäll. Hur har en sådan harmlös fråga att känna sig som en attack på mitt ego?

Visar sig, för alla mina klaga på det, jag vill faktiskt att vara upptagen. Det är en drog som gör mig olycklig, men jag fortsätter att komma tillbaka till det.

Jag kan tänka mig att många av oss kan relatera till detta.

Vi väljer upptagenhet varje dag, genom att lägga till extra aktiviteter att vår familj kalender. Plocka upp ytterligare ett uppdrag på jobbet. Att klämma in så mycket liv som vi kan in i något litet hål i våra scheman.

Upptagen, upptagen, upptagen.

Men, varför? Vi är alla commiserating om vår brådska, som att det är det som gör oss olyckliga–så varför håller vi förhärligar det? Jag tror att jag vet.

Eftersom den, liksom alla läkemedel, kan vi köpa in sig i en lögn som känns som en belöning.

I vårt samhälle, som vi jämställer upptagenhet med självkänsla och status. Vi diskuterar hur upptagna vi är i detalj över våra sociala medier plattformar, för att se till att vår familj och vänner och omvärlden vet att vi är väldigt upptagna.

Nu håller vi på att rulla ur sängen på morgonen, vi planerar miljoner saker vi måste få gjort under dagen. Vi mata barnen i en virvelvind, kasta dem ut genom dörren med rumpan klappar, och hoppa på full hastighet hamster hjul som våra liv beror på det.

Men föräldrar, hör upp: Våra liv inte beror på det.

Vi måste sluta köpa in lögnen att vår självkänsla som förälder, make / maka, person bestäms av graden av brådska. Om vi tillåter oss att detox från detta töcken av brådska, och uppleva lite lugn, vi kan bli chockad över vad som kommer fram inom oss.

Psykologen Robert Holden har sagt: "syftet med ditt liv är att inte vara så upptagen som möjligt. Att vara upptagen kan vara målmedveten och produktiva, men när du är permanent upptagen, är det ett säkert tecken på att din upptagenhet döljer en brist på klarhet, en rädsla av otillräcklighet, känslor av ovärdighet, och en brist på tro på din själs förmåga att hjälpa dig att leva ditt syfte."

Hoppa av hamsterhjul, bara för en stund. Ett steg bort från jäktet missbruk. Att du är viktig, utan din Att Göra-Lista.

Ja, det kommer alltid att finnas saker som måste bli gjort, skyldigheter som måste vara tenderade att, oavsett hur trött eller sliten vi är. Men, de flesta av oss kan nog släppa ett par saker som att gå utan att världen faller ner runt omkring oss. Vi kommer att göra oss själva och våra familjer, en enorm fördel också.

Eftersom viktiga saker händer i lugna stunder, mamas. Och du förtjänar att uppleva dem.

ADVERT

Lägg till din kommentar