Ett Brev Till Min Högskolestudent

Jag hoppas att detta brev finner du väl efter din första natt i sovsal. Tack för din text, jag vet att du fortfarande är vid liv och har överlevt den första dagen på egen hand.

Jag skall erkänna att jag hade vissa reservationer lämnar du det, ännu mer efter att ha återvänt hem från att röra dig i och hitta ditt Kinesiska mat container från natten innan sitter på bordet där du lämnade det. Någon som har levt med att du kan intyga att det faktum att du alltid lämna ett spår, vart du än går. Jag kommer att ta itu med dina rum i några dagar med handskar och en hazmat dräkt.

Mitt första råd till dig: Plocka upp efter dig, och kom alltid ihåg att spola. Dina systrar ville ha mig för att lägga den sista biten.

Arton år alltid verkade som en mycket lång tid, ända till den dag du fanns i mina armar. Sedan, 18 år flög förbi snabbare än jag skulle ha trott. Jag har lärt mig att ju mer du försöker att hålla på och långsam tid, desto snabbare verkar det gå. Arton år bör ha varit mer än tillräckligt med tid att lära dig allt du behöver veta. Någonstans längs linjen, dock rollerna otydliga lite. Dessa dagar, jag är inte säker på vem som är lärare och vem som är elev. Arton år var säkert nog tid för mig att lära sig att släppa taget. Jag ska erkänna att det är lite svårt, men mamma fågel har att knuffa hennes barn ut ur boet en dag. Annars baby bird kommer aldrig att lära sig att flyga. Jag har inga tvivel om att du kommer inte bara att flyga, du kommer också att skjuta i höjden.

Det är du som har gjort mig till en mamma. Inte mamma jag är idag, eftersom jag är mycket bättre nu än jag var då. Tyvärr, som den förstfödde, du var marsvin. Jag lärde mig genom mina misslyckanden med dig, och ser tillbaka, jag är säker på att det var många. Sju barn senare, kan jag säga att jag tror att jag äntligen vet vad jag gör. Det är min förhoppning att jag inte skruva upp dig för mycket.

Jag har alltid vetat att du skulle bli bra när du gick ut på egen hand. Av alla dina syskon, du var annorlunda—envis som fan, med en stor personlighet för att starta. På 3, du nynnade städa upp låten som du försiktigt flyttade samma leksak från översta hyllan till mitten hyllan och tillbaka igen på förskolan. Din lärare var på er, men de var lika förvånad över din "dogging" förmågor. Dina klasskamrater var klokare när de plockade upp den slappa. Jag var lite besviken över och stolt på samma gång. Som är, förrän du började dra samma skit hemma.

Nu när du är på din egen, gör alltid ditt aktie—hemma, i skolan och på arbetet. Ibland, kommer du att finna att du behöver gå utöver vad som förväntas av dig. Suck it up, få händerna smutsiga och göra det med ett leende. Dina ansträngningar kommer att vara uppskattat.

Du var alltid stor fisk bland förskolan ligger. Högt och påstridig, du provat att köra showen, både hemma och i skolan. Du behövde inte tänka två gånger om att korrigera din lärare. En dag, din barnträdgårdslärare drog mig åt sidan och sa:"det Här kommer att bli borgmästare." Jag var inte säker på om jag ska bli smickrad eller orolig.

För en 5-åring, hade du bollar. Mässing och kära. Du gör det fortfarande. Förutom nu, din professor inte tycker den är så söt när du agerar som om du vet mer än honom. Ännu värre, inte pissa bort din rumskamrat. Hon kommer att ha makt att göra ditt liv till ett helvete.

Ditt självförtroende naturligt drar människor till dig. Var bara försiktig så att du inte är alltför full av dig själv. Du är ganska duktiga, men alla har gåvor att dela. Vissa människor lyser på insidan. Ta dig tid att uppmärksamma.

Den "Freshman 15" kommer att krypa upp på dig om du låter den. Du behöver för att komma upp varje dag och vara aktiv. Det är så lätt att en stillasittande livsstil, men du måste komma ihåg att det finns så mycket mer till livet än Facebook och Tumblr. Din far och jag vet att sport var aldrig din grej. Vi stod bredvid och tittade på när du böjde sig ner för att knyta dina skosnören smack dab i mitten av en fotbollsplan. Som du fifflat med din knapar, bollen gick segling över huvudet. När du lärt dig detta trick, som vi aldrig såg dig springa efter bollen igen. Ingen kan få dig att göra något du inte vill göra. Vi fick veta att lektionen på mer än ett tillfälle. Det är en stor vacker campus utanför ditt studentrum. Utforska det.

Grupptryck har aldrig varit ett problem med dig. I femte klass, de VÅGAR programmet vände sig alla vuxna till alkoholister i dina ögon. Jag kommer aldrig att glömma den väg du stirrade på din stackars far medan han drack ett glas vin med julbord. Detta lugnade mig att det skulle vara en lång tid innan alkoholen gått mellan dina läppar. Jag hoppas att du alltid kommer ihåg allt Officer Bellino lärt dig, men på samma gång, kom ihåg att ha kul. College bara varar i fyra år (hoppas vi). Detta är din chans att gå ut och dansa på bord och kanske, kanske, har ett par drinkar (när du är 21, naturligtvis).

Du har aldrig varit rädd för att vara dig själv, oavsett om det innebar att bära gem för att hedra dem som gått förlorade genom Förintelsen, blir lila ränder i håret för att det är kul eller för att tala ditt sinne även när människor försöker att trycka ner dig. Aldrig någonsin att låta någon ta eld från dig.

Studera, studera, studera! Få jobbet gjort i tid, hålla kommunikationen öppen med din professorer och strävar alltid efter att göra ditt bästa. Precis som du har sett i det förflutna, du kommer inte alltid att se öga mot öga med din lärare, men framför allt, de förtjänar din respekt.

Leende! Lära sig att skratta åt sig själv. Njuta av varje ögonblick av de kommande fyra åren.

Du har så mycket potential. Jag har inga tvivel om att du kommer att göra fantastiska saker.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar