Mjölk Och Vintergatan: En Berättelse Om Två Bröst

Mina bröst, aka. "flickorna" och jag har gått igenom en lång resa tillsammans. Det var inte förrän jag fick min dotter som jag insåg att den dåliga kvaliteten på liv hade jag varit vållande på dem genom åren. Genom hela pressen att vara perfekt, mindre, mindre hårig, mindre nippel-y, piggare och mer återhållsam, jag kämpade med negativa känslor mot dem genom åren och sätta orealistiska förväntningar på dem. Sedan jag fick min dotter, och allt förändrades.

Från deras första träning behå, att den fruktade bygel som ibland skulle hugga mig i revbenen, till push-up bh som inte kunde tygla dem, när jag köpte min första amnings-bh som passade inte, jag tryckte, tryckte och klämde dem i bras av alla typer av snygga färger, utskrifter, eller tyger och plumped, plockade, och polerade dem för dem som skulle beundra dem i eller ut ur sovrummet.

Sedan kom det överraskande insikten att jag hade varit fel bh-storlek hela mitt liv. Detta hände när jag var tvungen att ta min behå av vid en busshållplats eftersom jag bara inte kunde ta det längre. Tjejerna hade haft det med att vara fyllda och kvävs i obekväma billiga bh, och just den dagen var de skriker på mig via enorma tillbaka och skuldra.

När min dotter föddes, var jag fast besluten att amma. Den dagen hon exploderade ut ur min vagina, jag kunde inte ta mina ögon från henne. Som de städade upp henne, jag tittade på när hon sög på handen för att visa sin hunger. De förde henne till mig och hon ammade som en champ.

Jag måste erkänna, det var en besvärlig och ge övergång från att tänka på mina bröst som push-up-behå fyllmedel mjölk beslutsfattande makten maskiner jag vågar inte begränsa med en bh och piska ut varhelst och närhelst jag behövde för att mätta min hungriga barn.

Den roll av mina bröst förändrats, jag har förändrats så. Jag blev bättre och bättre på att piska dem ut på ett infall och brydde sig mindre och mindre om vad andra människor tyckte om, som jag blev användas till andra människor antingen ser, stirrar, eller ens kommentera mina bröst.

I år har jag varit med mina bröst, de har aldrig lyste och strålade så stolt som när de är trinda full av mjölk (som de kallar det flytande guld). Jag började med att märka sina oklanderligt skönhet. Min dotter heter dem Mjölk och Milky . Mjölk och Milky! Jag hade alltid hört talas om att namnge sina barn mjölk något. Föräldrar är tänkt att uppmuntra till något lämpligt. Min dotter tog det ett steg längre och gav varje bröst är hennes eget namn. Mjölk (höger) och Mjölkig (vänster).

För min dotter, jag hade aldrig oroa dig för mina bröst hävs och separeras i en push-up bh eller polerad och plockade. För henne, de bara hänger, och lättare tillgång till, desto bättre.

Sedan min dotter kom, Mjölk och Mjölkig livskvalitet verkade för att förbättra. De får mer kramar — den vårdande slag. De får en liten arm virad runt dem och frågade hur de gör, min dotter bryr sig om deras välbefinnande. Ibland, när jag läser min dotter en berättelse, Mjölk och Mjölkig bli inbjuden för att läsa berättelsen, också. Så, en dag, min dotter pekade på en herrelösa hår på Vintergatan och frågade, "Vad har hänt med Vintergatan?" Jag tog ett djupt andetag. Hon har min genetik, tänkte jag för mig själv: en herrelösa hår, en herrelösa hår där, en herrelösa hår kommer i hennes väg så småningom, men hon bara gav Milky en klapp, då lindade hennes lilla arm runt henne och snuggled i. Hon var inte tillbaka, hon var orolig! Berörda av hennes ovillkorliga kärlek till Vintergatan.

Min förhoppning är att jag kan lära min vackra dotter hur man älskar sig själv inifrån och ut villkorslöst, hur hon älskar Mjölkig och hur jag älskar henne, innan hon faller till samma tryck som jag tillfogat mig själv och konstiga saker som jag gjorde med min kropp i namn av "skönheten."

Jag har spenderat år att stressa över min kropp, men när jag ser tillbaka på bilder på mig själv, jag tror att jag ser ganska fantastiskt i alla av dem, även om jag inte tror att jag gjorde på den tiden.

Min dotter har lärt mig en hel del om att älska mig själv villkorslöst. Genom att upptäcka den mirakulösa kapacitet av min kropp att växa, leverera, och ger näring till en annan människa, jag har kommit att respektera min kropp på ett helt nytt sätt, från min nyfunna Beyoncé byte till bristningar som liknar logotyp för Förenta Nationernas på min mage...för att "flickorna", som nu kommer att vara för evigt känd som Mjölk och Mjölkaktig.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly.

Mer från Ravishly: En Kort Titt På Vad Kvinnor Att Bära Under Klänningar Vilseledda kontra Faktiska Föräldraskap: Saker jag Sa att jag Aldrig Skulle Göra (och Gjorde Sedan) Hur Att Navigera på Den Skrämmande Dystopi Som Är Målet Könsneutral Leksak Avsnitt

ADVERT

Lägg till din kommentar