En Not Till Mitt Framtida Tonåringar: Få Ett Jobb

Nyligen gravid för första gången, jag sa till min man att jag har ett krav för att våra barn: De måste få sommar jobb när de är tonåringar.

Mina barn är bara 7 och 4, så nu sina somrar kommer att bestå mestadels av cartwheeling, simning, och kanske ställa upp som lemonadstånd de har drömt om sedan vår stad var begravda i två meter snö.

När mina barn sväng 14—års ålder där de kan få sina arbetsdokument i staten Massachusetts—jag planerar att göra det som min egen far gjorde med mig: sitta ner dem för att diskutera hur de bör gå tillväga för att hitta ett sommarjobb.

Jag växte upp övre medelklassen, och, tack och lov, och som tur är, mina föräldrars förmåga att betala lånet inte hänga på min sommar sysselsättning. Men båda mina föräldrar kom från blygsamma resurser och var väl medvetna om att det var deras ihärdiga arbete etik som hjälpt dem att skapa ett bättre liv för mina bröder och mig. De ville ingjuta som arbetsmoral i sina barn. Ange sommarjobb.

Mitt första jobb var på vår lokala Ben & Jerry ' s. Ägaren sa att jag sög på att skura golv. En utmärkt student, jag har aldrig fått höra att jag suger på allt. Vid 14-jag lärde mig en värdefull läxa: jag var inte så speciell. Jag lärde mig också hur man mop våningar bättre.

Innan jag landade mitt första lärarjobb vid 22 års ålder, jag var en bank teller, en servitris, en förskola assisterande lärare, en skoaffär anställd, en barnskötare och en vaktmästare för ett par som lever självständigt med multipel skleros. Jag lärde mig otaliga lektioner: hur man handskas med cranky människor (väldigt få människor går in i en bank i en glad stämning), hur man byter en blöja, hur man får skrek på (polisen tuggade på mig när jag råkade stänga av alarm systemet på Bass Sko-Outlet), hur man visar upp i tid (de par som lever med MS skulle inte kunna komma upp ur sängen om jag inte visa upp för min morgon skift) och hur tjäna pengar kan ofta innebär många timmar av tråkiga, tråkiga arbete.

Jag vill att mina barn skall lära sig dessa lektioner också.

Komikern Louis C. K., oavsiktliga skyddshelgon för skit jobb, känns på samma sätt. Han sa en gång i en intervju om hans döttrar, "jag talar till dem om arbete, och jag hoppas att de båda har skit minimilönen detaljhandeln jobb när de är gamla nog." Han rails om vikten av unga människor som gör sin "sucky" arbete på ett bra sätt i sitt "Gör Ditt Jobb 20-Åringar" lite . "För två decennier, du har bara varit med och suga upp—utbildning och kärlek och mat och iPods, bara att suga upp det och att döma det, säger han. "Du har aldrig gjort något för någon, någonsin." I ett mycket mer, låt oss säga, färgglada sätt, Louis C. K. är lite kommunicerar vad Marge Piercy dikt, "För att kunna användas," gör: "pitcher gråter för vatten att göra / och en person för arbete som är verkligt."

Jag vill ge mina barn en gåva av verkliga arbetet.

Vad sägs om samhällstjänst du säger , min dotter kommer att hjälpa till att bygga en skola i Peru i sommar . I mitt förra jobb innan jag hade mitt barn, jag som används för att hjälpa till att redigera den samhällstjänst avsnitt av Tonåring Bläck magazine, där vi skulle publicera en första-person essäer om tonåringens samhällstjänst erfarenheter. Jag läser hundratals av dessa inlagor, och nio gånger av tio essäer sipprade med självbelåtenhet och college-fortsätta bygga. Titta de bitar skulle säga utan att säga, Jag hjälpte till att dessa fattiga människor i detta fattiga land. Blech!

Ofta gånger, det arbete som är inblandade i dessa samhällstjänst erfarenheter är godtycklig. I stället för att flyga till Florida beach för spring break, 20-årig mig (självbelåtet) gick Nästan Himlen, West Virginia, en Livsmiljö för Mänskligheten resa organiserad av min högskola. Jag var på el-besättning, vilket innebar en riktig elektriker tillbringade en vecka med att försöka komma upp med något meningsfullt arbete för clueless mig att göra. Det enda jag gjorde den veckan var stapelvara några kablar. Det är därför när jag såg Louis C. K. är lite som nämnts ovan och han sade, "Ja, du gick på en skola resa till Guatemala och de sa att du hjälpte, men du är helt hjälpte inte," jag kände sting av självkännedom. Jag har bara jobbat på min solbränna.

Jag säger inte att det inte är unga människor som är genuint community service-orienterad och göra ett meningsfullt arbete. Det finns, naturligtvis. Volontär positioner, men satte dem i rollen som "frälsare". Inte att unga människor inte någonsin vara i denna roll; de bör. Vi alla bör.

Jag är bara med argumentet att unga vuxna också behöver placeras i rollen som "låg man på totempåle." De behöver för att göra kopior och kaffe, dra ogräs, och moppa golvet. De måste förstå vad det tar för att tjäna en dollar och hur man arbetar med och för svårt personligheter. De måste känna att oavsett form, arbetar hårt och har ett ansvar är alltid ärliga och goda gärningar.

ADVERT

Lägg till din kommentar