Jag Har 3 Barn, Även Om Du Bara Se En

Trigger varning: barn förlust

Jag är mamma med två döda döttrar.

Om det låter hårt, som det ska. Det är en hård verklighet.

Allt jag gör känns som att jag är på väg "mot strömmen"...obehagligt. Jag är smärtsamt medveten av alla de saker vi miste på — Addie första år i skolan, Viola formar skratt och baby rullar. Det är i stället ett alter av olika slag i vårt sovrum som tillåter mig att hälsa på deras vackra ansikten varje morgon, och önskar dem söta drömmar varje natt. Både en handling av komfort, och en vädjan av desperation — snälla låt dem höra mig.

Mina dagar är fyllda med "varför" och " "vad om är"...jag tror att de alltid kommer att vara, som ett momma jag tror att det är naturligt. Jag försöker att låta frågor som de kan — som skiljer mig till den kvinna jag är internt kontra kvinnan försöker jag att vara när det gäller att stödja andra med deras förlust. Att ständigt tala om för mig själv att dessa känslor är giltiga, men jag ville inte göra något för att förtjäna det här, att det inte var mitt fel. Planen är att om jag berättar detta för mig själv om och om igen, kanske jag ska tro det.

De får inte vara här rent fysiskt, men de är fortfarande mina döttrar. Både en stor del av mitt hjärta och själ. Ingenting — inte ens döden kan minska den kärlek jag har för dessa flickor. Jag kommer att bära dem, precis som jag gör Charlie — med ära och stolthet, för resten av mina dagar.

Han är pappa med två döda döttrar.

Om det gör dig obekväm, det är okej. Han har att leva efter det varje dag.

Jag tittar på honom hela tiden arbetar. Aldrig låta sitt sinne eller händer sluta. Du kan tala med den uppgift han väljer till vilken typ av dag han med. Hårdare dagar kalla till sådant som att hugga ved eller flytta löjligt stora stenar. Hörlurar alltid i och kväva sin egen gnagande tankar.

Våra vägar av sorg, men slingrande tillsammans, skiljer sig mycket. I tider som dessa, han är en man av få ord. Kan man klandra honom? Vad finns det att säga?

När vi talar, det är oftast det som de flesta skulle betrakta som "small talk". Jag bryr mig inte om, vi båda behöver en liten smak av det "normala" livet. Han behöver hyllor i garaget, behöver verkligen öppna upp trummorna ute vid vägen, och vill visa mig sina skisser för framsidan och baksidan uteplats. Är dessa nya planer? Nej. Men, detta är den typ av lyssnande han behöver från mig och vilken typ av enkel konversation jag behöver från honom, så det är en win-win.

Det finns inga ord för att beskriva hur orättvist det är att Addie och Viola fick inte uppleva att växa upp med den här mannen som deras Pappa. Jag tittar på honom med Charlie, alltid att hitta sätt att tala om hans systrar till honom...det håller vår familj samman, en natt-natt historien på en gång.

Han är pojken med två döda systrar.

Om det gjorde ont att läsa detta, föreställ dig att det är din verklighet.

En tre-åriga sorg kan vara udda — hur de ser på saker och ting, deras "triggers" om du kommer. En av Charlie ' s är av trä kistor, eller egentligen vad som helst med en öppning i toppen — den fåfänga sätet är en stor en. Den enda gången han fick se sin baby syster i hennes kista, så det är naturligt att han antar att hon stannar i fina askar. Oavsett varannan vecka besök till henne och Addie på kyrkogården, han tar fortfarande tid att skicka sin kärlek till Viola genom den öppna lock av tomma lådor, blir arg varje gång vi försöker förklara att hon inte är där. Vi har bestämt mig för att tänka på dessa lådor som ett slags sträng telefon, att låta honom passera meddelanden till henne när han vill.

Han berättade dagligen hur speciell som en bror han är, och hur mycket hans systrar älskar honom. Som föräldrar, vi oroar oss för hur man ska se till att de är en del av hans liv, kan jag bara föreställa mig hur svårt det är att vara en pojke med två systrar som inte är här. Han kan se ut som en enda barnet, men jag kan försäkra er, inte han.

Detta är den svåraste delen, med råge. Hålla honom i handen när vi försöker navigera genom vår nyligen gett familj dynamisk. Det finns så många saker som han inte riktigt förstår, och för att jag är tacksam för.

Vi är en familj på fem.

Om att räkna låter fel, det är det inte. Du kanske inte kan se alla av oss, men vi är här.

Bor tystnade inte gör oss en björntjänst. Lita på mig, du kommer inte att påminna oss om Addie och Viola dog — vi är medvetna om att varje minut av varje dag.

Nästan sex år har gått sedan Addie dog, och vi är rätt på de fyra månaders mark för Viola. Har det blivit något lättare?

Inte på alla.

Men vi har blivit starkare. Det finns inte många saker i världen som kan göra eller bryta du snabbare än förlusten av ett barn . Två gånger nu har vi hållit på, och bestämma att vi inte kommer att låta andra falla.

Vi driver på hårt för att vår kärlek ska nå ofattbara avstånd. Vi vaknar upp varje dag redo att bygga minnen för oss alla genom ögonen på vår lilla pojke.

Vi är en familj, precis som du.

ADVERT

Lägg till din kommentar