Vad En Arbetande Mamma Vill Att Hennes Man Ska Veta

Käre Make,

Jag älskar dig. Jag vet, med hela mitt väsen. Men låt mig bara lägga ut det där — jag är trött. Jag är så trött att mina trött är trött. Vill du få det? Det är meningslöst för mig att ens tänka på hur hög min trötthet beror på att det tar för mycket energi för att sätta ihop sammanhängande tankar. Bajsat. Dränerad. Frazzled. Trött.

Du tittar på mig som om jag är en utlänning som har rymt en booby kläcks. Jag är en arbetande mamma, och det är en klubb som ingen annan. Jag bär den djupa skuldkänslor av att inte vara hemma dag in och dag ut till våra barn som "bra" mammor är.

Jag vet att stay-at-home mammor göra riktigt jobb — hårt arbete. Men jag är helt enkelt inte fast att stanna hemma på det sättet . För mig, det är som en mini-semester för att gå till mitt jobb varje dag, även om jag gör riktigt hårt arbete det också. Jag känner mig värdefull och användbar i mitt yrke.

Den grundläggande nödvändighet av min lön bidrag till vår familj är klingat av det faktum att Jag gillar min karriär . Jag vill att mina barn ska se att det är bra att arbeta hårt. De kommer att vara starkare för det. Det är vad jag säger till mig själv ändå. Men skuld kamp för att inte bli det för dem är riktiga. Och att det aldrig någonsin försvinner.

Se, jag tror inte att du är en dålig make eller en dålig far. Tvärtom är det så att du är i den övre echelon av bra killar där ute. Du är min Romeo, min Stud Muffin, min MacDaddy. Du kan inte "fixa" min trötta, men (och detta är en stor men ) du kan underlätta min börda på ett konkret sätt.

Om du ser mig komma i från min bil med en kombination av arbete dokument, till skolan ryggsäckar, kids' art projekt, eller matkassar, erbjuda en hjälpande hand. Och ärligt talat, kan du vänligen hålla upp med din egen dang nycklar och plånbok? Minska min börda.

Jag har en annan fråga: jag är ensam. Den arbetande ras av mamma-fru är ensam idag. De flesta av mina vänner göra samma typ av obeveklig karriär uppgifter som jag gör, dag in och dag ut, så ingen av oss har tid för varandra längre. Borta är de dagar av pedikyr datum och glada timmar. Vid de sällsynta tillfällen när vi kommer för att dricka vin och vara i vår PJ byxor tillsammans, vi känner oss trygga, hemma, normal.

Var snälla och förstå att ensamhet är min fiende. Jag behöver gemenskap, så att uppmuntra mina vänner. Tvinga mig ut ur huset för att bli påmind om frihet.

Men sötnos, som innebär du måste tag i för mig så jag kan gå ut. Jag vet att du vill ha en att-göra-lista i min frånvaro, men ser du inte att jag är för trött för att sätta en enhetlig lista tillsammans? Ack, det är mitt enda hopp, så jag ska försöka mitt bästa.

Mata våra kärleksfulla tyranner middag, bada dem, kontrollera läxor, och ställa ut kläder inför skolan nästa dag beroende på om det är ett bibliotek dag, en performing arts dag, eller P. E. dag. (Vill du inte skicka vår dotter till skolan i kjol om det är P. E. dag, för Pete skull.) Skapa Eiffeltornet ut på papper-freaking-maché och glitter. (BTW, den som uppfann glitter uppenbarligen inte var att tänka på den tortyr som det skulle orsaka på mänskligheten.) Se till att de borstar sina tänder och läsa en bok. Prata över vad de vill att oändligt prata om på kudden tid. Och för att jag älskar allt heligt, att få allt gjort på schemat så de får en hel natts sömn! Annars betalar vi priset för sömn-berövas lidande och vilt uppträdda känslor följande dag. Den booby luckan skulle vara en välkommen respit jämfört med en mer härdsmälta.

Gå sedan städa upp köket, mata husdjur, pack skolan luncher, att dra morgonen tvätten ur tvättmaskinen och sätta in det i torktumlaren så vi undvika att mögel lukt i våra kläder. Om lukten har redan satt i kör som barn på en annan skölj cykel och sedan ändra det ut när summern märken. (Jag hatar att frickin' summer.)

Jag har kontroll, och jag jobbar på de. Jag ska försöka mitt bästa att komma hem från min kväll med vänner utan att kritisera allt du hade att gå igenom medan jag var borta ett par timmar. Vem bryr sig om du matas våra barn en middag medley av mac och ost med bakad potatis och överbliven spaghetti? Länge leve kolhydrater! Jag vet att det var svårt, tröttsamt, och högt, och jag är tacksam att du slagit i, Älskar Muffins.

Mina sista tankar är dessa: jag har alldeles för mycket på min tallrik och känner mig som ett misslyckande. Varje område av mitt liv som får 60% av mina bästa. Det är en D. jag har misslyckats. Skulle du inte se ut trasiga och gamla om du glider genom livet med en D?

Det är allt jag kan uppbåda och jag vet att det suger, men jag kommer att ta itu med gregariously i morgon och skjuta till en A. Kanske jag ska falla kort (igen), men kan du tala om för mig att jag gör ett bra jobb? Kan du uppmuntrar mig i mitt föräldraskap insatser, i mitt jobb, och bidrag till vår familj?

Jag ser att du har för lite vila. Ta hand om mig rent fysiskt. Jag pratar inte sex (ja, kanske om stämningen är rätt). Kör en bubbla badkar ibland, tänd ett ljus, och låt mig vara ensam i mina tysta tankar i 20 minuter. ( Dessutom är det en rättvis handel för dina dagliga resor till "throne room" som du har på något sätt förvandlas till en man-cave för att bajsa . På allvar? ) Så dämpa belysningen och vev på några av oscarsgalan. Lägger ner lite tid på det och romantik för mig! Men snälla bli inte arg om jag störta i säng redan slumra innan "jag ska Älska Dig" är halvvägs igenom.

Jag skulle älska att stanna och prata om allt detta, men det är dags att komma tillbaka till arbetet. Jag har en rinnande näsa torka, e-post att kontrollera, matteläxa till slut, och mil att gå innan jag sover.

Kärlek,

Din arbetstid fru

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår Facebook sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar