En (Skriker) mammas Hemlighet Att Överleva Öppna-Fönstret Säsong

Det har varit en hel del skriker som händer i mitt hus på sistone, om vanliga saker som "SLUTA TALA om för DIN SYSTER att HON SKRATTAR SOM EN HYENIA!" och "FÅ AV DIN DATOR! DU HAR VARIT PÅ POTTAN FÖR 45 MINUTER!"

Men vädret är uppvärmningen och fönster är öppna och mitt hus är omgivet av grannar. Sparka en fotboll i norr, söder, öster eller väster och det kommer att hamna i någons trädgård. Jag är ganska säker på att min röst färdas lika snabbt.

Nu, jag älskar min avkomma som jag älskar hälften av alla Hjärtans godis, men till skillnad från en väska av unken samtal hjärtan, att de inte tar allt jag säger på allvar. Jag måste höja min röst ca 120 decibel för dem att lyssna. (En gräsklippare är ca 90 db bara för att ge dig en referensram.)

De skriker på mig. Jag skriker tillbaka på dem . De skriker på varandra. Det är ett mycket roligt här borta. Men som sagt, det roliga har att sluta eftersom det är öppet-fönster säsongen.

Om du är som mig, är du förmodligen undrar hur för att utföra denna svåra uppgift. Jag trodde familjeterapi skulle vara en bra start, och jag har forskat läkare sedan den dagen temps slå över 65 grader. Jag har ännu att göra ett besök, men, tro det eller ej, det skriker verkligen har härdat i de senaste dagarna.

Jag ska berätta hur jag fick det att hända. Hålla i åtanke har jag ingen professionell utbildning och jag är inte en psykiater, en psykolog eller en kurator. Jag är bara en mamma i hopp om att hjälpa andra mammor att hålla sina fönster öppna den här sommaren.

Det hela började (eller slutade?) på en Söndag natt, runt 7:00 efter en varm, klibbig, helg lacrosse spel och baseball spel och bouncy hus och glass lastbilar och—detta är ovanligt för oss att hästen borstas. Så är den hemska, menar mamma som jag är, frågade jag min sex-åriga dotter för att skölja av i min dusch. "JAG VILL INTE!!" hon med eftertryck uppmanade och jag erkänner, att hon verkligen var i kontakt med sina känslor. Plus, hon hade fått en mycket elegant i svart, rött och grönt glitter tatuering av en brinnande rose på hennes underarm bara timmar tidigare.

"MIN TATUERING KOMMER ATT KOMMA UT I DUSCHEN," hon snyftade, som jag hjälpte henne att dra av henne kläderna.

"Var inte dum," sade jag till henne att försöka trolla någon förbi glitter tatuering erfarenheter i min röriga hjärna, men som kommer upp tom. "Jag är säker på att den är vattentät," jag berättade för henne eftersom vilken typ av tatuering som inte minst ett par dagar? Även Bic-penna påminnelser på baksidan av min hand varar längre än nödvändigt. "Jag lovar."

Några sekunder senare var hon går in i duschen med en blandning av bävan och förtroende. Jag sitter på min säng vika en hög av tvätt. Och då hör jag det. Ett ljud så gawd-fruktansvärt, på en piercing planen. "NOOOOOOO!"

Jag kastar mitt huvud bakåt i en "jag ger upp" typ av rörelse. Och det är då det händer. Jag knäcka den mot väggen. Smärtan skjuter runt min skalle och jag sjunker ner till mina kuddar. Jag tar mina knän upp fetally.

"MOOOOOMMMMM!! JAG HATAR DIG!!! DU ÄR SÅ ELAKA!! TATUERINGEN TVÄTTAS BORT!! DET HAR GÅTT! DU ÄR DEN VÄRSTA MORSAN NÅGONSIN!" Ljudet vibrerar. Det är ekande. Det är ljudvågor mot vatten vågor mot glas väggar och kakel.

Jag krypa upp hårdare, att lyssna till sitt vitriol punktera den bultande i mitt huvud, och känslan jävla synd om mig själv.

