5 Komplimanger Du Behöver för att Sluta Ge Om Barn med downs Syndrom

Mestadels.

Sedan finns det tider...tja... det välmenande, mycket trevligt folk säger saker som bara driva mig till vansinne. Jag vet att de bara försöker vara trevlig. Men om det beror på att jag hör saker hela tiden, eller för att de bara inte verkligheten av den värld jag lever i, finns det några komplimanger som gör mig batty...

1. "Barn med downs syndrom är en gåva från Gud." Detta är inte sant, och det spelar inte riktigt bry mig...jag bara höra det hela tiden. En stor del av tiden, de berätta mig detta medan mitt andra barn står med mig. Jag vill luta sig ner till mina pojkar och säga, "hörde du det, bara barn utan downs syndrom. Rotskott."

Alla barn är gåvor från Gud. En annan sak som får mig om detta är att genom att säga det här, jag känner mig som barn med downs syndrom sätts på en piedestal. Jag borde inte klaga på detta, men att piedestal ytterligare separerar henne från hennes kamrater, och ärligt talat, gör att jag känner att jag kan inte bara säga att hon är en bratty tre år gamla från tid till tid. Människor agera som om jag begår helgerån när jag pratar om min dotter gillar någon av mina andra barn när de var små.

2. "Hon är så glad och lätt hela tiden!" Min dotter är ganska nöjd. Vet du vad? Hon är ungefär så lyckliga som NÅGON av mina andra icke-kromosomalt förstärkt barn är. Stereotyper existerar för en anledning, och det är generellt sett att personer med downs syndrom är lyckligare i naturen. Detta betyder inte att de är glada eller är lätt hela tiden. Abby är 2, och inte vad andra barn i hennes ålder gör: kastar vredesutbrott, blir till saker, färger på ALLT, förstör saker och freaks där. Hon har sin egen personlighet och kan bli arg som fan på dig om du ger henne orsak. En av mina vänner sade något om sitt eget barn med downs syndrom som fick mig att skratta: "Hon har downs syndrom, inte en jäkla lobotomi!"

3. "Hon knappast ser ut som att hon har downs syndrom!" Uhm? Ja hon gör. Hon har en blandning av mina och hennes far har, uttryckt med förekomst av en extra kromosom. Hon har alla de "klassiska" funktionerna av downs syndrom: de mandelformade ögon, lågt ansatta öron, och avsaknaden av en bro i hennes näsa. Att säga att hon inte ser ut som hon har downs syndrom faktiskt svider lite. Det känns som att du försöker säga att hon är ganska trots sin kromosomala makeup. Jag tycker hon är vacker på grund av det.

Det finns en skillnad i att säga att hon inte ser ut som hon har downs syndrom och att du inte märker henne med downs syndrom. Jag älskar när folk bara se Abby. De bara se min vackra dotter

4. "Tänk bara! Det kommer att vara som att ha en liten unge som lever med dig för evigt! Ditt barn kommer aldrig växa upp!" Först och främst, detta är bara inte sant. Vuxna med downs syndrom inte är barn instängda i större organ. De har erfarenheter av livet, de lär sig, de falla i kärlek, de gör bara om alla andra vuxna gör. Det betyder inte att hon inte kommer att behöva ett omfattande, pågående vård i hela sitt liv. Och, trots att en förälder är super rad...jag är inte den typen av mamma som får alla bent ur form att jag tänker på henne barnen faktiskt växer upp. Jag vill Abby att växa upp. Jag vill att hon ska vara oberoende. Och hon kommer att vara.

5. "Jag skulle aldrig göra det du gör! Du är min hjälte!" STÖNA. Detta är en av de största massor av skit jag hör. Jag menar, jag vet att folk tror att det är vad jag vill höra. Det är det inte. Först och främst, hur vet du att du inte kunde göra detta? Hade jag fått höra att jag skulle vara en mamma till fyra barn, 2 med särskilda behov, jag skulle ha sagt, "Ja, nej. Inte mig" och springa skrikande från rummet. Du vet inte vad du klarar av förrän du kommer dit, och tills hantering det är ditt enda val. Tala om för mig att jag är din hjälte sätter mig på ett omöjligt piedestal, för att jag inte kan och inte kommer att leva upp till. Jag är en vanlig mamma i en irreguljär situation. Men dessa är mina barn, och jag älskar och slåss för dem precis lika mycket som någon annan mamma gör.

Som jag sa, människor är bra. Jag vill hellre ha människor berätta för mig om dessa saker än litania av skit saker folk har sagt om henne downs syndrom. Jag förstår att folk inte vet vad de ska säga och bara försöker vara trevlig. Och jag älskar dem för det. Det värsta du kan säga till en mamma till ett barn med downs syndrom, av långt är dock ingenting alls.

Relaterade inlägg: Jag Visste inte att jag Ville ha ett Barn med downs Syndrom

ADVERT

Lägg till din kommentar