Lär Mina Barn Att En Handling Är Starkare Än Ord

Tidigare denna vecka, både min man och jag hade senare än vanligt för natten på jobbet. På köra hem, han ringde och påminde mig om att vi inte hade gjort det till mataffären förra helgen och huset saknade mat. Tja...spärra mat av katt och hund typ, slutet av två bitar av vad som brukade vara en limpa bröd och en halv burk av Trader Joe ' s Cookie Smör.

"Jag kan sluta med McDonald' s," sade jag till honom, "jag vet att vi inte gillar det, men barnen gör och det är billigt och snabbt?"

Han gick, och det var jag i drive-thru linje på ett ställe jag inte gillar att vara. Eftersom Frigolit. Och hög natrium. Och låga löner. Och kemikalier. Och regnskogar. (Jag ska sluta nu innan jag ger mig själv en annan Gen-X skuld resa.)

Efter att jag betalat för min mat (tydligen beställning för 5 är en överbelastning på McDonald ' s-systemet) de riktade mig till en plats ut på linjen för att vänta på min beställning. Jag skulle börjat med att rulla upp mitt fönster (det är en handbok – vi är på en budget, yo) när en äldre herrar närmade sig min bil.

"Jag tror inte de sätter en extra burgare i din väska, gjorde de?"

"Nej, det har de inte. De har inte ens gett mig min mat ännu."

"Inga bekymmer, ma' am. Gud välsigne er och jag hoppas ni har en bra kväll."

Han gick lite längre ner på parkeringen och satte sig ner bredvid en väska som hade funnits sedan 1972, kanske 1975 – men jag ska inte gå något senare än så.

Två av våra tre barn satt i baksätet, Mr Schmee (14) och Pojkflicka Princess (10). Inte mer än ett par sekunder hade gått när den äldre av de två sade, "Mamma..."

"Ja, Mamma..." ekade yngsta.

"Jag vet", svarade jag. "Jag måste vänta här för vår mat. Mr Schmee, kan du hantera det?"

"Naturligtvis, jag kan."

Jag gav honom en $10 bill, som han tog och gick sedan över till gentleman.

Med mitt fönster fortfarande ner hörde jag honom säga, "Låt oss få du lite middag," och de båda gick inne.

Ett par minuter gått, samtidigt, en anställd tog fram vårt syfte och Mr Schmee kom tillbaka i bilen med förändring.

Jag backade ut från parkeringen och berättade Mr Schmee tack, och den yngsta leds upp, "jag hoppas att han hittar någonstans varmt för att sova."

"Jag också, lite grann."

"Men åtminstone att han inte är hungrig längre."

"Ja," svarar jag, "åtminstone."

DETTA.

Detta är vad som gör mig mest stolt över våra barn. De är inte de smartaste. De glömmer bort att de har läxor. Varje kväll. De är inte de mest atletiska. De kan inte städa sina rum. De är inte de mest begåvade. De är inte underverk eller wunderkinds. MEN – de är vansinnigt och vackert medkännande.

Att de inte ser "dem" eller "oss". De ser "vi."

De ser inte "svart" och "vitt". De ser "grå".

De lyssnar på nyheter i radio med mig och ställa frågor, försöker göra känsla av oron i världen. Detta trots att de många gånger jag berätta för dem de flesta av turbulensen gör något vettigt.

De älskar att älska. De hatar hatar. De längtar efter samma utopi jag har längtat efter i deras ålder. Tankar som bleknade när jag blev äldre och verkligheten började slita på tyget i mina drömmar.

Kanske inte så mycket som jag är rädd om. Människor som hela tiden tittar på detta släkte och "gråt för vår framtid" – men jag ser på mina barn och tänker, "Vi lämnar vårt arv i några ganska kapabla händer."

Mina barn vet medkänsla, inte för att vi sa till dem, inte för att vi läser en bok om det...men eftersom vi visade dem.

Som föräldrar, våra handlingar kommer att vara den mest högljudda arv som vi lämnar.

Relaterade inlägg: Hans Namn Var Tom

Detta inlägg är del av 1000 Röster för Medkänsla Kampanj.

ADVERT

Lägg till din kommentar