Då hon kommer ut ur duschen och går förbi mig. Jag stönar, med en kudde över mitt huvud. (Jag mår lite bättre, men jag försöker att få lite sympati), men hon vindar som som om jag alltid låg i fosterställning mumla osammanhängande.

Saken är den, att hon är i allmänhet empatisk men tydligen tatuering var den vackraste tatuering någonsin, och aldrig kan återskapas eller några ridiculousness som. Nu är jag gråta på riktigt. Men inte för att jag har ont i huvudet.

Det är då min son kommer in. Det finns en anomali i denna berättelse, eftersom den vanligtvis är min son och jag som skriker på varandra. Men livet är fullt av överraskningar. Och att han faktiskt tittar på mig och säger, "Vad är det, Mamma?"

"Jag bankade mitt huvud riktigt hårt," jag gnälla. (Igen, smärtan har lagt sig något men jag drar ut det för sympati.) Och då säger jag det. Jag vet att jag låter som ett barn. Jag vet att jag låter som en av min barn—men det kommer bara ut. "Mackenzie visste inte ens bryr sig!"

Han tar den här informationen och kör med det. Bokstavligen, går in i hennes sovrum. "Vet du Mamma bankade hennes huvud, och du inte ens fråga hur hon var?!" Han säger misstroget, njuter av att vara den "goda" barn.

Hon springer in i mitt rum snyftande. "Jag visste det inte!" (Hon visste.)

"Jag slår i mitt huvud och du stormade förbi utan att kolla på mig," jag gnälla. "Jag har så mycket smärta!" Jag krypa upp och dramatiskt krama kudden runt mitt huvud för effekt. Jag kan berätta att hon känner mig mindre arg på mig och mer skuld för hur hon agerade.

Det visar sig att mjölka den skada som verkligen kastade bort den vanliga mönster av att skrika. Jag är märkligt tyst och lugnt (solar sig i min obehag), och de är berörda. De står vid min säng, sida vid sida (utan att slåss), och stirrar på mig som om jag är en skada zoo djur.

Normalt skulle jag behöva berätta för dem att borsta sina tänder minst fem gånger, först i en vanlig röst och slutligen kulminerade i en hals kliar skrika. Men den här gången när jag frågar dem—i en låg dova stön från under gås fjädrar på min kudde—de har helt enkelt knalla iväg och borsta tänderna. (Vänta, vad?)

"Och få din pyjamas på, också!" Jag kraftlöst lägga till, testa min lycka.

De kommer tillbaka in i mitt rum, tänder borstas och pyjamas på. "Mamma, känner du dig bättre?" De frågar.

"Lite", jag erkänner—även om jag tänker mindre på den bultande och mer till min glädje att de faktiskt lyssnar.

Det är som att de inte vet hur man ska reagera på mina verkliga mänsklighet, att faktumet att jag kunde riktigt känna smärta, för att den verklighet som jag kan vara sårbara. Att jag är inte bara en själ-mindre robot som beställer dem runt.

Den natten fick de i säng utan att slåss . Nästa morgon när de vaknade upp och frågade mig hur mitt huvud kände. (Att det fortfarande ont, överraskande, och jag berättade för dem så, med en liten överdrift.) När jag bad dem att få sina skor på skolan och de låtsades inte höra mig, istället för att höja min röst, får jag helt enkelt lägga mina händer på min (skadade) huvud och lugnt bad i en sorglig, ynklig sätt.

Vid första de såg på mig i förvirring. Men sedan, gissa vad? De fick sina skor på!

Som jag sa, jag har inte en examen i denna typ av sak, men den smärta jag kände efter att jag smällde mitt huvud mot väggen var helt klart värt det för några dagar av att lyssna som följde. Nu, jag föreslår inte att du medvetet slå ditt huvud, men om du vill njuta av den svala brisen och kvittrande fåglar den här sommaren—åtminstone fejka en skada. Du kan tacka mig senare.

ADVERT

Lägg till din kommentar