En Resa Genom Moderskap Via Mina Bokhyllor

Det finns en hel del böcker i mitt hus. De ligger i högar här, där och överallt. De flesta är ordnade efter ämne rubrik (jag är en bibliotekarie—misshelved böcker, även i mitt eget hus, är cringeworthy). Andra barn har ordnat för deras smak. Sport böcker, Magic Tree House - serien, stack av Vonnegut titlar som sitter på trappan steg för att skrika "tonåring som försöker finna sig själv." De är på bedsides, toalett tankar, under soffor och framför garderober. I backseats, stranden väskor, gamla ryggsäckar och förlorat någon annanstans och kraftigt försenade.

Jag har ingen svaghet för snygga wedges, stora mjuka läderartade handväskor eller high-end makeup. Jag tror dock inte att bli svaga i knäna på bokhandeln—som doften av papper, bläck och nyligen knäckt ryggrad—och, visserligen på Amazon också. (P. S. jag hjärta dig, Jeff Bezos.) Jag har en anständig storlek bibliotek i hemmet, men inte till den grad av hamstring. Jag har rensat hela samlingar av bibliotek och kan tryggt göra det till mitt egna böcker hemma. Jag vet när en bok har sett sina bättre dag (tuggas upp hörnen av Goodnight Moon styrelsen bok), och när en titel har tjänat sitt syfte för mig och måste vidarebefordras till en annan läsare ( Den Kvinnliga Konsten att Amning ).

Men böckerna inne i mitt hus nu, om analyseras från utsidan, berätta en historia om resan av moderskap. De kanske också återspeglar där jag är nu i mitt liv. Jag märkte här om dagen att mina utspridda högar är tungt lastad med fiktion. Det är nary ett föräldraskap bok att hittas. (OKEJ, jag ljuger lite här. Jag försökte Teenage Hjärnan. Det finns bara inte att förklara det mystiska kluster, så jag gav upp.) Jag antar att jag har hoppat över hur-till moderbolagets hyllan och är för närvarande sitter bekvämt på andra sidan, läsa om livet för fiktiva karaktärer och fly till en värld där, medan du läser, jag behöver inte analysera mitt eget liv eller det sätt på vilket jag mothering.

Jag medger dock att en del av den vansinniga karaktärer som har dansat i min fantasi på sistone—med tillstånd av några mycket begåvade författare—har gjort att jag känner mig mycket bättre om mig själv. (Många tack igen till Carl Hiaasen. Kan jag möjligen vara den enda normala personen i Florida?) Och min fiction BFFs—Jen Lancaster, Emily Giffin och Jennifer Weiner—vars verk har alltid i mitt huvud nickar "Ja!" Damer, du bara mig, och jag tackar dig också. Och till litterära wordsmiths som Tartts och Doerrs—kan jag bara säga, "Bra gjort!" till din engelska lärare?

Men de böcker som har varit uppe på mina hyllor under de senaste 20 åren verkligen kan berätta en historia. En berättelse om en ung kvinna vände sig osäkra och utmattad mamma, ofta vilse i shuffle av föräldraskap lite folk och söker vägen ut, eller bara rätt föräldraskap bok som talar för att behoven av hennes familj. Detta, hon vet nu, finns inte. Föräldraskap böcker att läsa arbete som ni sluta spendera timmar med att undersöka de domar som du behöver höra ifrån teorier som helt enkelt inte är tillämpliga för din familj makeup.

Åren går och hon vänder tro och visdom sökare, visar humor craver, och även förvandlas till en jävla bra kock med tillstånd av en ständigt växande samling av kokböcker. Alla iterationer av mig, min mothering säsonger, och livet säsonger ännu inte kommit har drivit och kommer att fortsätta att driva min näsa rätt smack mellan sidorna i en bok. För att lära sig. För att få svar. För att uppmuntras. För att få stöd. Att bli utmanad. För att finna frid.

I början, innan kärleken hade hittat mig och jag längtade efter att definiera det för mig själv, att det var Leo Buscaglia s Älska Varandra och Gary Chapman De Fem Långa Språk. Men jag är inte säker på att jag behövde en bok för att berätta för mig att när människor hjälper runt huset jag blir glad. Tjänande någon? Det var första kval graviditet som drev mig inte Vad att Förvänta sig böcker, men att Iris Krasnow s Överlåtelse till Moderskap. Jag läste boken innan de någonsin kommer att ens hålla mitt eget barn, och det både rädd och imponerad mig. Vad jag kommer att kapitulera exakt? Åh, bara om allt .

Början av föräldraskap två i blöjor fyllt hyllorna med alla de tuggas upp styrelsen böcker, liksom en massa titlar som Sova Lösningar , Lösa Ditt Barns Sömn Problem och Natten Föräldraskap . Jag fick reda på att jag mycket hellre föräldraskap när solen är ute, tack så mycket, och min desperata behovet av ett block av att sova längre än 45 minuter bara ökat min tolerans för att gråta ut tio gånger.

Barn Nr 3 och 4, samt en förkrossande släng av förlossningsdepression, skickade mig till en plats jag inte känner igen. Och tillsammans med det, titlar som Vad Hände med Mitt Liv ; Unglued ; Ur Spin Cycle ; Lugn Förälder, Glada Barn ; Middagens Sken Demon och Enkelhet Föräldraskap dök upp för att gemensamt prata av mig från mother lode avsats. Så gjorde Brooke Shields s Ner Kom Regnet. Glömma Blå Lagunen det bästa hon någonsin gjort. Utflykt sig själv som lider av PPD, och samtidigt normalisera och de-som pekar ut det, är vad jag personligen önskar att hon kommer att bli ihågkommen för. Och tack Anne Morrow Lindbergh och din Gåva Från Havet . Du skulle ha gjort en stor granne.

Bara några år senare, vågade jag mig på den yttre kanten av föräldraskap böcker och förtär Bringing Up Bébé (Jag var också mitt i en "jag vill springa bort till Paris" stage), Frigående Barn , Tomgång Förälder och Silvertejp Föräldraskap. Jag var redo att göras med helikopter föräldraskap. Och också, jag var bara riktigt trött och omfamnade varje boka tryggt mig less is more när det kommer till mothering.

I mitten av föräldraskap ångest, försöker hitta min mothering metodik och landning över föräldraskap chopper, jag fann mig själv plötsligt i konkurs i tron konto. Jag nådde Lauren vinnarens Flicka Möter Gud: På Vägen till ett Andligt Liv, Anne Lamott s Du reser Barmhärtighet: Några Tankar om Tro Ann Voskamp s Tusen Gåvor: En att Våga Leva Fullt ut Just Där Du Befinner dig, Helen är Alvare Bryta Igenom: Katolska Kvinnor Talar för sig Själva, ett gäng av C. S. Lewis, Beth Moore och Lee Strobel standbys, och även lite Mitch Albom och Max Lucado. Jag behövde en andlig förnyelse, och som alltid, böcker fed min törstiga själ.

Säker i mothering, känslomässiga lager skalade tillbaka och kramade om min tro återställd, det var dags att få min mojo tillbaka. Ange "allt om mig" - titlar, aka alla böcker jag ville läsa bara för att jag kunde. Jag var också helt plötsligt bli intresserad av att vilja skriva om min middag, höja min egen kycklingar, sticka en tröja, behärska konsten bröd att baka, jäsa pickles, bli en snabbare löpare och vandra Pacific Crest Trail. Jag åt upp foodoirs som Molly Wizenberg s En Hemmagjord Liv och Elizabeth Bard Lunch i Paris. Det "jag lämnar det verkliga livet för en gård" titlar som fick mig att rulla med skratt var Josh Kilmer-purcells Den Idylliska Plåga: Hur Två Manhattanites Blev Herrar Jordbrukare: En Okonventionella Memoarer och Kristin Kimballs Den Smutsiga Liv: En Memoar om Jordbruk, Mat och Kärlek —som nästan fick mig att packa mina väskor och flytta tillbaka fyrtio, som jag funderade på att höja pojkar bredvid getter. Och Garn Skökan: Hemliga Liv av en Knitter- —vem visste att det fanns personer som är yngre än 40 som gillade att sticka, hade en skock barn och ett grymt sinne för humor?

Även jag började köpa kokböcker som en kulinarisk student på steroider, och eftersom jag visste att det skulle vara andra mammor där ute som upptäckte att köra bokstavligen hålla dem förnuftig, jag snubblade på Sarah Bowen Shea och Dimity McDowell ' s serie av böcker för "mamma löpare." En rolig historia jag skrev även visas i sin senaste release, Sagor Från en Annan Mamma Löpare: Triumfer, Prövningar, Tips och Tricks från Vägen. Människor som är så duktiga på att skriva som de är på att skapa god mat, gårdar, halsdukar och kör snabbt nog för att kvalificera sig för Boston Marathon fyller mig med glädje. Och en önskan att göra fantastiska bakverk. Och en ännu starkare önskan att skriva om barndomen minnen som sköljer över mig när jag rör tomatsås. En dag...

Jag vet fiction fasen jag kommer till ett slut, och snart nog kommer att ersättas med titlar och hantera med en tom boet, sex under klimakteriet och hur att gå i pension glad. Det kommer att finnas böcker om att hitta din passion och syfte efter att ditt barn har vuxit och flugit, och böcker om sorg som åldrande och sjukdom kommer att vara med våra vänner och familj bort. Men ett slut att lärande och en tom bokhylla ska aldrig vara i mitt hem. Jag vet detta på grund av ett möte som jag hade för flera år tillbaka. Jag arbetade bibliotekets hänvisning skrivbord när en äldre kvinna som närmade sig. Hon var tvungen att vara i hennes 80-talet, och när hon talade till mig det var vid en normal decibel, fn-tyst och med noll gäller, eller oro för den delen, att människor inom hörhåll som skulle höra hennes begäran. Jag satt upprätt redo att hjälpa till. Hon är gonna be mig om den senaste Debbie Macomber, jag bara vet det.

"Kan du berätta för mig om böcker på sexuella positioner är?" frågade hon.

Och där har du det, bibliofiler. Du kommer aldrig att vara på en plats i livet där det inte finns något att lära sig från en bok. Aldrig. Någonsin. Inte innan moderskap eller under det, och definitivt inte efter det. Jag kan inte tänka mig en mer spännande profetia än att my book-älskande vänner. Kan du?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar