Ett Brev Till Min Muslimska Dotter

Jag har försökt göra mitt bästa för att skydda dig från fulheten av detta, och med 2016 års presidentval, men jag är rädd att jag har misslyckats. Morgonen efter valet, ditt vackra oskyldiga bruna ögon var brett med spänning som du smög in i mitt rum för att höra resultatet och jag fann mig mållös. Det finns inget jag kan säga för att mildra effekterna av den sanningen. Jag kan inte sugarcoat att den kvinna som du älskade och tittade upp för att sedan primärvalen besegrades av ett högt och stolt kvinnohatare. Jag kan inte döva smärtan av denna besvikelse och föreställning av framtida besvikelser jag försöker att inte tänka på dina tårar.

Min tystnad är som tynger dig, och jag önskar att jag kunde stadig min röst tillräckligt länge för att förklara denna bittra chock för dig, men nu, min famn är allt jag kan erbjuda. En stund att passera och du frågar mig om jag är rädd för Donald Trump. Min inre instinkter var att snabbt avfärda detta antagande, men det är ett knep, min kärlek. Och i själva verket ditt 5-år-gammal visdom har lyckats plocka upp på de känslor som jag så desperat att dölja. Jag hoppas en dag att du kan läsa detta och förstå vad jag var oförmögen att formulera morgonen efter valet.

Min rädsla är inte rädd för så mycket som det är rädsla — det är omöjligt att förklara dynamiken i detta val till ett barn vars framtid är beroende av de beslut av vår regering. Hur kan jag förklara för dig, min dotter, att den man som ska bli president har visat en nästan sjuklig önskan att förringa, förnedra, kränka, och objektivera kvinnor? Hur kan jag uppmuntra dig att använda din hjärna som din starkaste tillgång när vi kommer att vara ledda av en man som har uttryckt att en kvinnas fysiska attribut som är av yttersta vikt? Jag är rädd för en värld där våra manliga vänner är hotats och tvingats att överge vår sida under vår kamp för jämställdhet. Jag är rädd för att hoppas på universal föräldraledighet, lika lön för lika arbete, rättvis representation, och kvinnors reproduktiva hälsa kommer att sättas tillbaka 50 år. Jag är rädd för att dessa saker kommer att komma till din kunskap på ett sätt som jag inte kan kontrollera eller hävert. Jag är rädd för att dessa sanningar kan såra dig och krossa din tro på din prakt.

Som valresultatet smugit sig in, jag försökte dra komfort i tidigare val där resultatet ofta verkade gynna Republikanerna i början av natten. Men sedan när klockan drog sig närmare midnatt och kartan lyste röd, ångest fylld mig. Jag höll fast vid att det hoppas att den liberala befolkningscentra skulle överträffa förväntningar och bära henne till seger, men en gång i Pennsylvania föll i den Republikanska kolumnen, jag slog av TV: n och stirrade på min man. Chock är ett ord som helt underminerar nivåer av panik som ekade tyst mellan oss. Vi var båda väl medvetna om sina löften om att förbjuda Muslimer, registrera Muslimer, övervaka Muslimer, och syndabock Muslimer.

Plötsligt som den enda plats vi har kallat hem ekade ett rungande "Get out!" på oss och vi hörde det tydligt. Den natten vi sov med öppna ögon, som de väntar på förestående undergång. Morgonen skulle ta med våra barn krävande valresultatet och en förklaring till varför ingen av oss var beredda att ge. Så är jag rädd för att min kärlek? Ja, jag är rädd. Men inte av Donald Trump — jag är rädd för de krafter han har vaknat och modig. Jag är rädd för dem som kommer att se till syndabock oss och inkräktar på våra medborgerliga rättigheter. Jag är rädd för att efterdyningarna av en Trumf ordförandeskapet. Jag är rädd för hat och division. Jag är rädd att hata materialiseras framför dig och krossa din oskuld och din tro i detta land och din medmänniska. Jag är rädd att skönheten i detta land, dess regnbåge av allianser och möjligheter kommer att offras vid altaret för hans ego. Jag är rädd att min tro på den inneboende godheten i de runt omkring mig är i själva verket naivitet och blind optimism.

För inte alltför länge sedan, när jag satt i en 11-grade historia klass på Sharon High School, en ny paragraf infördes i läroplanen. Det kallades Inför Historien och Oss själva. Det var en klass som fokuserar på att identifiera och därmed hindra de bakomliggande orsakerna till folkmordet och säkerställa att Förintelsen aldrig hänt igen. Jag minns att jag läste om de åtgärder som det tog att avhumanisera och demonisera minoriteter till den punkt där majoriteten av landet kan titta på dem forslas bort av miljoner till sin slutliga död.

Jag minns att jag tänkte hur gamla och omöjligt det verkade, hur det måste ha varit ett unikt tyskt problem. Men detta val cykel, som jag såg Donald Trump är osannolikt att stiga till den högsta kontor i landet, om min chock stelnat till avgång. Jag har äntligen förstått nödvändigheten av att studera och lära av vår historia. Hela hans kampanj har varit djupt rotade i förnedring, demonisering, och scapegoating försvarslösa minoriteter. Och vad som verkade en omöjlighet för bara några veckor sedan blev en bister verklighet. Så, min kärlek, ja, jag är rädd. Jag upplever en slags rädsla rotad fruktan och kunskap som mänskligheten kan så enkelt styras mot det egna jaget. Jag befarar att vi bara har sett början, och att du och jag, vi är inte en del av hans plan för återhämtning av Usa: s storhet.

Trots allt detta, det är en ljuspunkt som jag desperat hålla fast vid. Jag ser en framtid full av människor som tror på det starkt lysande regnbåge av möjlighet. Jag ser att min generation och de dina att bli flytande i ord som social rättvisa, privilegium, jämställdhet, möjlighet, generositet, och mest av allt, kärlek. Vi tror att ett samhälle, som en enhet. Jag hoppas att jag inte är förmätet när jag skriver att vi inte kommer att vara avtrubbad av vår idealism som tidigare generationer. Jag hoppas att mina kolleger millennials kommer att ta detta val som ett varningstecken på vad som händer när vi är nöjda, våra värsta mardrömmar för vårt land och våra barn, kan bara bli vår verklighet.

ADVERT

Lägg till din kommentar