En Förlorande Kamp

Jag tror inte på mig själv som en särskilt tävlingsinriktad person. Jag har aldrig brytt sig om att bli straight A ' s i skolan eller vad laget höll på att vinna vilket spel. Jag kunde inte bry sig mindre om att hålla upp med Jones och verkligen inte jämför mig med andra kvinnor. Men, sedan jag blev förälder har jag varit finna konkurrens i vissa oväntade ställen.

Mina barn ser ut, till exempel. Som spädbarn, Evan och Lily var anmärkningsvärt lik sin far. På tre år gammal, Evan är en exakt kopia, deras barn bilder är nästan oskiljbara. Även om jag tror att mina barn är söt som kan vara, jag kan inte hjälpa men känner att jag har förlorat någon form av DNA-tävling. Och, jag inte är skämtsam– varje gång folk anmärka på likheter (som är alla jäkla tid), mitt blod kokar. Det är inte rättvist.

Och då finns det konkurrens och jag känner mig utanför i vår lilla familj. Vi gifte oss tidigt. Vi hade vårt första barn i början. Vi hade andra runt samma tid som våra vänner var med sin första. Alla trodde vi var galna när vi hade vårt tredje. Jag älskade att vara att par som slog alla de slag. Det var kul är de galna, och banar väg för alla andra. Men, på senare tid, de är ikapp. Ännu värre än det, de slog oss. Och så börjar det pissa mig av.

Vi har alla barn, som vi kan hantera. Tror jag verkligen att en fjärde skulle sätta mig över kanten till Looneyville, USA, och jag inte har något intresse av att vistas där. Men, fortfarande, jag kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på dem med större familjer än vår. Vi har vänner med fyra barn, den sista av dem är tvillingar. Vänner som har fyra barn och två hundar. Fem barn, ännu. Det är vansinniga. Mer galen än min galenskap. Plötsligt känner jag mig som en förlorare, men bara en konkurrerande mig.

Jeff tycker att jag är knäpp och inte känner på detta sätt. Så, jag ber er, kolleger mödrar: Är detta normalt? Någon annan som känner denna udda konkurrens eller är det bara jag?

Kanske borde jag plocka ett idrottslag som resten av landet. Det är säkert lättare än att fortsätta att springa ut för spädbarn.

ADVERT

Lägg till din kommentar