En Rockstjärna Fru

Jag brukar skriva om föräldraskap strategier. Till stor del eftersom jag tillbringat större delen av mitt vuxna liv med att studera barns utveckling och att arbeta med barn. Men det är en annan anledning är gömd under ytan. Jag är gift med en rockstjärna, jag är en rockstjärna fru. Jag vet. Du är förvirrad. Vad har man att göra med de övriga? Mer än du tror.

Jag gifte mig med Sean eftersom jag älskade honom. Men att älska honom är att acceptera att hans jobb tar upp en stor mängd utrymme i hans liv. Han är antingen någonstans i en musik studio i LA att göra en post eller en annan, eller han är på väg med en av de största artisterna i världen av sten (som ska förbli namnlös för sekretess skäl, men för posten, är en riktigt bra kille trots sin tendens att säga fel sak vid fel tidpunkt). Han är en upptagen kille. Att gifta sig med en musiker är att veta att det verkligen kommer aldrig vara lediga stabilitet eller en årlig inkomst. Att gifta sig med en musiker är att veta att du är villigt att ange någon form av polygami, eftersom de är gift till sina jobb. Touring för långa perioder av tid när du har en fru och två barn? Inte det bästa scenariot för fru och två barn.

För att göra en lång historia kort, jag blev fokuserad på lätt föräldraskap strategier långt innan jag startade min blogg eftersom jag hade. Medan Sean var av turnerande världen, jag blev kvar hemma för att spela rollen som mamma och pappa. Jag behövde lätt. Folk säger ofta till mig att jag gör det ser så lätt. Att jag inte verkar få frazzled. Jag önskar att så var fallet. Sean skulle säga att jag bara har ett sätt att sätta folk till mods. Vilket, förresten, är anledningen till att jag gör det jag gör. Så medan jag brukar fokusera på föräldraskap strategier för jag tänkte att idag, bara detta en gång, jag kan fokusera på de verkliga mig. Det jag som går till badrummet för en självvald tid reda på om barnen kommer inte sluta kämpa. Jag som insisterar på att dunka på lite make-up varje morgon för annars blir jag bara tror inte att jag skulle överleva dagen. Jag som driver lite sömn och en massa koffein, och som helt enkelt inte kan överleva utan hjälp av Cuisinart enda kopp te maker (om det finns en gud, det är den person som utvecklat denna geniala koncept...jag menar det VERKLIGEN bra enda kopp kaffe, inte omedelbar Sanka min Nana svor vid). Idag får jag avslöja myterna bakom "Rock Star Fruar" (och då menar jag inte de plastikkirurgi kvinnor med löjligt diamanter på den hemska MTV.) Så här är lite om de verkliga mig:

1. Jag hatar att avslöja: Jag älskar att göra nya vänner. Jag har alltid känt mig riktigt lycklig att ha så många fantastiska kvinnor i mitt liv. Från barndomen vänner på college superbowlads för att mammor som jag har träffat under de senaste fyra åren, har jag alltid lyckats att bilda bra förbindelser med underbara kvinnor. Men jag gillar inte att lära känna er en del. När de flesta människor tillfrågas, "vad tycker din man göra?" de kommer att ge en kort beskrivning, som är träffat med någon form av förståelse. När jag har att besvara denna fråga är det träffat en av två reaktioner: "Wow, det är så häftigt! Du måste ha ett så spännande liv!" eller "så vad GÖR han?" Sean har ett spännande liv. Jag har en genomsnittlig mamma till en fyraåring och två år gamla liv. För att förklara vad han GÖR är att få till en lång diskussion om recording studios (nej, band som inte alltid har sin egen bas spelare att spela på posten...ofta är de inte), turer (som bor i en buss för ett år är faktiskt INTE att glamorösa), och hur musikbranschen fungerar (vilket jag är fortfarande inte övertygad om att jag ens förstår). Det är inte en enkel förklaring. Ibland kan jag komma riktigt nära att säga "han är en jurist" bara för att undvika 45 minuters frågestund, men då vet jag att jag kommer att få fångats i en lögn så småningom. Jag är inte säker på vilket som är värre.

2. Har jag inte tur: Det är fantastiskt hur många människor frågar mig hur ofta jag tur med honom. Vi har TVÅ barn! Här är en snabb kör ned i en turné buss (och jag talar fancy gjort för mycket framgångsrikt turnerande artister typ). Du går in för att hitta den "front lounge". Det består i princip av ett par små soffor, ett mycket litet bord (du måste vara riktigt bra på dela för att klara touring), ett "kök", och den minsta badrum du någonsin kommer att se i ditt liv. Sedan finns det de "sängar" som jag gillar att tänka på rullande likkistor. Sean och jag har tillbringat många långa bilresa inklämda i en av dessa "sängar" tillsammans. Det är inte lämplig för barn. Då det finns en "tillbaka lounge", men jag brukar undvika. Det är där tv-spel och drickande sker oftast. Kan du se var jag kommer med detta? Jag gjorde en gång en fem-veckors köra med honom. Riley och Liam skulle inte sista två dagarna.

3. Jag bävar för natten: Jag kör en tajt skepp runt här. Jag har ett schema för barnen och vi verkligen hålla sig till det. Det är det enda sättet att överleva när du är ansvarig för ganska mycket som 98% av föräldraskap. Dagarna är allmänt roliga (ja, ni vet) och gå av utan större dramatik, men jag fasar för kvällen. När huset är tyst ångesten smyger sig på. Jag kan inte låta bli att oroa sig. Tänk om något händer mig, och barnen kan inte få hjälp (sjuklig, jag vet)? Vad händer om något händer med Sean och där är han egentligen? Det är ensamt på natten. Jag önskar att jag hade börjat med detta bloggande äventyr tidigare, åtminstone är det som håller mig upptagen. Jag har kommit att förlita sig på vänner som dyker upp med vin och mat även när jag berättar för dem att inte göra det. De räddade mig det senaste året. Men jag gillar att läsa, så det är positivt.

4. Jag har en kärlek/hat relation till parterna: Jag tröttnar aldrig på att titta på Sean spela. Jag kan inte beskriva det. Andra människor ser upp honom där och säga, "det var fantastiskt! Han är stor!" Men för mig är det annorlunda. Jag tittar på mannen jag älskar helt i sitt esse att gå vilse i den här låten. Efter partier? Dem kunde jag leva utan. Det är kul att få klä upp sig och gå till visa, men att vara inklämd i en namnlös bar med hundratals andra människor samtidigt som den tickande klockan blir starkare för varje sekund som går lämnar lite att önska. Jag befinner mig att kontrollera min klocka ständigt tänka, "om jag kommer hem för nu kan jag sova 4 timmar innan de vakna". Det var kul på 25, men nu är det bara en del av jobbet. Jag går eftersom det är vad vi måste göra (och bra människor som tittar på), men du är mer sannolikt att hitta mig på soffan med en skål havregrynsgröt och min laptop på någon viss natt.

5. Jag gillar den skuld gåvor (och så gör barnen): Kom igen, vem vill inte det? När han varit borta en lång tid och kommer hem med Buss till det slags gör det för det verkar inte så illa! Vad kan jag säga, jag har en sak plånböcker! Jag är lite mindre nöjd med alla regel bryter han gör för att försöka göra upp för gången missade med barnen, men jag kan inte alltid vara the bad cop. Så ibland låter jag den glida. Också, jag får köpa så många par designer jeans som jag vill ha när han är på turné. Så är det en enorm bonus.

6. Jag älskar honom ändå: Jag hör klagomål om män som går ut för att titta på en fotbollsmatch (en bra sak om musiker är att även om de ibland låtsas att de egentligen inte bryr sig tillräckligt om någon sport att faktiskt gå till en bar för att titta på det), inte göra tillräckligt kid plikt, slack på de sysslor. Jag får helt det. Men Sean turnerade från oktober 2009 till oktober 2010, med några pauser. Det gör att man ser saker på olika sätt. Det fanns gånger när jag skulle ha gjort vad som helst för den fotboll man (även om han inte lämna toalettsitsen uppe) om det innebar att ha en middag med honom bara några gånger i månaden. Jag älskar honom ändå. Jag inte ogillar honom (jag får frågan en hel del). Jag saknar honom när han går (tack gode gud för min syster, som kallar mig 18 gånger per dag för att fylla i gapet). Jag saknar honom när han är någonstans i en studio att göra-poster. Men det är som det är. Och vet du vad? När han är här, han är den bästa mannen runt och en fantastisk pappa. Jag tycker fortfarande att jag fick den bästa. 11 år senare är vi fortfarande ser fram emot middag och en flaska vin. Inte dåligt.

Så där har du det. Inget glitter. Ingen glamour. Bara är en helt vanlig tjej som är gift med en musiker, som var lyckliga nog att ha två underbara barn, och sedan bestämde sig för att skriva ner det. Och ja, jag skulle göra det igen.

P. s. Jag antar att mitt enda råd är idag att gifta sig med en metrosexual. De älskar att laga mat, att de rent utan mycket att fråga, och de köpa riktigt stora gåvor!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar