En Mors Kropp

Detta är en bild som delas av 257 av mina vänner på Facebook.

Jag förstår varför folk reagerade på det och varför det har antalet gillar att det gör det. Våra bristningar och slapp hud och gropar kan inte ha varit där för tjugo år sedan, men de är en del av vem vi är nu, och därför att de är vackra. Vi har förtjänat dem.

Vi är Kvinnor, hör oss Vrål!

Men, så här är det: jag är inte rytande om mina hudbristningar, jag stönade.

Då det är denna rörelse som verkar dyka upp med några år av mödrar baring deras magar för att visa vad vi — riktiga kvinnor ser ut. Ja, det är helt uppfriskande att se vad en normal mage efter år av bombarderas med tvättbräda abs och Photoshoppad perfektion. Riktiga magar dimple och sag och dopp och bula. Riktiga bröst att göra samma sak, och de flesta av oss har dem. Genom att erkänna detta, för att vi alla ska vara mer bekväma i vår egen hud. Tja, det är meningen åtminstone.

Men, medan alla andra tröstade och rytande, allt jag tänker är att jag fan inte kommer att bli caught dead på internet utan tröja på. Bra för dessa kvinnor. Deras självförtroende och självacceptans är inspirerande. Bra för deras döttrar, som tagits upp av mammor som är bekväm i sitt eget skinn... Bra för sina män som inte behöver ta itu med mishigas att de flesta partner gör. Det är en bra sak... jag är bara inte där ännu.

Min kropp gav mig mina barn och för att jag kommer vara evigt tacksam. Det är en vacker sak, faktiskt. Men, bristningar? De är inte så vackra, oavsett vad exotiska djur de är jämfört med. Magen? Ledsen, men jag skulle föredrar det ska bli flackare. Venerna? Nej, jag ser inte lite moderna konstverk i sin formation. Hängande? Den hängande? Nej, jag kan inte säga att jag älskar effekterna av att bära och föda tre barn har haft på mig. Gör som gör mig anti-feminist, ytlig och fåfäng? Kanske, men det är sanningen: jag gillade min kropp bättre innan jag fick barn.

Skulle jag handla mina barn brister för upplevelsen av moderskapet? Naturligtvis inte, inte i en miljon år. Men, jag anser inte att dem troféer, heller. De är mer som nödvändiga konsekvenser som jag har lärt mig att acceptera, men aldrig fullt ut ta till sig. Jag skulle göra det igen i ett hjärtslag, men jag är inte precis stolt över dem, heller.

Kanske en dag, jag kommer inte att slather coco smör på min hud, hoppas på ett mirakel. Kanske ska jag även bära en snål baddräkt på ett fullsatt offentliga poolen utan den minsta antydan av själv-medvetande. Kanske ska jag dansa och vrål och pund mitt bröst med stolthet. Men, mer än troligt att jag inte kommer. Jag tror att jag kommer alltid önskar att jag hade uppskattat min pre-baby-mage mer och blänger surt på den grymma omfördelning av vikt. Men, jag inser att jag är mer än en siffra på skalan eller krusningar på min hud. Jag am kvinna. Jag antar att jag bara inte mycket av en roarer.

Jag tror dock inte riktigt som att vissla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar