Ett Brev Till Min Snart-Till-Vara Högskolestudent Systerdotter

Jag älskar dig. Det är vad jag vill säga först. Det är den viktigaste punkten, så jag vill vara tydlig från get-go. För att jag älskar dig, det finns saker som jag känner mig tvungen att säga till dig när du börjar nästa spännande steg i ditt liv. Jag verkligen inte anspråk på att veta alla svar på alla livets frågor, men jag är säker på att jag vet mer än du.

Jag kanske verkar ganska gammal i dina ögon. Dock, i min ögon, jag är i din ålder. Ingen skit. Det var bara igår som jag var du. Rulla dina ögon om du måste. Det är vad jag skulle gjort i din ålder. Jag rullade mina ögon en hel del tillbaka sedan. Jag trodde att jag visste allt. Ser tillbaka, det visar sig att 11 gånger av 10, jag var helt fel om ganska mycket alla av det. Det heter så här i efterhand och jag har det nu. Du gör det inte. I ditt nuvarande tillstånd av ungdomlighet, du är naiv . Det är helt normalt vid denna punkt i ditt liv , så inga bekymmer. Om du även något medveten om det, kommer du att vara ett steg före i spelet. Om du inte håller med om, det bara förstärker min poäng. Lita på mig, du är .

Som sådan, här är topp 10 mest viktiga saker som jag vill ha och behöver du veta:

1. Du kommer att göra misstag. Massor av dem, och bra för dig om du gör det. Lära sig från dem. Bli en bättre människa på grund av dem. Och sedan göra lite mer, eftersom det är så livet fungerar. Jag menar, inte avsiktligt vara en okunnig, eftersom det är bara inte cool. Det är tvärtom så cool. Ingen gillar en idiot, särskilt en falsk en.

2. Att vara dig själv. Att vara trogen vem du är. Om du är rädd, utmana dig själv—inte springa bort. Om inte det är från någon douchebag på en fest som efter en blick på dig tillkännager för världen att du är hans själsfrände. Då kör för kullarna. Att han inte förtjänar dig.

Lev ditt liv för dig, utan att tänka på hur det påverkar någon annan. Du är skyldig dig själv att upptäcka vem du är det första, och detta kommer inte att ske över en natt. Det är en gradvis process, och kommer att kräva några riktiga självrannsakan och prospektering. I slutet av dagen, din identitet bör inte vara bunden till någon annans. Åtminstone inte ännu. När du tror på dig själv, bör du tänka på du .

3. Stanna kvar! Den första månaden eller två av dina freshmen år är när de flesta vänner och allianser bildas. Eftersom detta är din första riktiga stint bort från hem, om detta kan tyckas vara en looooooong sträcka av tid, men när det är över, det är över. Om du inte får en göra-över. Dessa första kritiska veckorna är när du kommer att fastställa din grupp av vänner för helheten av din högskola erfarenhet. Det är inte lätt att bli del av en grupp som en gång har det redan bildats. Lita på mig på den här.

Visst, du kommer att sakna hem och allt hem har att erbjuda. Vårt hem (och alla i och runt det) kommer att sakna dig fruktansvärt också. Det kommer inte vara lätt ibland, men försöker verkligen hårt för att inte ge i din osäkerhet. Jag kan garantera dig att om du ställer dig utanför din komfortzon, du kommer inte bli besviken i det långa loppet. Det innebär att stanna upp (dvs, inte lämna campus för ett tag). Kanske till och med överväga att lämna bilen hemma för första månaderna (gasp!). Om du inte får kapitalt hemlängtan och vill desperat att fly till någon plats mer välbekant och säker, slåss lust. Engagera sig. Sätta telefonen ner. På allvar. Lägg ner det. Det är okej. Engagera sig i allt och alla. Träffa nya människor. Du är bra på det, och de kommer att vara bättre för att lära känna dig.

4. Studie. Hårt. Det är inte ett skämt. Den här skiten är äkta. Jag försummat hela skolan del av college för en större del av tiden än jag skulle vilja erkänna. Som ett resultat, var jag tvungen att gräva mig ut på en jätte GPA hål för att ens överväga att ansöka till grad skolan. Det var inte lätt eller kul. Alltid göra ditt bästa. Var inte rädd för att be om hjälp. Ta det på allvar, men inte på för stort allvar. Du se hur detta blir lite knepigt? Gissa vad? Jag misslyckades med Sannolikhet och Statistik, och jag försökte verkligen. Ibland du måste bara klippa dina förluster. Du kan inte vara bra på allt. Ibland, skit händer, även om du försöker ditt bästa. Klipp dig en paus med jämna mellanrum. Det är okej.

5. Inte etiketten själv! Utforska alternativen. Om du tror att du vet vad du vill bli när du växer upp, du behöver inte. Du måste bara lita på mig på den här. Välj inte en väg för tidigt. Ha ett öppet sinne. Det finns oändliga karriärmöjligheter som finns där ute, de flesta som du för närvarande har ingen aning om ens existerade. Vara en svamp och suga det hela upp. Du kommer att ha gott om tid att välja en viss väg i framtiden. Just nu vara nöjd med att syssla med allt ! Det finns ingen gräns för din potential. Jag kan garantera dig att om du gör detta, du kommer att överraska dig själv. Vem vet, du kan bli nästa eftertraktad sommelier (genomsnitt, betalar $80,000, upp till $160,000) . Alltså, jag förväntar mig någon form av en kickback om du väljer denna väg. Skriv ner det.

6. Ha roligt. Och massor av det! Du får en real college erfarenhet. Göra det räknas. Det är en gång i en livstid möjlighet att vara en pseudo-vuxna med en licens till en absurd mängd roliga och komma undan med att skylla på högskola för ditt beteende. När du är en faktiska en vuxen, detta ändras, så njuta av det medan det varar.

7. Att vara ansvarig. Göra bra val. Använd sunt förnuft. Don ' t drink and drive och/eller få i en bil med någon som faktiskt gör det. Jag vet att du är smartare än så (jag inte), men vissa saker bara måste sägas vara oberoende av den avsedda målgruppen.

8. Håll dig borta från skitstövlar. Även om de är riktigt söt. Särskilt om de är riktigt söt. Oftast är de värsta. De vill ha din uppmärksamhet och gå till stora ansträngningar för att få det. Du är vacker. Fantastisk bortom ord. Lita på dina instinkter. Håll dina känselspröt ut, och låt inte någon muskel-chef idiot med ett sex-pack och en tuss av 20-dollarsedlar lura dig. Gör honom—och alla— tjäna ditt förtroende och inte under alla omständigheter bevilja det i förtid.

9. Gör FLICKVÄNNER första! På riktigt. Detta är avgörande. Dessa kvinnor som är avgörande för din lycka. Om du inte har dem, du kommer att gå miste om en av de mest spektakulära och givande aspekter av college erfarenhet. Tikar hålla ihop. Ordet.

10. Ring din mamma. En hel del! Hon saknar dig redan, och du är inte ens åkt ännu. Som sagt, jag kan garantera dig att om du kallar henne efter din första vecka i klasserna och berätta för henne att du vill komma hem, hon kommer att inte har styrkan att avskräcka dig, så gör det inte. Du kommer alltid att hennes lilla flicka. För att vara ärlig, att jag redan saknar dig för henne, men om du behöver ringa någon om ovanstående ämne, ring mig. Här är vad jag kommer att säga till dig i otvetydiga ordalag: "Lägg din stora flicka trosor på och hålla kursen." Sedan ska jag skicka dig ett vård paket med färska chocolate chip cookies och en lapp där det står, "Parkera din söta lilla röv rätt var det är och äter en kaka. Jag älskar dig." Jag ska nog rita en smiley och allt, men inte misstolka det som en tjuv, eftersom det är det inte. Jag kan även inkludera en tjugo om du spelar dina kort rätt. Jag är ganska cool på det sättet.

Bo grymt söt tjej, och om du tar en meddelandet bort från ovanstående utläggning, vänligen låt det vara följande:

Alltid par yoga byxor med en lång flödande shirt .

Du är välkommen.

XOXO,

Moster Jill

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar