Ett Brev Till Mina Barn Om Femtio Nyanser av Grått

Mina Älskade Barn,

Ikväll har jag fallit för grupptrycket (exakt vad jag varna dig ALDRIG att göra) och gick med ett gäng väninnor för att se Femtio Nyanser av Grått . Jag ignorerade den lilla rösten i mitt huvud som uppmanade mig att att bara säga "nej!" eftersom, trots allt, det är bara en dum film, rätt? Jo, jag önskar att jag hade gjort som jag alltid säger att du ska göra och med tanke på att rösten kredit eftersom det var rätt. Saken är den att jag är ganska glad att jag inte eftersom jag nu har dessa ord för dig.

En dag, inom en inte avlägsen framtid, jag kommer att blinka och kippa som jag inser att du plötsligt gammal nog att se filmer som Femtio Nyanser av Grått själva. Naturligtvis, du eller dina vänner kan även besluta att nyfikenhet vinner och risken smyga en titt ännu tidigare än så. Antingen sätt, måste jag acceptera den hårda faktum att dina oskyldiga ögon och din oskadat sinnen kommer att se detta dravel förr eller senare.

Jag skriver det här så att när den dagen kommer, kommer du igen Femtio Nyanser av Grått för vad det är, snarare än vad den utger sig för att vara.

Låt mig börja med att berätta vad Femtio Nyanser av Grått är inte .

Det är inte en kärlekshistoria.

Det gör ett ganska övertygande jobb som maskerats som en, för att, men du tror mig när jag säger att kärlek inte ens har en cameo-roll i denna sammansvärjning.

Det är inte heller en romantisk saga med en ofarlig lite snusk strös på toppen.

Romantik är påfallande frånvarande, i själva verket. Som för ofarliga S&M, ni måste förstå att detta manus: s budskap är den polära motsatsen till ofarliga. I denna "ofarliga" bit av fluff film, en rik, stilig, erfaren man använder sin makt att förföra och manipulera en ung, oskyldig student till att göra en massa saker, hon är mycket obehagligt att göra.

De är inte lika. De är inte parter. Det är, i själva verket, inte " de " att tala om alls.

Det är snarare en film om en narcissistisk man kontrollerande och våldsamma sexuella önskningar och hans känsla för rätt att använda och missbruka en sårbar ung kvinnas kropp och sinne som verktyg för sin egen tillfredsställelse. Det handlar om hans behov, tillsammans med arrogant förväntningar på att hon ska följa, oavsett hennes obehag, för att behaga honom.

Jag satt på teatern och tittade runt mig på hundratals kvinnor, köpa in denna så kallade 'sexig kärlekshistoria" och jag kände mig sjuk. Om en hel teater kvinnor tre gånger din ålder kunde inte se hur stor skada detta tomt linje är, hur på jorden är tonåriga flickor och pojkar ska?

Snälla, mina döttrar, låt inte denna romantisering av sexuell misshandel lura dig till att tro att du någonsin skulle tillåta dig själv att bli behandlad som Anastasia Steele. Vänligen, min son, glöm inte att titta på detta en dag och tror att det är aldrig okej att hota, manipulera eller respektlöshet en kvinna som "hjälte," Christian Grey. Ingen, man eller kvinna, vill eller förtjänar att vara föraktas, manipuleras eller brutit mot hans eller hennes önskemål.

Jag hoppas att, när den dagen kommer som du är vuxen nog att vara i en relation, att du ska förstå att vad som händer bakom sovrummet bör alltid vara njutbart för både dig, oavsett din smak. Jag hoppas att du förstår att samtycke som ges under tvång är inte samtycke alls. Jag hoppas att du kommer att kräva respekt och du får respekt tillbaka.

I kväll, jag gick ut ur biografen känner mig livrädd och lite ledsen för din generation. Om detta är filmen som du baserar dina ideal av kärlek och romantik på, då jag måste göra vissa saker väldigt tydligt och jag hoppas att du lyssnar.

Om någon vill vara med dig, dyker upp på ditt jobb oanmälda när du inte någonsin ens diskuterat att du har en och agerar possessiva när en medarbetare berättar att du är inte romantiskt. Det är läskigt.

Om du säga att du är en oskuld och han svarar genom att våldsamt samlag dig, det är inte kärlek. Det är misshandel.

Om han spårar var du befinner dig när du är ute på klubbar och tar dig med till hans hotell när du är för berusad för att göra ett rationellt beslut, då undresses du och sätter dig i hans säng för natten, det är inte skyddande. Det är stalking. I själva verket, stalking är minst av vad det är.

Om han dyker upp inne i lägenheten objudna, det är inte romantiskt. Det är att bryta och gå in.

Om du berättar för honom att du inte är intresserad och du ber honom att lämna och han svarar genom att binda dig till din säng och har våldsamt sex med dig när du upprepade gånger säga "nej" hela tiden hotar att göra värre om du gör ett ljud, är det inte passion. Det är våldtäkt.

Om han säljer din bil och köper du en ny utan din tillåtelse "att överraska dig," det är inte romantiskt. Det är stöld och manipulation.

Om han övervakar dina telefonsamtal och hotar dig med fysisk skada, eftersom en annan man kallar dig, han är inte kär i dig. Han missbrukar och styra dig.

Om att slå dig med en läder rem tills du gråter är det som ger honom njutning och han ber dig att göra det, trots din ångest eftersom det slår honom och då spelar offret att förklara bort allt, det finns inget soundtrack i världen som skulle tysta den rösten i ditt huvud som skriker ut att kärlek och romantik var aldrig med i bilden och de kommer aldrig att vara.

Mina barn, denna film var djupt oroande för mig, och jag har erfarenhet av livet på min sida. Jag ryser för att tänka att du kommer att växa upp med historier som denna modell relationer och att du eller de personer du datum kommer misstag detta för en " normal.'

Snälla, mitt älskade barn, vet detta: Kärleken är mild. Kärlek tar aldrig. Kärleken är inte efterfrågan. Kärleken väntar samtycke. Kärlek behöver inte helikopterturer och dyra presenter. Kärlek är nog.

När det är kärlek, rösten i ditt huvud inte skrika. Det är helt enkelt inte har.

Mina barn, lyssna på mig, om inget annat.

Och, om du väljer att inte lyssna till mig, och sedan lyssna till rösten i ditt huvud.

Med överflödande kärlek,

Mamma

Relaterade inlägg: Varför, Hej, Våldtäktsman I Min Facebook Newsfeed

Det här inlägget publicerades först på theycallmemummy.kom och bonbonbreak.kom

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar