7 Saker Du Kanske Inte Visste Om Amning Konsulter

Jag är en amning konsult, men jag började som en mamma.

Jag blev en mamma innan jag visste vad en amning konsult verkligen var eller vad de gjorde, innan jag visste om Mamma Wars, som pekar ut av ammande mammor, och som pekar ut av formel-utfodring moms.

Jag ville bara att amma min son, och det var jävligt svårt. Han skulle inte spärren. Varje gång jag sätter mitt bröst nära hans mun, han vände näsan upp och tittade bort som om jag skulle erbjuda honom något bortskämd. Jag var förkrossad. Jag kände mig som ett misslyckande. Jag kände mig frånkopplad från min kropp och mitt barn.

Allt jag ville var att amma honom—inte för att jag "ska" eller för att det var "det bästa" för honom. Det var ingen filosofi bakom det. Det kändes bara rätt. Det var bara något jag visste att jag alltid ville göra.

Morgonen efter att han föddes, den vackra doulas som var närvarande vid hans födelse kom för att hjälpa mig. De höll min sons squirmy kroppen, sedan försiktigt guidade mitt bröst i sin mun. De hade precis rätt blandning av vänlighet och idérikedom. De stannade med mig tills jag kan göra det själv, även om det tog ett par veckor innan den låses fast blev en andra natur för min son och mig.

När de lämnade, jag frågade om de var amning konsulter. "Nej," de svarade. "Du behöver som 2 000 timmar av bröst för att göra det."

De hade rätt. När jag började min resa mot att bli ett amning konsult, jag hade inflyta 2 000 timmar av en-på-en kontakt med ammande mammor. Jag var tvungen att ta college-nivå kurser i naturvetenskap och fullständig amning-specifika kurser. Blir en amning konsult var inte lätt, men som ammar min son, det var något som jag kände mig kallad att göra.

Ett par år in i detta arbete och särskilt som allt fler mammor är i kontakt med varandra på internet—jag ser till att få amning hjälp är inte alltid så positiv för mammor som det var för mig. En del mammor har känt dig "tvungen att amma" med sin amning för konsulter. De har känt sig missförstådda, och deras ord gått ovanligt. Den största kritiken jag får höra är att vissa kvinnor har känt skam när de slutat amma av någon anledning.

Så är fallet i alla yrken, det finns alltid några personer som inte gör sitt jobb med så mycket vänlighet eller vård som de ska. Men jag tror att det är snarare regel än undantag när det kommer till amning konsulter. Det är också viktigt att notera att inte alla som ger amning hjälp är ett amning konsult. Det finns många nivåer av amning supportrar—från amning frivilliga, för att amning rådgivare (av vilka några har tagit en helg kurs för att tjäna sina titlar). Amning och sjukvårdspersonal som bär initialerna "IBCLC" efter deras titlar är styrelse-certifierad amning konsulter—vi som var tvungna att fylla i all träning och alla de tusentals timmar av bröst .

I själva verket, det finns en hel del missuppfattningar där ute om oss amning konsulter, vad vi gör och hur vi ser på den moms vi hjälpa till. Jag är här för att rensa några av dessa upp.

1. Vi hatar inte formel.

Naturligtvis tror vi på att hälsa fördelarna med bröstmjölk, men för de kvinnor som inte kan producera tillräckligt med mjölk och som inte har möjlighet att komplettera med donerad bröstmjölk, vi tror att formeln är en mycket godtagbart substitut . När jag möter en undervikt baby, allt jag vill är det att vara trött. Jag har glatt matade en baby en flaska formel, medan rådgivning mamma om olika sätt att öka sin mjölkproduktion.

2. Vi vet att inte varje mamma kan producera tillräckligt med mjölk till sitt barn.

Mer än någon annan, vi vet vad som kan gå fel med mjölkproduktion. Vi vet att vissa barn har svårt att utvinna mjölk från brösten, och vi vet att vissa mammor föds med fysiska skillnader som gör att det är mycket svårt att producera en full leverans av mjölk. Vi behöver inte döma dessa mammor: att Vi bara vill hjälpa dem att producera lika mycket mjölk som de kan, om det är något de vill göra.

3. Vi förlora sömn över dina utmaningar, och vi vill dansa på gatan när saker går rätt för dig.

Jag vet att det låter som en kliché, men vi bryr oss. Vi har verkligen inte. Jag tänker på mina kunder hela tiden. Jag vet hur viktigt amning kan vara för mödrar, och jag vill att det ska träna så mycket som de gör.

4. Vi vet att en del mammor väljer att inte amma för mycket personliga skäl, och att det är inte vår sak att döma dem.

Kvinnor som är offer för sexuella övergrepp, kvinnor som tar medicin som inte är förenlig med amning (de flesta mediciner är kompatibel med amning, men vissa inte), och kvinnor som bara inte vill amma av någon anledning, vi är inte här för att döma dig . Du behöver inte berätta varför. Du bara gör det som fungerar för dig.

5. Vi vill ge dig att fatta välgrundade beslut om hur du mata ditt barn.

Vissa kvinnor sluta amma helt enkelt eftersom de inte har den informationen för att göra det genom. Vi vill ge dig all information vi kan, anpassade till dina specifika amning utmaning. Det är ditt beslut om att inte ta våra råd, men utan korrekt information om amning, att du inte får göra ett välgrundat beslut om huruvida eller inte att göra det. Vi vill ge dig som makt.

6. Vi har sett en hel del av bröst, en massa barn, en hel del av blödande bröstvårtor, och mycket av poopy blöjor.

Ingen anledning att vara blygsam runt omkring oss! Men vi förstår om du föredrar blygsamhet av någon anledning.

7. Vi vill att du ska träffa din amning mål, oavsett vilka de är.

Vill amma exklusivt? Vill ge en flaska formel en gång om dagen? Vill amma för tre månader? Tre år? Vi stödjer dig i allt vad dina mål är. Det är din kropp, ditt barn, och ditt beslut.

Amning konsulter vet jag—och de som jag har väglett med åren—ofta började som jag gjorde: mammor som bara ville amma sina barn och stött på utmaningar längs vägen. Dessa är mödrar som ville ge alla mammor en chans på amning, som ville lära sig allt de kan om bröst så att de kan hjälpa alla typer av mammor med alla typer av problem, från den enklaste till den mest komplexa.

Mest av allt, vi amning konsulter vill träffa mammor där de är för att hjälpa dem uppfylla sina egen amning mål, beväpnade med bra information, och mest av allt, med medkänsla och kärlek.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar