En Fifth Avenue Fantasi Kommer till ett Slut: Farväl, FAO Schwarz

Butiken öppnade i Manhattan på 1870-talet och flyttades till sin nuvarande plats i 1986, två år innan Tom Hanks och Robert Loggia spelade "Heart and Soul" och "Pinnar" på sin numera berömda gigantiska våningen piano. Om du har sett Mighty Aphrodite , Baby Boom , Stora Företag eller ens det senaste Smurfarna filmen (som jag tack och lov inte), har du sett den store, och om du har turen att besöka det, du vet att filmer inte ljuga om sin prakt.

Jag har spelat på golvet piano. Jag har sett min lillebror han kan springa hoppa in i en enorm hög av uppstoppade djur valpar eftersom han inte kunde motstå, och såg hans armar nå ut i en gigantisk valp famn. Varje uppstoppade djur det alltid verkade mjukare än något vi någonsin berört tidigare, och sötare också. Jätte Lego visar, craft center och möjligheten att anpassa dockor och Mupparna läggas till magi, tillsammans med en jätte godis avdelningen.

Jag är inte den enda som redan är i sorg.

Efter att jag flyttade till New York, den flaggskeppsbutik var alltid ett stopp när mina vänner kom för att besöka, om de inte hade barn. Det var bra för kändis-spotting, också, förmodligen eftersom de var bland de få som faktiskt har råd att köpa något där. Min bror och jag såg Gwen Stefani det, direkt efter Utan Tvekan hade sin första träff. Och jag minns att jag vandrade runt ca 10 steg bakom en kändis jag var säker på att jag kände igen, tänkande, Jag vet att jag känner igen den där killen, vem är han? och sedan Oh vänta, han ser ut som Al Franken skulle se ut om han tappade en hel del i vikt och växte upp och fick barn. Gissa vad? Sedan skulle jag senast sett honom på TV, Al Franken hade sjunkit en hel del i vikt och vuxit upp och hade barn, och det är den man som hade kollat mig nervöst när jag förföljt honom genom butiken. (När jag listat ut vem han var, jag slutade, nyfikenhet nöjd, och låter man handla i lugn och ro.) Ett annat minne att lägga till på min lista, och förhoppningsvis inte en som han minns.

Men du behöver inte åka dit för kändisar. FAO Schwarz på Fifth Avenue är leksaksaffär du bilden i ditt huvud när du släppa taget för en stund och kanalisera din inre 5-åring. Du får omedelbart därför att scenen i Stor fastnat i huvudet efter alla dessa år. Precis som Tom Hanks, du bli en liten unge igen, och det händer när du kliver in genom dörren och lämna din cynism utanför. Din käke droppar på storleken på det uppstoppade giraffer, den flygande leksaker zooma runt i butiken, den otroliga omfattningen av det hela. När du är där, istället för att tänka på shopping och ökande kostnader och kommersialism, du bara spela.

Och det är vad vi alla kommer att sakna mest.

ADVERT

Lägg till din kommentar