Själv Älskar: Min Kropp inte Behöver för Att Vara "Fast"

Papper liner på bordet gjort en crinkling ljud varje gång mina fötter svängde fram och tillbaka. Jag var en ung tonåring, och det var mitt första möte utan min mamma i rummet. Jag stirrade på burkar av bomull bollar och tungan depressor, och då hon fångade min blick. Hennes bröst var både stolt och rund. Hon var perfektion.

Käre Jesus, låt mig växa perfekta bröst som hennes.

Sa jag tyst bön på kontoret medan jag väntade på läkaren. Jag stirrade kärleksfullt på affischen av inre bild av den huvudlösa damen med oklanderlig bröst på läkarens kontor. Jag ville att min kropp att se ut som henne.

Hon sprang längs med vattnet tveklöst i hennes baddräkt. Jag kom ihåg den mjuka Florida sugar sand under mina fötter. Vi ligamatcherna längs kanten av vågorna som slår, och hon stänkte vatten på mig. Min mamma. Jag älskade henne hög ram, långa ben och stora bouncy hår. Jag höll foto, minnas semester och funderar på varför min kropp inte var spinkig som hennes. Jag ville att min kropp att se ut som henne.

När hon kom upp ur vattnet, kunde jag tydligt se alla delar av henne. Hon var kurvig. Jag stirrade på min moster för länge och tänkte på hur min kropp ram äntligen gjort känsla. Det var min första insikt om att en icke-skinny ram kan vara vacker. Jag ville att min kropp att se ut som henne.

Jag var tillbaka på läkarmottagningen. Svänga mina ben som jag gjorde när jag var en ung flicka. Jag stirrade på bilden av livmodern på skrivbordet undrar hur båda mina barn hamnade växer inuti min egen version av diagrammet. Problemet, som jag berättade för min läkare, som jag verkligen älskade mig, men jag ville att min kropp och själ att må bättre. "Det är den bästa utgångspunkten," sade hon till mig när hon snurrade runt på sin stol.

Jag var rädd för att avslöja att jag inte mådde bra. Jag älskade som jag var, men jag kände mig frustrerad över att min kropp. Jag var trött, orolig och känslomässigt tillbringade. Min kropp var inte att skylla. Det var ingen riktig skylla på — det var bara säsongen av moderskap jag var i. Jag var överväldigad. Jag kunde inte komma ihåg senaste gången som jag utövade. Senare, räknade jag ut att det hade gått tre månader.

Jag ville inte att kosten. Jag hade provat det någon gång i mitt liv. Jag gjorde frukost skakar, jag tvångsmässigt räknade kalorier, jag gjorde väga-ins med andra människor, jag gav upp kolhydrater, jag sluta med socker, och jag undanhållit mig själv och binged. Inget av det någonsin hjälpt mig att älska mig själv. I stället, det lämnade mig med känslan att jag aldrig skulle kunna vara "fasta". Det hela fick mig att känna mig som om jag inte kunde passa formen av organ som jag ville se ut som.

Det som förändrade hela min filosofi om vem jag var och hur jag kunde älska mig själv var att bli mamma. Jag var som en ny person, och jag hade en ny kropp. Jag var engagerad i att lära sig att älska mig själv så att jag kunde lära mina barn det samma. Det skedde inte över en natt. Varje nytt steg förde mig närmare kroppen positivitet:

Jag deltar i ny sport att jag fick veta att min kropp aldrig skulle kunna göra.

Jag slutade bekymrar dig om att förlora "barn i vikt."

Jag bar min jävla baddräkt.

Jag tror att min kropp strand redo som det var.

Och jag började prata med människor om hur de min kropp är inte öppen för deras kommentar .

Detta är lärdomar jag lärt mig under tiden, inte över en natt.

Jag satt på läkarens kontor och talade om att mitt nästa steg för att använda övningen som grund för min mentala och fysiska hälsa, inte ett sätt att gå ner i vikt. Detta koncept var något jag hade tolkat hela mitt liv. Jag var alltid så orolig över antalet, omfattningen och storleken av mina jeans som jag missade vikten av vad som känns bra för min kropp och min själ.

Må bra i min kropp var för mig och min läkare att definiera. Att samtal med min läkare var perfekt exempel för mig att det inte finns någon kropp typ. Det samtal som vi hade och den plan som för mig att må bra bara made sense för mig. Min kropp är min egen. Min kropp är den enda av sitt slag, och jag vill älska och hedra det. Så jag har börjat att göra mitt bästa för att göra det, och det innefattar inte en diet, self-deprivation, eller besatthet. Det ingår att vara medveten om mat och motionera regelbundet, för att hälsa på min kropp och min själ.

Jag är på en resa för att förstå, acceptera och älska min kropp i moderskapet. Jag behöver inte ha samma storlek i kläder som jag hade i gymnasiet eftersom min kropp är inte den samma som den var då, och ärligt talat, är varken mitt hjärta eller sinne. Jag har inte gett upp på min kropp. Min kropp har förändrats och kommer att fortsätta att förändras. Min kropp behöver inte vara "fasta". Vi går i olika årstider moderskap, lite överväldigande och vissa fyllda med egenvård. Dessa gånger i moderskap lära oss hur vi ska ta hand om våra kroppar för att må bra, inte för att vara en viss storlek eller att ha en kropp som någon annans, men bara om hur vår egen kropp bör vara och känna. Detta är inte att ge upp våra kroppar — det är att lyfta upp dem för att vara älskade och uppskattade.

ADVERT

Lägg till din kommentar