Ett Brev Till Främling På Cykeln Som Skrek På Mig På Gatan

Jag är inte imponerad.

När du vispat förbi mig på cykeln och skrek "F***ing idiot!" till mig, jag behövde inte fundera på om inte jag var i bike lane, eller om jag bör ha gått snabbare, eller ens om jag borde ha varit uppmärksam, jag trodde bara att du var en idiot.

Jag tycker fortfarande så, och jag är fortfarande inte ute på cykelbanor på något annat sätt.

Men låt mig berätta en historia.

För många år sedan, när min dotter var bebis, jag spänt fast henne i hennes bilbarnstol och körde till mataffären. Det var en ljus, klar dag, och parkeringen var enorm, så att hitta en plats var en barnlek. När jag drog in, jag hörde högljudda, arga tuta i en annan bil och stannade, men såg inte vem som helst. De måste ha varit tutande på någon annan, Jag trodde när jag var klar med att dra ut i rymden.

Men jag hade fel.

Jag tog en vagn, plumsade ut min dotter i det, och började min shopping. I en av gångarna, en kvinna kom emot mig med en rasande blick på hennes ansikte. "Du var inte ens ser var du går!" hon knäppte på mig. "Det är riktigt farlig, du vet! Du ska se innan du drar i!" Hon sa något annat, och jag är helt förbluffad över tonen i hennes röst var osedvanligt tyst.

Jag fortsatte att shoppa, men tänkte om det. I början var jag bara förbannad över som skrek på av en främling, men sedan började jag undra var fan hennes bil var när hon honked på mig, och varför jag inte se det, och mer än det, varför jag hade verkligen ingen aning om vad hon pratade om.

Jag sprang in i henne igen några gångar senare, och hon scowled på mig. Den här gången hade jag ett svar.

"Ursäkta mig," sade jag, "men du har rätt. Jag verkligen inte se dig." Jag berättade för henne att jag hade hört att tuta och inte vetat vart det kommer ifrån, och frågade henne var hennes bil var i närheten av mig när det hände. Jag sa att jag körde ofta med en bebis i bilen, och om jag hade en blind fläck jag saknade när jag körde, jag behövde veta om det.

Hennes kropp ändrar språk, och så gjorde hennes ton. Hon mjuknade upp och beskrivs exakt var hennes bil hade varit och där var min. Plötsligt var hon hjälper mig i stället för att skrika på mig, och när vi gick ifrån varandra, ingen av oss var arg längre. I stället fick jag lite ny information för att göra min körning bättre, och vi båda har haft en bra känsla du får när något otäckt bara försvinner från ditt liv i en puff.

Så lyssna upp, jerkface skriker killen: jag är faktiskt en riktigt trevlig person, och jag är inte självisk, och jag vill inte att komma i människors sätt. Plus att jag har barn, och jag gillar att föregå med gott exempel. Så att inte skrika förolämpningar till folk gillar mig! Med exakt samma insats och lika många stavelser eller färre, du kunde ha varit mycket mer produktiv. Jag ska bevisa det.

Vad sade du:

"F***ing idiot!"

Stavelser:

Fem

Föreslog ersättare:

"Cykel som kommer igenom!"

"Ser ut, bike lane!"

"Noga med det, sötnos!"

"Oj det, speedypants!"

Se? Det är inte så svårt.

Med all uppriktighet, från ditt kort bekantskap, men aldrig din kompis,

Laurie

ADVERT

Lägg till din kommentar