Ett Brev Till Min 21-Åriga Son

Vilka förändringar är det att komma, min son, att du nu kommer att vara 21? Som föräldraskap regler som fortfarande gäller, och vilka som är relevanta för ditt liv nu som den Lilla Tykes bil som du använde för att kränga runt i? Upp och ner blocket du vill gå, ditt lilla ben som driver dig framåt. Vilka förändringar nu att du är juridiskt kunna köpa en flaska Grey Goose eller en drink i en bar? Göra mitt inflytande och mina ord av rådgivning blir meningslösa, eller inte mogna att leda till att du lyssna mer?

Hur känns det att se tillbaka på över 21 år och vet att, en gång för alla, din barndom är över? Arton kan vara en juridisk milstolpe, men som alla föräldrar vet, de flesta college freshmen är ingenstans nära vuxen ålder. Det är 21 som markerar början av nästa fas av ditt liv — början på ditt liv som en vuxen man. Jag ser början på det hela, titta på dig, minns den söta lilla pojken med en Barney Dinosaurie besatthet och en Gymboree filt han tog överallt han gick.

Det finns så mycket mer att komma med, och du är orolig för det hela att hända, jag ser det. Stressa inte det. Inte vill att ditt liv bort. Att vara 21 och sedan 22, och så vidare.

Att vara en ung man med världen som en öppen bok för dig att läsa på din fritid. Eller i ditt fall, tänka på det som en fotboll säsongen bara början. Det finns så många saker att räkna ut, och det kommer inte att hända på en gång. Du är otålig, precis som jag var. Du vill att morgondagen ska hända igår. Snälla, stanna här en stund.

Jag tar ett steg tillbaka, medvetet, lämnar du utrymme att andas, att vara skild från mig, från din far. Jag vill att du ska hitta ditt sätt, rösten i huvudet som berättar för dig vad du ska göra i en delikat blandning av oss, dina mor-och farföräldrar, din syster, dina vänner (naturligtvis dina vänner) och din egen personliga uppförandekodex.

Jag ser att du gör val som gör mig stolt över dina instinkter, lita på ditt eget omdöme efter en livstid att säga "hjälp mig att lista ut detta." Du behöver inte oss så mycket längre. Du sa till din far, "jag har äntligen insett att jag inte behöver berätta för dig och Morsan allt", och jag visste att vi hade gjort vårt jobb. Men vi är fortfarande här, redo att ge dig vårt ord av rådgivning, om du behöver dem — även om det är mindre och mindre ofta att du frågar. Du har vuxit upp.

Ibland saknar jag som liten pojke, en med lila dinosaurie på hans säng och stora gröna ögon som tittade på mig som om jag var drottningen av världen. Men jag älskar den människa du har blivit, att du skall bli. Jag kan inte vänta att se vad framtiden för med sig för dig — men jag kommer. Jag kommer att stanna kvar här en liten stund, precis som du ska.

Relaterade inlägg: Om en Pojke

ADVERT

Lägg till din kommentar