En Bra Natt Skype—Tucking Dina Barn i Från Miles Away

Ett annat sätt att säga det är: jag är mjuka. Jag blir inte upprörd av 15-minuters förlängning entreaty eller Hail Mary glas-av-vatten önskemål, och jag har alltid ge efter för påtryckningar av "Snälla ... bara en berättelse." Kanske det skulle vara annorlunda om jag inte var co-parenting, men jag tror inte det.

De flesta veckor Lola, min dotter, spenderar natten två till tre gånger till mitt rum. Jag vårda dessa kvällar och morgnar. Även om det finns massor av saker att bli arg på, som hon upprepade vägran att borsta tänderna, ville inte gå upp ur sängen, och säger nej till varje frukost alternativ jag erbjuder. Men det är nog inte alltför långt bort från hur jag var 9 år gammal. Jag bara sortera av att gå med den.

På nätterna min dotter inte sover över rutinen är lite olika.

För fem år sedan, när jag trädde in i co-parenting världen, lovade jag att min dotter skulle höra mig säga "jag älskar dig" varje dag. Det spelade ingen roll var jag var eller vad jag gjorde—det var viktigt för henne att höra min röst, tänkte jag. Jag antar att du kan argumentera för att det var viktigare för mig än för henne, men det är något jag förklarade att jag skulle göra.

Men för fem år sedan hade jag en Blackberry och min dotter var bara 4. Så den dagliga ritualen var bara en gammaldags telefon samtal. Att jag inte har Skype eller FaceTime och Lola inte gillar att prata i telefon så mycket. Samtalen var snabbt och enkelt. Min dotters mor och jag försökte göra tidpunkten för vårt samtal inte är alltför nära läggdags och hoppas på att det inte skulle vara en påminnelse om att hennes föräldrar inte längre tillsammans precis innan hon somnade.

Men som min dotter har blivit äldre och jag har uppdaterat min teknik, en hel del har förändrats.

Bara förra söndagen, efter en dag som ingår 120 mil körning och ett däck blowout på motorvägen, och jag fastnade i att titta på Oscarsgalan. Det är då min telefon surrade. Det var min dotter som var på sin mammas hus, med hjälp av FaceTime från hennes iPad. Så självklart svarade jag, och hon ville bara säga hej. Jag stannade till DVR på min tv och inbäddat i soffan för att prata med henne. Jag visste att det var nära läggdags så jag tänkte att det bara skulle vara en kort, söt, virtuella tuck-i.

Efter en 20 minuters FaceTime session av att titta på henne och leka med henne Littlest Pet Shops, jag sa till henne att hon var tvungen att gå upp och göra sig redo för sängen. Hennes mamma höll i bakgrunden.

Sedan...

Hon ringde mig på FaceTime och vi pratade lite mer. Den här gången var hon i sin säng, men inte redo för att somna. Detta pågick i ca 10 minuter.

Sedan...

Detta smälte mitt hjärta. Jag kunde inte sluta le. En del av mig visste att det var tid för henne att somna, och jag ville också börja titta på Oscarsgalan. Det var en dragkamp mellan känsla självisk för att du vill avsluta det och tacksamhet för att känna sig älskade. Kanske en normal förälder skulle ha kunnat motstå att svara på hennes sista sms: a, men jag kunde inte hjälpa mig själv.

Några minuter gick, som jag antog att hon menade var att borsta tänderna. Jag slog spela på DVR och var äntligen redo att titta på Oscarsgalan. Och sedan...

Det gick på för ytterligare 20 minuter, och ärligt talat, jag började bli lite frustrerad. Det var dags för henne att sova och jag verkligen ville titta på Oscarsgalan. Det hade varit en lång dag. Usch! Jag kände mig som en dålig far, för att jag faktiskt ville sänka min dotter av.

Detta utbyte fick mig att inse några saker. I övrigt är jag fruktansvärt på att inte svara på sms: a eller e-post. Jag måste göra det—och särskilt när det är min dotter. När det är hennes, jag tror att en del av min tvekan att vara mer fast är att det är i tryck. Det varar för evigt. Så om fastställande av lagen över texten är svårare, eftersom hon alltid kommer att kunna bläddra tillbaka och återuppleva ögonblicket när jag var i hennes ögon, stängde ut henne. Men naturligtvis, i mina ögon, jag är bara en förälder.

Det är svårt nog att vara fast om läggdags, men när vi är fysiskt separerade och saknade varandra så är det ännu svårare. Vid vilken punkt min instinkt att kompensera och skydda henne från vad som hände mellan hennes mamma och mig bara att bli en logistisk föräldraskap problem? Om hennes föräldrar är ihop eller inte, hon har fortfarande för att gå till sängs på kvällen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar