En Mor Och Son Återspegla Den Dag Han Lämnade För College

Son: Jag packade upp alla mina kläder och minnen efter att fälla tårar med vänner kvällen innan. Vi hade stått i ljuset av en streetlamp inom den stora och olycklig labyrint i en förort som jag var så desperat att åka till New York. Det var kramar och löften om att kommunicera. Jag visste att detta var början till slutet av något som jag en gång så värderas, men jag hade inte rädd för att avsluta. Dessa tårar var alla sentimentalitet jag tillät mig själv.

Morsan: Jag gjorde en sista promenad genom sitt sovrum, bara för att vara säker på att han inte hade lämnat något. Han sa att han skulle göra det, men några mom vanor är svåra att bryta. Normalt, att hitta något i min yngsta sons rum skulle ha varit en omöjlig uppgift, inte för att det var stort— det var det minsta rummet i huset, men eftersom de flesta dagar var det kläder, böcker, och alla de saker som jag har någonsin undrat vad som hände med strödda omkring på måfå. Idag, när vi var på väg ut för att ta honom till college 1500 km bort, det var mest ren. Allt som var kvar var den vanliga samlingen av smutsiga glasögon, tomt snack bar omslag, och hundens säng, minus hund. Han hade hoppats Benji skulle bo med honom en sista natt, och han kan ha, hade min son faktiskt sovit mer än en timme. Men när Nick tillbaka från att säga adjö till sina vänner, han såg ut som om sömn var det sista i hans sinne. Som en distraktion, bestämde vi oss för kl 1 på morgonen för att köra till 24-timmars Walmart för att få något han behövde. Jag har inget minne av vad det var; det spelar ingen roll. Vi var i rörelse, och rörelse håller du dig från overthinking.

Son: Nästa morgon, med fingret på strömbrytaren, jag stod i dörren till mitt sovrum nio utvecklande år och skannade in det i hopp om att jag skulle känna en känsla av nedläggning, men jag främst kände ingenting. Jag stängde av ljus. Att säga adjö till min hund som var konstigt— jag hade känt honom sedan jag var fem, men det var inte så svårt. I själva verket, jag blev förvånad över hur lätt det var att säga hejdå till saker och människor som jag höll så nära. Jag undrade varför. Mina föräldrar och jag körde till flygplatsen, min mamma att prata hela vägen.

Morsan: På flygplatsen så åt han frukost: en tonfisk sallad smörgås. Hur kunde han lyckas hitta den enda tonfisk sallad smörgås i terminalen vid 6 på morgonen? Jag gjorde små prata. Min man, som hade gjort en smart sak och gått till sängs tidigt, skämtade runt — så söt och typ av corny pappa humor som gör att du göra en kombination av sprickbildning upp och rullande ögon. Vi var båda försöker i våra egna sätt att hålla saker optimistisk. Men Nick var vårt sista barn hemma. Som vi skojar? Vi var känsla det.

Son: Vi rullade igenom säkerhetskontrollen och ombord på planet, och jag var inställd, min pappa är lugnt leende lika mycket som min mamma är spännande samtal. Jag insåg att tystnad kan bara säga så mycket som tal, och ibland säger de samma sak.

Jag kunde känna hur svårt det var för mina föräldrar att förbereda sig för att säga adjö till sin yngste son. Jag kunde känna det som att vi landat och flyttat alla dessa saker i mitt studentrum, och jag kunde känna att det som vi sagt adjö på parkeringen nästa dag.

Morsan: Efter all packning och uppackning, skura, organisera, bäddning, suite mate - och svit kompis förälder - introduktioner, var det dags för min man och mig att ta vår semester. Jag var ganska rutinerade på denna rutin, efter att ha avgjort vår äldsta i hans college studentrummet två gånger innan. Skillnaden var, min mamma och min bror bodde en timme bort från hans skola och jag visste att de skulle vara det om han behövde något, om bara en god måltid. Men den här gången var det ingen familj i närheten, ingen att säga att den här killen "Kom till middag." Så jag förberedde mig för att göra vad ingen ny mamma tror att hon någonsin kommer att göra: gå bort...flyga bort, faktiskt. Hur skulle jag kunna lämna denna pojke som hade gett mig så mycket glädje, som jag närt en lite mindre för varje år som han började övergången till levande bort, men som jag älskade ännu mer än jag trodde var möjligt? Jag gav honom de mynt jag hade fått för tillfället— en med lucky clover — och berättade för honom att hålla den med honom för alltid, att dra upp det om han kände som om saker inte går hans väg. Det är när våra ögon möttes och jag såg äntligen gnistra i hans. Eller var det en tår? Jag var inte säker förrän han kom in för en kram. Mig, då hans far, som då var en grupp kram. Jag sa till honom att jag älskade honom och trodde på honom. Jag tror han hörde mig. Jag är inte helt säker.

Son: Först då fick jag känner det själv. Jag trodde inte adjö till vara så svårt, eftersom jag såg fram emot skolan. Men det var svårt. I efterhand, det hade faktiskt varit svårt att säga farväl till min hund, mitt rum, och mina vänner, liksom. Och då mina föräldrar var borta. Bara sådär. Eller de kanske inte var de som var borta. Kanske var det för mig. Jag kände mig skyldig. Jag var den som hade lämnat allt och alla, så i stoftet, och jag visste inte riktigt känner svårigheten tills, med ryggen vänd och fötter pekade mot campus, jag hörde dem köra iväg.

Morsan: I bilen, som körde vi bort, vi såg honom gå mot campus. En sista glimt av den pojke han var, och först titta på den man han var på väg att bli. En livstid av kärlek: jag hoppas att han vet att det är evigt och alltid.

Son: Det tog mig lite tid, men jag slutade att räkna ut anledningen till det var inte svårt inledningsvis var på grund av att ingenting någonsin verkligen är borta. Jag vet att mina föräldrar, min hund, mitt rum, och mina vänner kommer aldrig att lämna mina tankar eller mitt hjärta. Och jag visste att om jag kände på det sättet, de gjorde de också. Då var det inte så svårt längre, och jag behövde inte undra varför.

Bild via Melissa george Shultz

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar