Hon är Här Med Mig, Så Snälla Erkänna Mina Barn Med Särskilda Behov

"Hej Mrs Radigan. Är Lizzy toalett utbildade? Behöver du en cup för henne att lämna ett prov för hennes fysiska denna morgon?"

Min uttryck reflexively sade, "hon är naturligtvis toalett utbildade. Hon är 15 och inte bara är det här samma praxis som tagit hand om henne sedan hon föddes, du personligen har känt henne här hela tiden." Men jag förblev tyst trots min ilska, log, och sa, "Ja, det har hon varit sedan hon var 3. Tack och lov."

"Åh, hon är naturligtvis. Förlåt. Du är verkligen en helig man. "

Blinkande min bästa helgonlika leende, jag tog koppen och ledde min dotter som nu är 5 cm längre än mig, till badrum så att hon kunde bevisa sin förmåga att kissa i koppen. Vi avslutade i badrummet och lämnade cup på hyllan för labbet.

Vi satt i väntrummet för endast cirka en minut när ett ansikte som vi aldrig sett tidigare dök upp, gav henne namnet, och led oss till skrivsalen.

Läkarens assistent var en mycket attraktiv ung kvinna. I en professionell röst, hon frågade mig om jag kunde få min dotter i position för att göra synundersökning.

Gör mitt bästa imitation av "Cool Särskilda Behov Mamma", jag försöker att visa för omvärlden, sa jag, "Okej. Kom Lizzy, låt oss göra det öga diagram."

"Hon behöver för att täcka hennes vänstra öga."

"Okej. Lizzy, låt oss täcka ditt vänstra öga. Det är det. Bra."

"Har henne att börja läsa den första raden i diagrammet, där mitt finger är."

"Okej. Du kan prata med Lizzy, det är bra. Hon inte biter. Brukar du bita på Lizzy?" Alla tre av oss skrattade lite. Jag vände mig till Lizzy, "Älskling, kan du berätta för mig brevet hon pekar på."

Tre av oss fortsatte på detta sätt, assistenten kan ställa frågor till mig för att be Lizzy och jag upprepa frågorna för min dotter, hela vägen genom ögat och hörsel tentor.

Jag sökte min slitna väska av tricks, som jag använder när jag försöker att utbilda människor om min dotter. Jag frågade kvinnan hennes namn.

"Maria."

"Lizzy, säga hej till Maria."

Lizzy tittade upp, log, och sa, "Hej Maria."

Med det, Maria log och sa hej tillbaka till Lizzy. Jag tänkte att jag kanske var nå fram till de unga assistent, när hon guidade oss till undersökningsrummet och räckte mig en klänning för Lizzy att bära och vänster och sa att hon skulle vara tillbaka om en stund.

När Maria kom tillbaka fortsatte hon att fråga mig frågor om Lizzy, och jag fortsatte att försöka få Lizzy i samtalet. Jag var med mycket liten framgång med både medlemmar av min publik, och jag tror vi var alla glada när Maria avslutat sina uppgifter och sa åt oss att vänta på doktorn.

Nu får mig inte fel, jag tror inte att den här kvinnan var att försöka vara sårande. Hon var bara gör sitt jobb. Och för allt jag vet, hon hanterar alla patienter på detta sätt. Plus, jag erkänner, Lizzy är inte alltid en lätt kund. Men jag nå mitt bristningsgränsen, och på min dotter att bli behandlade som någon mindre än människa inte hjälpa mig den dagen.

Det har varit ett tufft år för Lizzy. Trots det utvecklande förseningar som orsakar henne att bete sig mer som ett litet barn på 3 eller 4 än 5 fot 8 tonåring som hon är, min dotter lider också av bipolär sjukdom .

Huruvida detta är ett resultat av hennes andra problem, kommer vi nog aldrig veta. Men det är denna sjukdom som orsakar mest förödelse på vår söta flicka.

Detta år Lizzy har varit med mer och mer maniska episoder. Hon har varit fragmentering hennes klänningar, ta isär hennes skor, att ha mardrömmar om monster, och kvar så rädd för det monster som hon inte kan sova på natten. Hon har också varit tömma flaskor av schampo snabbare än vi kan köpa dem. Jag kommer inte att tala om vad hon gör med våra deodoranter, men det räcker med att säga, vi har den finaste illaluktande badrum injekteringsbruk i närheten.

Vi har uttömt varje gömställe i vårt hus för schampo och deodorant och har varit för att lagra dem i min mans bil.

När vi frågar henne varför hon gör detta, hon berättar att hon inte vet. Jag har klippt väskor av tyg för henne att rensa. När hon började "redecorating" hennes skolbuss genom att rippa sin plats, jag började min morgon som täcker skokartonger med silvertejp för henne att välja på istället.

Vi har gått igenom sju klänningar, fem par leggings, tre par skor, otaliga flaskor med schampo, och otaliga minnen av deodorant. Hon har gått dagar i en tid med liten eller ingen sömn, och vi har varit tvungna att ändra och justera sin medicin flera gånger.

Jag är trött och stressad. Och jag vill att någon ska hjälpa min dotter.

Om jag inte kan ha just nu, jag åtminstone vill de yrkesverksamma som kommer i kontakt med Lizzy att behandla henne som en person.

När jag möter någon, som läkarens assistent på min dotters fysiska, som inte kan känna igen det vackra flicka gömmer sig bakom alla funktionshinder, det är en kniv genom mitt hjärta. Det driver också hem att sjunkande känsla av att jag är den enda som kan skydda henne i en värld som aldrig kommer att riktigt förstå henne, ge henne respekt, och behandla henne med värdighet alla av oss har rätt att förvänta sig.

Jag måste också komma ihåg att i slutet av dagen, Lizzy är bara en ung tjej som försöker hitta sin plats i en förvirrande värld. Hennes funktionshinder gör sin personliga kamp svårare än vad de flesta av oss någonsin kommer att stöta på. I slutet av dagen, allt jag kan göra är att vara hennes guide och hoppas att jag gör det rätt och hoppas att hon träffar mer människor längs vägen som respekterar henne än människor som har utsikt över henne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar